Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako dobro razumem, sada cenis stan od 80m2 na 3000e, a do kraja godine za isti novac ocekujes da ponovo kupis stan na toj lokaciji od 120m2, sto znaci da ocekuje cenu od 2000e.
Pa kako?
Sta ce se to desiti da pad bude 35% za manje od godinu dana?
Ja ocekujem pad od 20%, a stanovi od preko 110 m2 su uvek bar 10% jeftiniji od ovih od 80m2.

E onda je racunica sledeca kad prodam svoj stan imacu 240.000e, cena mog stana ce pasti na 2400, a ovog od 110m2 na 2200e i onda je to nekih 110 m2 za 240.000.

To ako se ostvari ocekivani pad od 20%, a moze biti i 10% ili 30% ko to moze da zna.

Da li je moguće da je situacija još lošija nego što vidimo u oglasima i polako naziremo u broju prometa po katastru?

Lošija nego šta, o tome govorim u zadnje vreme, to se ne može znati čitajući forum ili novine , da izvines WOLF pa ni statistika, nego na teren pa kroz priču sa aktivnim akterima na tržištu…

• Sviđa mi se
Reagovanja: LP1
Ja sam upoznao Rusa koji je u novembru kupio stan u Beogradu i presrećan je. Ostaje ovde. Jedino mu je žena malo smorena zbog štrokavosti Beograda jer je iz Minska koji je jako čist. Ali on kaže da je Minsk daleko iznad proseka većih gradova po tom pitanju, što je poznata stvar.

Deluje ok s obzirom na bazen. Kako se definise to sa bazenom? Odrzavanje, koriscenje itd?
Koliko sam ga razumeo.Kada se objekat zavrsi,investitor kontaktira stanare ,da li žele da se troskovi odrzavanja podele na sve stanove,i da svi stanari imaju pristup ,kada hoće i koliko hoće, da koriste sve sadržaje,SPA,Bazene i Teretanu.
U protivnom ,inevstitor daje na koncesiju trećem licu, sve sadržaje, i onda se formira tržisna cena za stanare i oni koji nisu stanari.
Iz razgovora ,cenim da je dobra varijanta za rentiranje na dan,jer će postojati i recepcija 24h.

Poslednja izmena:
Ja ocekujem pad od 20%, a stanovi od preko 110 m2 su uvek bar 10% jeftiniji od ovih od 80m2.

E onda je racunica sledeca kad prodam svoj stan imacu 240.000e, cena mog stana ce pasti na 2400, a ovog od 110m2 na 2200e i onda je to nekih 110 m2 za 240.000.

To ako se ostvari ocekivani pad od 20%, a moze biti i 10% ili 30% ko to moze da zna.
Sta ako počne frka sa bankama i stednjom,i počne masovno povlačenja uloga?
Šta ako se uplaseni od pada berzi ,odluče za nekretnine?
Šta ako se inflacija otrgne kontroli?
Samo razmisljam sta sve može da podigne cenu.

Poslednja izmena:
Hoće to tako kad si alav i nerealan :) Prvo 2750, pa 2500, i onda na kraju 2000.
Cerak, stara gradnja, realno je oko 2000e u ovom momentu i to ako je stan na normalnom spratu.
Pošto je krov, mora da spusti još malo dole
Ako dobije 1800e po kvadratu, da se šuta u dupe od sreće :)
Ne verujem, jer sam viđala potpuno renovirane stanove na Ceraku u potkrovlju oglasene na 1.800 po kvadratu, a da mesecima ne mogu da ih prodaju. To je bilo još u januaru.

Kako vam se čini ,cena buduće novogradnje na voždovcu ,SPA centar sa 2/3 bazena od 2300 evra +pdv?To je nesto sto sam uprvo saznao.Takodje cene malo rastu kako se ide ka većim spratovima.
VP je 2,200evra+PDV
Mene zanima koliki su dodatni troškovi koji se odnosi na korišćenje bazena i Spa centra, ukoliko kupiš stan u takvoj zgradi?

Da li recimo svakog meseca plaćaš članarinu 5.000 RSD ili su troškovi veći?

Članarina od 50 EUR je sasvim Ok jer ne moraš da se cimaš da ideš na bazen na drugi kraj grada.

Mislim da je u pitanju daleko manji iznos.Rekao mi je iznos,ali sam zaboravio,mislim 10-15 evra,ne vise.
Ne znam koja je veličina tih bazena,ima ih dva ili tri.Teretana je velika na primer.
Nesto slika mi je pokazao.Prodaja zvanično nije krenula,ali nezvsnično jeste.

Poslednja izmena:
Sta ako počne frka sa bankama i stednjom,i počne masovno povlačenja uloga?
Šta ako se uplaseni od pada berzi ,odluče za nekretnine?
Šta ako se inflacija otrgne kontroli?
Samo razmisljam sta sve može da podigne cenu.
U tom slucaju imam 2 opcije

Kupiti 80m2 na malo daljoj lokaciji ili izvaditi iz steka i doplatiti razliku u ceni.

Mislim da je u pitanju daleko manji iznos.Rekao mi je iznos,ali sam zaboravio,mislim 10-15 evra,ne vise.
Ne znam koja je veličina tih bazena,ima ih dva ili tri.Teretana je velika na primer.
Nesto slika mi je pokazao.Prodaja zvanično nije krenula.
Toliko placam ja tekuce odrzavanje u zgradi bez bazena, teretane i recepcije.

