Šta je novo?

Cene nekretnina

Živo me zanima kada bi ta planska naselja postojala koliko vas bi razmatralo kupovinu u istim, a koliko vas pokupovalo par stanova da izdaje raji koja nije dostojna da živi u centru.
Nije bitno koliko bi razmatralo kupovinu nego da postoji ponuda - ne postoji. Da takvih naselja ima onda ne bi imao razne Sremcice, Kaludjerice, Altine ... Onda bi ta "periferija" bila top uredjena sa svim pratecim sadrzajima pa se ne bi ni toliko trazio "luksuz" po centru

Ljudi evo vam plansko naselje kod EXPA. Tamo je to što pričate. Njiva, sve su doveli od infrastrukture, čak i više jer će biti i sportski tereni i Sajam i ko zna šta sve. Plus imaš obilaznicu odmah tu da si povezan sa celom državom. I koliko sam shvatio tamo će biti i tih stanova za 1500-2000 eura... Eto to je to. Jel neko tamo kupuje?
To nije plansko naselje nego bungalovi. Kad budu imali skolu, vrtic, dom zdravlja, toplanu, liniju gradskog prevoza onda mozemo da govorimo o planskom naselju

Evo sta bi falilo da se napravi ovde bukvalno nastavak blokova. Da ne bude vece zgrade od cetvorospratnice sve u parkovskom okruzenju sa svim sadrzajim potrebnim. Jos jedan most da cucne preko pa direktrno na cukaricu, bio bi pun pogodak.

1758012147915.png

Podobne kategorije ljudi kojima će biti ponudjeni stanovi. Ne izvrći reči

Kaže Siniša Mali:
"Biće definisano kojim kategorijama gradjana će oni biti namenjeni"

Lepo kaže parola gore

Edit: a da, obavezno pogledajte komentare ispod objave.
I, šta je tu sada problem? Ako se pusti u slobodnu prodaju onda će se kukati kako su investitori pokupovali sve, uglavnom videćemo.
Nije bitno koliko bi razmatralo kupovinu nego da postoji ponuda - ne postoji. Da takvih naselja ima onda ne bi imao razne Sremcice, Kaludjerice, Altine ... Onda bi ta "periferija" bila top uredjena sa svim pratecim sadrzajima pa se ne bi ni toliko trazio "luksuz" po centru
I da postoji sad 5 "planskih" naselja na periferiji opet bi ista priča bila. Često se smetne sa uma da i sadašnja periferija nudi sve to ali je jbg ipak periferija, a to je veliko no no.

To nije plansko naselje nego bungalovi. Kad budu imali skolu, vrtic, dom zdravlja, toplanu, liniju gradskog prevoza onda mozemo da govorimo o planskom naselju
Onda kupuj i plaćaj cene koje se traže :) Za sada se priča da će biti sve to.
Evo sta bi falilo da se napravi ovde bukvalno nastavak blokova. Da ne bude vece zgrade od cetvorospratnice sve u parkovskom okruzenju sa svim sadrzajim potrebnim. Jos jedan most da cucne preko pa direktrno na cukaricu, bio bi pun pogodak.

Pogledajte prilog 251806
Pa tu se i pravi ovaj EXPO, a kontam da će i ostali investitori tu krenuti sa gradnjom pošto već postoje ponude.

Ja koliko znam po najnovijem planu je da se EXPO prostire sve do bloka 45, bilo je javnih rasprava o tome

Izvini jel' ti imas fakultet i koji? Da li si radio nekad u firmi kao inzenjer i napravio stetu od 50k evra pa znas kako se to resava? Nemas pojma koliko cesto se vade advokati u ovakvim situacijama.
Imam fakultet, zavrsio sam ETF u BGu.
Imao sam situaciju u prosloj firmi gde je ostecen klijent za promet oko 50,000 USD zbog moje greske, nisam nikakvu stetu imao.

A svi sudovi u Srbiji su ekstremno naklonjeni prema zaposlenom a ne poslodavcu do te mere da se i u jasnim slucajevima poslodavci ne bakcu sa tuzbama.

I da postoji sad 5 "planskih" naselja na periferiji opet bi ista priča bila. Često se smetne sa uma da i sadašnja periferija nudi sve to ali je jbg ipak periferija, a to je veliko no no.
Nisam bas siguran da postoji nesto sto bi moglo da se nazove planskim naseljem vec su samo satelitska naselja sa poprilicno mrsavom ili nepostojecom infrastrukturom.

