U bolnicama kreveti i instrumenti su još od Tita, mene zanima ako je prošečna plata na 2,3m zaposlenih 900e, to znači da se mečno izdvaja 2,3m * 90e. Gde su te pare? Imamo 20k lekara i ne znam koliko medicinskog osoblja.
Objašnjavaš samom sebi jer pokušavamo da te navedemo na zaključak ali ne ide. Svako ko dodje za BG iz rodnog sela čini to rodno selo siromašnijim i pomaže njegovom gašenju. Kako to doprinosi našoj zemlji? Šta će biti sa tim selom osim što će neko potencijalno da ga otme? Znači ili da biješ motkom rodjake kada budu hteli u BG ili da ih pustiš da dodju ali da pustiš i druge koji bi otišli negde dalje. Ko si ti da braniš drugima da naprave bolji život za svoju decu? Neverovatno je i šta tebi treba objašnjavati ali dobro neko voli robove, neko slobodu.Naravno da ne bi branio rodjacima da dodju u Bg. Sistem treba da preraspodeljuje elemente unutar sebe da bi bio efikasniji i produktivniji. Eksporotvanje elemenata u skroz drugi sistem cini mozda planetu kao celinu efikasnijom i produktivnijim ali nas sistem u okviru kog zivimo siromasnijim. Sve mi je cudnije sta ja ovde moram da objasnjavam.