Bankarski službenici i ne zaslužuju više, ionako samo parazitiraju, što se mene tiče mogu slobodno da menjaju zemlju ili zanimanje ako im smeta. Inflacija je uvek praćena porastom plata, čak i da nije, da svi rade za tvojih 200e i da je sve toliko jeftino da im ostane 30e mesečno, šta mogu sa tim parama u današnje vreme pogotovo kada pogledamo druge države? Daj tvoje rešenje na današnje cene i inflaciju kako ne povećati minimalac. Ja baš mislim da te veseli slabija kupovna moć, a da istovremeno patiš jer si bio bogatiji 7x od prosečnog stanovnika, a sada samo 5x. Cene idu gore, plate idu gore, kupovna moć ostaje ista... pate samo ovi što su radili za par hiljada evra u zemlji gde je minimalac bio 200e pa im sad sve skupo (njihova plata nije ispratila) jer su navikli na robove.Ja pričam da stane pumpanje inflacije od strane države. Ja pričam da porast minimalca svaki put bude pojeden poskupljenjima. Ja pričam da porast minimalca uz našu suludu inflaciju devastira privatni sektor koji radi za platu.
Fun fact, bankarski službenici imaju oko 200e veću platu od novog minimalca. Pre 5 godina su imali 2-2,1 minimalca, sada 1,4
. Minimalac samo služi da pokaže koliko im je ubijena kupovna moć. I tako slično svuda u privatnom sektoru.
Mene ne veseli slabija kupovna moć svake godine. Zemlja mediokriteta i UBI na srpski način.