Iskreno, za dosta stvari ti nije potreban ekspert osim ako se baš ne razumeš i da slažem se, ljudi vode majstora za kupovinu auta od 5k, a neće za stan od više stotina hiljada evra. Ono što je po meni najbitnije znati to je koja je izolacija, dakle da li je blok(ili neki drugi vid opeke, najbolje sendvič zid ali je redak), kamena vuna ili stiropor (i koje debljine), koja završna obrada (alu, pik, kamen ili bavalit tj običan demit sistem), zatim unutra koji je pod, koji vid grejanja, pregradni zidovi od čega su i koje debljine, vrata od stana (nije toliko bitno po meni), unutrašnja vrata posebno kod kupatila i gde su postavljena (da li će se kvasiti štok), pad u tuš kabini (pustiti vodu), pad na terasi, izolacija izmedju stanova, pozicija lifta (i kakav je hodnik) i stolarija (pvc, alu, alu-drvo, dvoslojno, troslojno i koja vrsta stakla). Komarnici i vrsta roletni (alu, pvc, rucna ili ektro) po meni nije toliko bitno ali svakako je lepo da se ima, a investitori znaju tu da štede. Za sve ovo je potrebno malo učenja i istraživanja pa ako je nekome mrsko da angažuje experta onda može sam proučiti, koga mrzi može i da angažuje nekoga ali da, najgore je ne angažovati nikoga, ne raspitati se i posle kukati.
Naravno sve bi ovo važilo da se stanovi ne prodaju brzinom svetlosti i da ljudima nije bitna samo lokacija pa često preskačeš neke korake samo da bi došao do stana. Trenutno, nažalost, još uvek nije doba kupaca.