Šta je novo?

Cene nekretnina

Biće... E sada kada, to je već pitanje na koje ne znam da odgovorim 😉
Meni je isto bio plan da peške sa opremom dodjem do te stanice gondole i tako idem na skijanje, nadam se da ću to jednom i odraditi u budućnosti.
Ne znam, meni je Kopaonik postao takva ciganija da nemam nikakvu želju da idem tamo... Nisam bio vikendici 4-5 godina sigurno, muka mi je samo kad pomislim na taj haos u sezoni.

Auuuu što je prsao Zlatibor. Neverovatno. Cene za rentu prsle. Prodaja stanova prsla a tek će koliko vidim. U narednom periodu treba da se završi 2000 stanova (ako internet ne laže) a i ovo se ne prodaje.
Jel možeš malo konkretnije da napišeš a ne ovako vrlo subjektivno?! Šta ti znači da je renta prsla? Eto npr dvosoban stan ili 50-55kvm lepo sređen stan/apartman koliko košta? Na čemu baziraš to mišljenje?

Ne znam, meni je Kopaonik postao takva ciganija da nemam nikakvu želju da idem tamo... Nisam bio vikendici 4-5 godina sigurno, muka mi je samo kad pomislim na taj haos u sezoni.
Ni ja ne idem više u tom periodu, kraj februara, mart je meni za skijanje bio idealan i duže zimovanje. NG i Sretenje izbegavam i kada su baš gužve. Leti volim da odem.
Do pre godinu dana momački(nas par drugara-kumovi) produženi vikend mi je bio super za izlaske i skijanje u gužvi i tada mi to nije smetalo.
Super mi je što brzo stignem i nekad se danas za sutra dogovorimo da odemo, preko mobilnog uključim grejanje u apartmanu, a pošto je u sklopu hotela uvek imam nekog da pospremi.
Kasnije iz apartmana liftom direktno u SPA, to su meni prednosti imanja apartmana.
E sada ROI to je već nešto drugo.

Ni ja ne idem više u tom periodu, kraj februara, mart je meni za skijanje bio idealan i duže zimovanje. NG i Sretenje izbegavam i kada su baš gužve. Leti volim da odem.
Do pre godinu dana momački(nas par drugara-kumovi) produženi vikend mi je bio super za izlaske i skijanje u gužvi i tada mi to nije smetalo.
Super mi je što brzo stignem i nekad se danas za sutra dogovorimo da odemo, preko mobilnog uključim grejanje u apartmanu, a pošto je u sklopu hotela uvek imam nekog da pospremi.
Kasnije iz apartmana liftom direktno u SPA, to su meni prednosti imanja apartmana.
E sada ROI to je već nešto drugo.
SPA, remote grejanje, to je sve ok, ali kad ja moram da sedam u kola pa do gore, pa se probij iz naselja, pa kruži 20-30-40 minuta da nađeš parking mesto, pa se prezuvaj na parkingu, pa tegli svoje skije tegli dečije, hodaj kilometar do žice, pa posle skijanja opet to isto nazad, trpaj opremu u kola, prezuvaj se ponovo, pa u centru gužva kao da je cirkus kolorado, redovi na žičarama, mesta u restoranima nema, sve što valja mora da rezervišeš dva dana unapred, u vikend naselju ne možeš da živiš od smrada kanalizacije... Nije to moja vizija odmora na snegu.

SPA, remote grejanje, to je sve ok, ali kad ja moram da sedam u kola pa do gore, pa se probij iz naselja, pa kruži 20-30-40 minuta da nađeš parking mesto, pa se prezuvaj na parkingu, pa tegli svoje skije tegli dečije, hodaj kilometar do žice, pa posle skijanja opet to isto nazad, trpaj opremu u kola, prezuvaj se ponovo, pa u centru gužva kao da je cirkus kolorado, redovi na žičarama, mesta u restoranima nema, sve što valja mora da rezervišeš dva dana unapred, u vikend naselju ne možeš da živiš od smrada kanalizacije... Nije to moja vizija odmora na snegu.
Ja sam napravio sebi sve po meri i što se tiče parkinga i opreme to radim u Clubu A(tamo mi i stoje pancerice i greju ih) i ostale stvari imam. Redovno sam tamo pa ostvariš sve pogodnosti kada poznaješ tamo ljude i kako funkcioniše. U restoranima nekim na stazi imam i popuste zbog poznanstva, a mesto se nadje... Postoji i taksi i ski bus redovni.
U svakom slučaju eto meni sve odgovara i namestio sam sebi tako, da ne idemo u offtopic pošto ima i posebna tema Kopaonik na ovom forumu. Smrada kanalizacije nema kod mene ili barem nisam primetio kada sam bio. Sa dosta stvari se slažem sa tvojim napisanim i to i jesi zamerke ljudi, pogotovo u sezoni kada su gužve.

