Slazem se da ovako zvuci kad banalno interpretiras ono sto mnogi od nas pisu na ovu temu. Ja ne radim u agencijama za nekretnine i ne znam ko kupuje i prodaje stanove, ali znam sigurno da je ne samo IT-jevcima, nego i mnogim drugim pripadnicima viseg srednjeg staleza problem da kupe nekretninu, dok svi mozemo cuti iz razlicitih izvora ko je sve kupio stan ili stanove koji ko zna koliko kostaju, a niko ne zna odakle im pare. Svakom sa 2 grama mozga je jasno da nesto nije u redu na nasem trzistu nekretnina. Ja nemma informacije ko kupuje i prodaje stanove da bih mogao da tvrdim, ali svako sa 2 grama mozga moze da pretpsotavi da tu nisu bas cista posla.Znaci kriminalci grade i kriminalcima prodaju stanove, dok sprecavaju promet postenih nelegalnih stanova?
Zanimljivo mi je kako neko pokusava da pronadje kontradiktornosti u onome sto ja pisem, i ne moze da "normalizuje" da neko eto zeli da kupi stan u drugom gradu, ali moze da "normalizuje" pranje para:Pa malo ti je izjava kontradiktorna. Pričaš kako IT ne kupuje, a sam hoćeš da kupiš drugi stan, a možda i treći kasnije. Pa kažeš kako nije na tebi da obezbediš porodicama stanove nego na državi, ok jeste ali ako ti kupiš sve stanove koje država nameni tim porodicama kako onda nije na tebi? Ako niko ne želi da živi na periferiji, pa ni ti zašto bi onda porodice trebale, a ako ne ima li esta za sve u centru? Da si rekao kriva je država jer svojim zakonima omogućuje meni i ostalima da pakujemo nekretnine bez uslovljavanja, ograničavanja i dodatnih poreza i zato mi se može i zato su cene nekretnina veće umesto "to je sve kriminal i štelovanje cena" pa i da razumem. Inače ne znam, uputi me koji su to ciljevi ako misliš na mene. Treba li da budemo u svom balonu i eho komori i da slušamo samo sebe i sebi sličnima?
Meni samo nisu jasni motivi onih koji "brane" trenutno stanje. Svi su u fazonu:Pranja para je bilo i biće.
Ne razumem takav stav i takvo izvrtanje teza. Ne razumem motive. Ovako nesto po mom misljenju mogu da pisu samo investitori ili osobe povezane sa njima, vlasnici agencija za nekretnine i zaposleni u tim istim agencijama, oni koji imaju vise nekretnina i bave se izdavanjem ili botovi. Normalan covek ne moze da tvrdi da je ovakvo stanje na trzistu nekretnina normalno, osim ako nema direktan interes u svemu tome, ili mu je jako dosadno pa voli da troluje ili jednostavno ne zna kako se zivi u Srbiji pa veruje u sve sto mu serviraju u medijima, ili ga jednostavno boli uvo kako narod zivi. Nije problem cuti ovde ni neko drugacije misljenje, ali mnoga drugacija misljenja ne deluju iskreno, vise deluje da iza tih naloga stoji neko ko ima interes da cene i dalje rastu, ali se predstavlja kao neko kome to "takodje smeta", ali "sta je tu je". AKo je neko iz agencije za nekretnine ili izdaje 5 stana, nek kaze, da barem znamo ko to ima drugacije misljenje, a ne da se krija iza profila nekog ko takodje smatra da su cene previsoke, ali "sta je tu je". Neznam nikog od vas koji opravdavate ovakvo stanje, ali vidim da neki od vas vec imaju odredjen broj stanova, tako da je to vec mozda neki indikator za nesto. Mozda i nije indikator, ali mi je lakse da vas razumem kao osobe koje su vec kupile nekretninu i sad im je u interesu samo rast cena, pa pokusavaju da ga odbrane makar i pisanjem na ovom nebitnom forumu.Ma slazem se i ja da su cene previsoke, ali sta ces, svuda se peru pare, to je sad normalno. Nego nesto su mi tvoje izjave kontradiktorne, zasto ti zelis da kupis stan, i sto ne bi kupio u Kaludjerici za 2.000 evra?
Zar ne kapirate da price o IT-jevcima i gastarbajterima sluze cisto kao paravan da bi se prikrilo da iza trgovine nekretninama stoji ko zna ko. To sto poneki IT-jevac ili gastarbajter kupi stan nije pravilo, nego izuzetak.
Poslednja izmena: