Moja procena je da ce dijaspora trositi manje novca na stanove u Srbiji, znam dosta ljudi koji su imali gomilu stanova ali se to polako smanjuje. Naravno da ko god je van Srbije ce zeleti da ima jedan stan, da li ce imati vise, nisam siguran.. Da je Skyline uradjen luksuznije bez problema bih platio tih 3000+ po kvadratu, ali sa obicnim radijatorima, klimama u svim sobama, zgradom koja nije energetski efikasna (opet se to posle plati kroz vece troskove grejanja i hladjenja), gde su kupatila kao iz Mirjeva a unutrasnja vrata za zamenu, prekidaci po stanu kao i rasveta sa Buvljaka, onda mi to pravi problem, i cena ne odgovara tom kvalitetu. Jedina prednost tog kompleksa je pogled (lokacija nije bez mane) . Gledao sam stanove u A bloku posle par godina, to je vec bez veze, prosto se ne prave zgrade koje ce trajati, vec se sminka. Ziveo sam u jednoj takvoj zgradi pored Hrama, iako je to sve spolja usminkano i stan je kod svih izazivao divljenje, iskreno, nisam smeo da ga prodam prijateljima jer je zgrada napukla, garaza prokisnjava itd itd. (opste poznata prica iz tzv LUX novogradnji Beograda) . Postoji par malih objekata koji su lux, vecinom to nista nema veze sa luksuzom. Ja sam ziveo koje gde i naucio se vremenom da odvojim sminku od kvaliteta i napravio dosta gresaka tokom izbora nekretnina. Tako da pricam na osnovu skupe skole... Drzava ce upumpati novac i u to nema sumnje, ne bih bio zacudjen da cena kratkorocno ode i gore ali dok je Srbija ovakva kakva jeste ovde ce cene ici dole jer ce se citavo drustvo urusavati. Ako se ocistimo od kriminala i korupcije, postanemo normalna drzava gde ljudi mogu da zive od svoga rada i gde je ok podici kredit na 30 godina bez prevelikog straha da se nadje drugi posao onda su sve sadasnje cene smesne i ici ce drasticno gore. Druga opcija je da imamo priliv stranaca u Beograd kojima je cena zivota u Beogradu smesna pa oni krenu da placaju cene kvadrata po 5000 Eura +. (ovo je vise na nivou naucne fantastike sada). Nije problem napuniti jedan St Regis u Beogradu i to ce drzati cenu, kao i West 65 Kula. Za Sakuru, koja je po svemu sto citam projekat posebne klase za Beograd, nisam siguran obzirom da je na lokaciji kakva jeste, ali opet je mali projekat pa verovatno uspeju da zadrze neku cenu. Za ostalo u Beogradu, znam stanove koji su placani po 4 000 eura, pa nisu mogli posle toga nikad vise da dobiju taj novac nazad. Napomena oko nabacanih podataka, Srbija ima u Emiratesu, Ethiadu i Qatar Airways u oko 5000 stjuardesa... ne znam koliko pilota itd. Eto vam ljudi koji su potencijalni kandidati za kupovinu stana u Beogradu. Mislite li da je bilo kome do stana danas? Bez obzira sto ce drzava Srbija pumpati pare u stanogradnju. Da li ste videli koliko je ljudi otpusteno iz Beograda na vodi? Sta mislite zasto? Pa bice ovde prosperitet... I opet... nigde sad ne cveta cvece... nisam siguran kako ide sa onda dva sela u Crnoj Gori i da li ima beloga i crnih para i koliko