Prica se svasta ... Od price do realizacije put je poplocan dobrim namerama ;)

Pa tu se i pravi ovaj EXPO, a kontam da će i ostali investitori tu krenuti sa gradnjom pošto već postoje ponude.
Mislim da posle EXPO-a nece tu da se pipne nista godinama ako se i nesto bude gradilo opet ce da padne neka favelizacija

Imam fakultet, zavrsio sam ETF u BGu.
Jako cudno, obzirom na to koliko promovises da fakultet nije potreban i da se trazi samo znanje. Ne znam onda zasto si studirao i gubio vreme. Malo je dvolicno.
Imao sam situaciju u prosloj firmi gde je ostecen klijent za promet oko 50,000 USD zbog moje greske, nisam nikakvu stetu imao.
A svi sudovi u Srbiji su ekstremno naklonjeni prema zaposlenom a ne poslodavcu do te mere da se i u jasnim slucajevima poslodavci ne bakcu sa tuzbama.
Da, da, ali kad moras da potezes advokata i da ti uspeh bude u parnici bude da izvuces otkaz, to je bas naklonjeno prema zaposlenom. U IT-ju si pa mislis da je svud cvece.

Jako cudno, obzirom na to koliko promovises da fakultet nije potreban i da se trazi samo znanje. Ne znam onda zasto si studirao i gubio vreme. Malo je dvolicno.
Mnogo malo toga je primenjivo sa fakulteta, ukljucujuci i ETF. Da mi je svest koju imam sada npr vrv se ne bih baktao sa master studijama i trudom oko proseka, jer u realnosti su skroz bile nepotrebne obe stvari. Vise bih se posvetio samom programiranju i mojim interesovanjima.

Za neke profesije je fakultet potreban, nisam rekao da je nepotreban, rekao sam da je precenjen (posebno u ovoj temi i diskusiji). Ne znaci da mislim da nema nikakvu vrednost, ali ona nije univerzalno primenjiva na sve industrije niti sve fakultete, niti na sve individue. Neko izadje sa fakulteta samo sa diplomom a neko i sa znanjem.

Da, da, ali kad moras da potezes advokata i da ti uspeh bude u parnici bude da izvuces otkaz, to je bas naklonjeno prema zaposlenom. U IT-ju si pa mislis da je svud cvece.
Jel ti znas nekoga ko je imao probleme sa poslodavcem i imao da placa ikakvu odstetu? Posto ja licno ne znam.
Znam za primere gde su zaposleni pravili sranja i nikada nisu imali nikakve odgovornosti prema poslodavcu doduse.

I, šta je tu sada problem? Ako se pusti u slobodnu prodaju onda će se kukati kako su investitori pokupovali sve, uglavnom videćemo.

Pa nema planskih naselja još uvek. Mi o tome pričamo. Ima na papiru za nekada u budućnosti.
Mani se ćacizma. Pročitaj od početka par poslednjih stranica pa se javi.

evo ga projekat koji može postaviti nove standarde na tržištu u uticati na kompletnu izmenu okoline na lokaciji gde se gradi. živo me samo zanima cena koja će biti zacrtana na startu.

Pa nema planskih naselja još uvek. Mi o tome pričamo. Ima na papiru za nekada u budućnosti.
Mani se ćacizma. Pročitaj od početka par poslednjih stranica pa se javi.
Samo ti ukapiraj šta se piše pre nego što izneseš podatke i sve ok, ne moraš čak ni ćaci da budeš.

Samo ti ukapiraj šta se piše pre nego što izneseš podatke i sve ok, ne moraš čak ni ćaci da budeš.
Piše se da nema ponude. Piše se da država može da uradi nešto ali neće. Piše se da ima ponude i da je to expo. Piše se da će to biti u budućnosti za nekoliko godina i da ipak nema ponude makar nekoliko godina još minimum. Otkrivaš se

Ovo je malo ekstremno. Ni centar nije baš planski skockan, nadogradnje na svakom ćošku, sve manje zelenila, sve je više prljavo i zagađeno, neplanska gradnja svuda i u baš uskim ulicama. Volim centar, ali realno nema nekog plana, više vajb izvlači situaciju.
Što se tiče periferije i te kako ima planskih delova sa pratećom infrastrukturom koja mozda nudi cak i visi kvalitet zivota nego u centru, a naravno da ima i losih perifernih naselja.
Zaključak je da da ko želi da zivi u planskom naselju može da bira delove centra ili delove periferije, ne mora da bude baš u centru.

