"Hiljade" i nije neka velika cifra za migraciju iz Srbije, emigracije je uvek blo, i među njima i puno ljudi koji će naslediti nekretnine u Srbiji, pa i u BG-u.
Ja se isključivo odnosim na one koji neće ništa naslediti, i koji sada slute da se bliži poslednja prilika da steknu svoj krov nad glavom u Srbiji (i da imaju deca, blabla, znamo već).
Dokle god postoji "dovoljna" razlika između zarade na zapadu i u Srbiji za otplaćivanje rate nekog stana koji bi zaista želeo da kupiš, ta opcija će za ljude u toj poziciji biti privlačna.
Evo pitaj Suzumana zašto ide, i zašto razmatra kupovinu stana u Srbiji.
Ja mislim da će se razlika u prihodima i dalje smanjivati, ali u smislu da za desetak godina sa medijalnom nemačkom platom nećeš imati neki veliki izbor nekretnina u Srbiji.
Moći ćeš možda u rodnom kraju svog dede, ali i tu treba motriti da ne nikne neki rudnik.
Tada će jedino biti privlačno napustiti Srbiju jer ćeš imati kvalitetnije usluge na zapadu, da kupiš svoj krov na glavom nećeš moći ni tamo ni ovde. I da, tada mislim da će se migracioni pritisak zaista smanjiti, i povećati broj gastosa koji se vraćaju da penziju prožive u Srbiji. Ali naravno samo oni koji se već vlasnici stana ili kuće.