Baš ovih dana gledamo razne novogradnje po raznim opštinama. NBG iz dana u dan rastu cene bukvalno, Banjica isto solidno digla cene jer nema puno novogradnje, zatim Voždovac itd, sve raste iz dana u dan.
Deluje mi da se balon naduvava, jer se slično dešava i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Americi itd. Ne znam samo tačno koliko će još trajati naduvavanje balona, možda još godinu do dve, a onda će verovatno biti opet nek kriza pa iz godine u godinu ćemo svedočiti padu cena. To se sve dešava ciklično kao i sve na ovom svetu.
Npr ulaganje u zlato je bilo sjajno od 1998-2003, pa devizna štednja od 2004-2009, pa onda strana berza od 2009-2012, pa onda npr kupovina nekretnina od 2012-2015 itd. Sad trenutno ne znam u kojoj smo fazi, za šta je dobra, ili smo već okrenuli krug pa je doba najbolje za ulaganje u zlato. Ako nije već okrenut krug, moguće da bi ovo doba bilo dobro za kupovinu obradive zemlje koja je generalno skoro pa džabe. Takodje, možda je okej trenutno i za ulaganje u kripto jer mi analize kažu da će taj balon isto uskoro da počne da se naduvava.
Videćemo, ali ono što mi deluje kao sigurno je to da trenutno nije dobar trenutak za kupovinu stana u Bg. Pogotovo što kirije ne prate to povećanje cene kvadrata, pa neto ROI jedva da bude 2-3% i to ne računajući porez ili neko osiguranje. Sa tim kad se plati poslovanje ide na nulu ako i toliko.