Usvojen je valjda novi prostorni plan pre godinu dve koji predvidja izmedju ostalog i gondolu iz vikend naselja.
Bice u nekom trenutku, tako su na kraju i napravili gondolu iz Brzeca a isto se dugo cekalo.

Ne vidim razliku u odnosu na Cerak od 3500 i slične. Nego dobro, sve će se to vratiti na svoje.
Ja vidim ozbiljnu razliku. Zlatibor je vikend destinacija, mesto za odmor. Korona je učinila da su mnogi poleteli ka tome da imaju nesto u prirodi. Ali imati nesto u prirodi i apartman u soliteru na Zlatiboru su dve različite stvari. Drugo, tad je bila ozbiljna navala i neki su pomislili da ce tako i ostati, pa otud tolika potražnja. Jednostavno, nema potrebe za tolikim kapacitetima na Zlatiboru i sad mozes za 20-tak evra da iznajmis smestaj. A Cerak, tj. Beograd je grad u kome se zivi i koji je pozeljno mesto za zivot i investiciju u isti. Isto tako je ta cena trenutno odraz trzista kao sto je ona na Zlatiboru odraz trzista. Razlika je u u tome sto Beograd ima hroničan nedostatak stambenog prostora, dok ga Zlatibor trenutno ima previse. Kao sto ti rece, sve dodje na svoje.

Kakva demagogija.. "vlasnici stanova". Ako nisi upisan u katastru ti si q na biciklu a ne vlasnik stana.
Da ...vlasnici stanova...
Da nisi ti ili taj advokat možda ?
Ne razumem tvoju potrebu da pametuješ... Pa kupi sve legalno ..sa svim papirima dok se ne upišeš tj.bez upotrebne niko nije vlasnik...

Da ...vlasnici stanova...
Da nisi ti ili taj advokat možda ?
Ne razumem tvoju potrebu da pametuješ... Pa kupi sve legalno ..sa svim papirima dok se ne upišeš tj.bez upotrebne niko nije vlasnik...
"Kupuješ" nelegalan objekat izgrađen bez potrebnih dozvola... Sve ima svoju cenu, pa i to. Cena za to je upravo ovo što se dešava.

Ali verujem da im je sve u životu "kako ćemo - lako ćemo", pa tako i ovo... Ne brinem ja za njih. Viđao sam i gluplje slučajeve, gde ne postoji nikakva prepreka za upis u katastar, pa se ljudi ne upisuju godinama, pod istom parolom.

"Kupuješ" nelegalan objekat izgrađen bez potrebnih dozvola... Sve ima svoju cenu, pa i to. Cena za to je upravo ovo što se dešava.

Ali verujem da im je sve u životu "kako ćemo - lako ćemo", pa tako i ovo... Ne brinem ja za njih. Viđao sam i gluplje slučajeve, gde ne postoji nikakva prepreka za upis u katastar, pa se ljudi ne upisuju godinama, pod istom parolom.
Kupuješ objekat u izgradnji koji nema sve potrebne dozvole jer nije izgrađen ...pa i ne može da ih ima ..zar ne ?
Nek ima sve papire a nema upotrebnu i nije izvršen prijem..opet nisi vlasnik....jel tako ?

Kupuješ objekat u izgradnji koji nema sve potrebne dozvole jer nije izgrađen ...pa i ne može da ih ima ..zar ne ?
Nek ima sve papire a nema upotrebnu i nije izvršen prijem..opet nisi vlasnik....jel tako ?
Nije problem kupiti objekat u izgradnji, problem je isplatiti novac i misliti da si vlasnik, a objekat nije uknjižen niti si upisan u katastar kao vlasnik.

Nije problem kupiti objekat u izgradnji, problem je isplatiti novac i misliti da si vlasnik, a objekat nije uknjižen niti si upisan u katastar kao vlasnik.
I sta po tebi treba kupac stana u izgradnji da radi da bude siguran
1.da investitor ne probije dozvolu spratom viska
2.da investitor uradi dovoljno parkign mesta
3.da investitor sve uradi da dobije upotrebnu d.
4.da podestim banka je pratila projekat
5.....

I sta po tebi treba kupac stana u izgradnji da radi da bude siguran
1.da investitor ne probije dozvolu spratom viska
2.da investitor uradi dovoljno parkign mesta
3.da investitor sve uradi da dobije upotrebnu d.
4.da podestim banka je pratila projekat
5.....
Samo jedna stavka:
Da se upiše kao 1/1 vlasnik u katastar.

Nema potrebe komplikovati prostu stvar.

Samo jedna stavka:
Da se upiše kao 1/1 vlasnik u katastar.

Nema potrebe komplikovati prostu stvar.
Alooo nemozes upisati stan novogradnju ako nema upotrrbnu dozvolu
Merin hili upisan nakon 3 godine
Objasni kako ces izvrisiti uknjizbu ajde prosveti li nas

Alooo nemozes upisati stan novogradnju ako nema upotrrbnu dozvolu
Merin hili upisan nakon 3 godine
Objasni kako ces izvrisiti uknjizbu ajde prosveti li nas
Potpišeš predugovor (jer ugovor nemožeš zbog gorenavedenih razloga), deponuješ novac na escrow račun kod notara/advokata, onog momenta kad se uknjižiš kao vlasnik investitor dobije taj novac i to je to. Šta je tu problem?