Lep biznis plan. Ali tesko ostvariv. Jos ako si taj stan kupio po 2000e, pa tebi su i rusi, i vlast, i mi koji smo sve vreme drzali visoke cene na ovom forumu, zapravo ucinili veliku uslugu.
@Hristiana 5000 moze, ali po jednom kupanju. 5k je smesna cifra za mesecni pristup bazenu, koliko sam ja upoznat. Tj zavisi koji je nivo usluge.

Kako vam se čini ,cena buduće novogradnje na voždovcu ,SPA centar sa 2/3 bazena od 2300 evra +pdv?To je nesto sto sam uprvo saznao.Takodje cene malo rastu kako se ide ka većim spratovima.
VP je 2,200evra+PDV
A nije Elixir?😉
Čini se vrlo razumno… a Voždovac je najveća BG opstina, pa naravno zavisi od lokacije i reputacije investitora… daj nam malo još detalja?

Lep biznis plan. Ali tesko ostvariv. Jos ako si taj stan kupio po 2000e, pa tebi su i rusi, i vlast, i mi koji smo sve vreme drzali visoke cene na ovom forumu, zapravo ucinili veliku uslugu.
@Hristiana 5000 moze, ali po jednom kupanju. 5k je smesna cifra za mesecni pristup bazenu, koliko sam ja upoznat. Tj zavisi koji je nivo usluge.
Tako nekako ispada, mada nisam shvatio ovo oko drzanja visoke cene na forumu.

Ne znam ni koliki je bazen ni koliko stanova ima, ali ta tri dodatna sadrzaja tesko da ce da budu ispod 100 po stanu.
Mislim da sam dobro čuo,jer je ideja da ako plate svi,to bude cena odrzavanja, bez ikakve zarade investitora,samo pokrivanje troskova,zato sto ima puno stanova,par stotina.
Proveriću jos jos jednom,pa javljam.

Tako nekako ispada, mada nisam shvatio ovo oko drzanja visoke cene na forumu.
Pa kako nije jasno, ovde se prica kako nekolicina nas "agenata" namamljuju ljude da kupuju i dizemo cene. Tj jedan deo foruma to umislja.

Meni je taj potez prodaje rizican, ako vec imas stan. Jer ja mislim da imas velike sanse da tvoja pesma na kraju godine bude od Fahrete Jahic-Ja nemam drugi dom.

Nedeljkovicu Olivere čemu taj hazarderski pristup, ako ti treba stan za život , živi u njemu…kad zaradiš za drugi stan, sa njim probaj da izigravaš velikog mesetara….dok ga zaradiš bices dosta iskusniji …

Pa kako nije jasno, ovde se prica kako nekolicina nas "agenata" namamljuju ljude da kupuju i dizemo cene. Tj jedan deo foruma to umislja.

Meni je taj potez prodaje rizican, ako vec imas stan. Jer ja mislim da imas velike sanse da tvoja pesma na kraju godine bude od Fahrete Jahic-Ja nemam drugi dom.
Moj utisak je da 90% posetilaca ove teme navija za pad cena.

Hoćeš da kazeš da će čovek sa 240.00 e u keshu u decembru ove godine biti beskucnik?

• Sviđa mi se
Reagovanja: M86
Na vrhu liste nepristupačnih gradova Moskva i St. Peter. Pa nije li onda logično da je tim ljudima koji su došli ovde iz Rusije, Beograd zapravno izuzetno povoljan i da umesto u nekoj raspaloj hruščovki, ovde mogu da kupe stan u centru za sličan novac? Pri tome njima se primanja nisu smanjila usled preseljenja jer se mahom radi o remote radnicima, dakle nije li ovo što si naveo argument da cene zapravo porastu u Beogradu usled povećanje tražnje?
O, Bože...

Sve mi se čini da Shade studio ima dvojnika...
- Petrograd i Moskva su lepota božja u odnosu na sivilo, zagušljivost, divlju gradnju, zagađenje, višesatne gužve, ekološku ugroženost, i ostale odlike Beograda.

- retko ko želi da živi u gradu kome su drugo ime korupcija i prljavština, nivo zdravstvene zaštite nikakav, obrazovanje nikakvo, kvalitet gradnje 0, cene više 30 do 40% u odnosu na normalne zemlje, za mesto u vrtiću ti je potrebno mnogo veze i strpljenja...

- 90% gradova u Evropi nudi mnogo lepše i bolje za isti novac.

- te ,,raspale Hruščovke" kako ih nazivaš bi pregurale zemljotres od 8 stepeni Rihtera bez problema, a novogradnja u Beogradu bi završila na isti način kao i novogradnja u Turskoj.

Tako da ono što ponižavaš, to je hvale vredno, a ono što hvališ vrlo malo vredi...

Niko od stranaca nije lud što beži iz Beograda. Jedini razlog zašto su ovde proveli par meseci je to što su avioni leteli samo za Beograd i Instambul. Čim su videli šta se nudi ovde i koliko bolje mogu da žive na nekoj drugoj adresi, iskoristili su prvu šansu da pobegnu.

Moje mišljenje je da su oni koji su isterivali dugogodišnje stanare da bi primili Ruse naprosto id***. Rusi su bili u Beogradu nekoliko meseci, neko se snašao za vizu pre, neko kasnije. Glavno, sad ti isti stanodavci nekoliko meseci obnavljaju oglase i ne mogu da izdaju stanove kojih je tri puta više nego pre pola godine.

Vrh