evo ga projekat koji može postaviti nove standarde na tržištu u uticati na kompletnu izmenu okoline na lokaciji gde se gradi. živo me samo zanima cena koja će biti zacrtana na startu.
Ovo ce da startuje sa najmanje 6K + PDV

Ovo je malo ekstremno. Ni centar nije baš planski skockan, nadogradnje na svakom ćošku, sve manje zelenila, sve je više prljavo i zagađeno, neplanska gradnja svuda i u baš uskim ulicama. Volim centar, ali realno nema nekog plana, više vajb izvlači situaciju.
Centar je tek katastrofa sto se tice urbanizma ali dobro, mislio sam vise na tu privlacnost centra. Zavisi mnogo i sta se smatra centrom, ima ovih naselja u "centru" koja su nikla tamo gde su bile porodiocne kuce i predstavljaju sada samo ruglo urbanizma.

Što se tiče periferije i te kako ima planskih delova sa pratećom infrastrukturom koja mozda nudi cak i visi kvalitet zivota nego u centru, a naravno da ima i losih perifernih naselja.

Gde je to planski uradjeno onako bas kako treba da bude?

Koliko zanimljivih izjava...

Svi su ulozili godine i godine u obrazovanje, danas svako zivi ide na fakultet u BGu, do te mere da to nije nista posebno niti smatram da su svi ljudi koji su zavrsili fakultet inteligentni / obrazovani
Kapitalizam ceni produktivnost, efikasnost i sposobnost, ne obrazovanje i intelektualizam, i zato najbolje prolaze u njemu ljudi koji imaju te osobine a ne doktorate.

Nema obrazovanih ljudi (a tek parova) baš mnogo, barem prema statistici, oko 10% u Srbiji, 20% sa visokim obrazovanjem u Beogradu.
Nadam se da će dovoljno širiti Ovču da nas sve smeste jer čak i da se proširi grad zapadno od Bloka 45, ispod 3500 nema da se pazari :ROFLMAO:

1758017697067.png

Centar je tek katastrofa sto se tice urbanizma ali dobro, mislio sam vise na tu privlacnost centra. Zavisi mnogo i sta se smatra centrom, ima ovih naselja u "centru" koja su nikla tamo gde su bile porodiocne kuce i predstavljaju sada samo ruglo urbanizma.

Gde je to planski uradjeno onako bas kako treba da bude?
Svakako je centar uvek privlačan.
Prvo mi pada na pamet Vidikovac, Medak 3, Borča 3, Stepe Stepanović...
Ponuda stanova tu nije ogromna, to stoji, ali su planski urađena i imaju sve sto si naveo da je potrebno.

• Sviđa mi se
Reagovanja: mzo
Ovo ce da startuje sa najmanje 6K + PDV
fun fact, sećam se tačno tamo negde početkom 2021 kad smo probili magičnih 3000+pdv eur po kvadratu što je u tom trenutku bilo nezamislivo. 4,5 godina kasnije, 6000+pdv postaje svakodnevnica...srbijo među šljivama i legalnim parama

fun fact, sećam se tačno tamo negde početkom 2021 kad smo probili magičnih 3000+pdv eur po kvadratu što je u tom trenutku bilo nezamislivo. 4,5 godina kasnije, 6000+pdv postaje svakodnevnica...srbijo među šljivama i legalnim parama
Nit je 6k svakodnevnica nit je 3k tek 2021 prvi put probijeno.

Jel ti znas nekoga ko je imao probleme sa poslodavcem i imao da placa ikakvu odstetu? Posto ja licno ne znam.
Znam za primere gde su zaposleni pravili sranja i nikada nisu imali nikakve odgovornosti prema poslodavcu doduse.
Nazalost, cuo sam pricu iz drustva gde je lik trazio preporuku za advokata, bila je jako gadna situacija za vise inzenjera, ne za jednog. Najmanje sto su zeleli je da im napakuju otkaze, bas su se uplasili vise njih sta ce da se desi jer je bio trazen zrtveni jarac. Nakon te situacije svi vec napustaju i idu dalje jer ne zele da rade tu vise pod takvim strahom. Jezivo. Nisam imao pojma da tako nesto uopste moze da se desava, u istom sam bio šoku, kao i ti.

Vrh