Potpišeš predugovor (jer ugovor nemožeš zbog gorenavedenih razloga), deponuješ novac na escrow račun kod notara/advokata, onog momenta kad se uknjižiš kao vlasnik investitor dobije taj novac i to je to. Šta je tu problem?
Boli njega uvo da se zamajava s tobom, ako ga tupis, ima ko nece da ga tupi i izvisices za stan. Treba zabraniti prodaju stanova bez upotrebne dozvole, toliko je prosto. Pa neka grade oni koji to stvarno mogu, a ne pošušnjare.

Boli njega uvo da se zamajava s tobom, ako ga tupis, ima ko nece da ga tupi i izvisices za stan. Treba zabraniti prodaju stanova bez upotrebne dozvole, toliko je prosto.
To se u moje vreme zvalo dok ima ovaca biće i vune... Ako neko ovca pustiš ga da bude ovce, šta to ima veze sa tobom.

Ako su pak većina ovce, onda malo razmisliš kako to da iskoristiš pa lako zaradiš lepe pare.

To se u moje vreme zvalo dok ima ovaca biće i vune... Ako neko ovca pustiš ga da bude ovce, šta to ima veze sa tobom.

Ako su pak većina ovce, onda malo razmisliš kako to da iskoristiš pa lako zaradiš lepe pare.
Ali ne ostaje ti druga opcija nego da se povinujes trzistu? Koja je druga opcija kupcu koji hoce da kupi u novogradnji, kad se gradi malo, a potraznja velika? Nema opcije, mora da uskoce propisi da rese stvari.

Ali ne ostaje ti druga opcija nego da se povinujes trzistu? Koja je druga opcija kupcu koji hoce da kupi u novogradnji, kad se gradi malo, a potraznja velika? Nema opcije, mora da uskoce propisi da rese stvari.
Ako nećeš da uradiš onako kako sam rekao (a zaista ne vidim razlog zašto ne bi, i tek ne vidim razlog zašto bi kupovao stan od "investitora" koji nema novca da ga završi već će ga graditi tvojim novcem), onda daš neku kaparu 5-10%, od koje se unapred oprostiš i kažeš da ti je to CODB, pa ako nešto bude super, ako ne bude jbg probao si.

Ako nećeš da uradiš onako kako sam rekao (a zaista ne vidim razlog zašto ne bi, i tek ne vidim razlog zašto bi kupovao stan od "investitora" koji nema novca da ga završi već će ga graditi tvojim novcem), onda daš neku kaparu 5-10%, od koje se unapred oprostiš i kažeš da ti je to CODB, pa ako nešto bude super, ako ne bude jbg probao si.
Malo se spusti na zemlju, nemaju svi osam nekretnina i ne poznaju svi sve ljude u gradu i koji investitor je prevarant, koji nije, ne kreci od te pretpostavke. I nema kapare 5-10%, uvek se daje 20%.
Skupis 20% za ucesce, prvi stan, hoces novogradnju, ne mozes da kupis sa upotrebnom jer je cena veca za 30-40%, a ponuda nikakva (ovo je nemoguce da ne znas). Ili ulazes 20% od kojih se potencijalno oprastas ili ides u starogradnju, prosto je, kao sto kazes. Moja poenta je samo da je kupac nezasticen, da treba regulisati trziste novogradnje i da nije logicno svaljivati krivicu na kupca, jer je kupac ostavljen na milost i nemilost trzistu koje je neuredjeno.

Malo se spusti na zemlju, nemaju svi osam nekretnina i ne poznaju svi sve ljude u gradu i koji investitor je prevarant, koji nije, ne kreci od te pretpostavke.
Skupis 20% za ucesce, prvi stan, hoces novogradnju, ne mozes da kupis sa upotrebnom jer je cena veca za 30-40%, a ponuda nikakva (ovo je nemoguce da ne znas). Ili ulazes 20% od kojih se potencijalno oprastas ili ides u starogradnju, prosto je, kao sto kazes. Moja poenta je samo da je kupac nezasticen, da treba regulisati trziste novogradnje i da nije logicno svaljivati krivicu na kupca, jer je kupac ostavljen na milost i nemilost trzistu koje je neuredjeno.
Dobro ok, onda daš 100% ako nešto bude super, ako ne bude skočiš sa mosta i to je to.

Zaista ne znam šta drugo da ti kažem. Kupac nije nezaštićen, kupac ima apsolutno sve potrebne zakonske mehanizme da se zaštiti, ali protiv pohlepe se ne može. To je primalno. Plus ona stara narodna "kako ćemo - lako ćemo".

Vrh