Ko razume shvatiće. Ne znam kako plastičnije da objasnim i da to bude lako razumljivo, a već mi je prošlo vreme za spavanje. Pokušaću još jednom. Plata je sporedna kategorija, više su izraženije druge stvari koje sam pisao ali da objasnim i za platu. Ti si takodje svojom izjavom, pored svega ostalog, dirnuo i u nečiji džep, ali zato kada neko dirne u tvoj džep (u ovom slučaju ja) onda sam ja pakostan, objašnjenja u tri posta kako je tvoja plata maltene od egzistencijalnog značaja za nas... Dakle po tebi u drugu platu može, u tvoju ne, kao da taj što ode neće više nikada potrošiti ovde. Možda hoće i više od tebe. Evo HihajJoeu već planira da kupi drugi stan, a kako kaže ovde potroši godišnji prosek, a da ga je neki Fevdek sprečio da emigrira možda bi sad imao platu manju od proseka i bio ljut na sve toliko da ne želi boljitak već naprotiv (imena su namerno promenjena zbog zaštite podataka o ličnosti). E sad što se pogodilo da on svakako ne želi boljitak jbg

u svakom slučaju ljudi trebaju da idu ako žele, bar se tako može uvideti gde možemo da se poboljšamo. Ništa njemu ne znači što je tom Fevdeku ovde super sa 5k platom i što bi taj Fevdek da ga zaključa i baci ključ. Koliko taj Fevdek potroši na putovanja,letovanja i zimovanja van Srbije? Da li možda više nego godišnju platu tog koji bi otišao ili manje? Sve ima svoje, uglavnom ti stojiš iza toga da ljude treba ovde zaključati po svaku cenu, ja ne i to je to. Smatram da ako nisam sposoban da zadržim svog radnika onda ne treba da ga silim, zaključavam... i trebam da ga pustim da nadje boljeg poslodavca ako je sposoban, a ja ću ili poraditi na sebi ili ukoliko ne mogu da platim više animarati sledećeg na neki drugi način, ne mogu mu reći "znam da kod drugih ima bolje ali zaključaću te ovde jer si razmažen, sve ti je potaman i žališ se, a sada me izvini odoh na moju jahtu". Benefit mora biti uzajaman.