Šta je novo?

Cene nekretnina

Sada sam baš sedeo sa drugarom rodjenim Beogradjaninom, koji isključivo hoće da nastavi da živi u Bežaninskoj kosi i tamo gleda stanove, kaže mi da ima tamo i novogradnje koja se planira, ali ne zna se još cena niti bih sada mogao da kažem koji kompleks, pošto ga nisam pitao.
Ima vise u temi razni projekti, mislim da ce par lokacija biti u pitanju.
Gaga je upucen koliko se secam kroz maglu.

Kako je moguće da postoji uknjižen stan sa plafonima od 2m? Ozbiljno pitam.

Zašto ne 1.8m? Postoje niski ljudi kojima bi ovo dobro došlo, uz nižu cenu kvadrata, zbog više izgrađenih m² na istom placu.

Čak i za niže osobe, ovakav plafon je klaustrofobičan.

Ja sam jedno vreme živeo u nadogradnji koja je imala malo niže plafone, postoji taj osećaj skučenosti u glavi kog ne možeš da se otarasiš.

Mislim, sve je za čoveka, ali ja nikad ne bih hteo da živim u ovome, bez obzira koliko je lepo renovirano.

Da bi se vratili temi, super, onda neka nasi investitori rade za 10% profita godisnje umesto 100%, a agenti za prodaju da se odreknu bezobraznih 2% i od kupca jer toga nema ni ovde. Svima njima treba usavrsavanje.
Pazi ja bih prvi izbegao agenta, ali to znači da ja moram da gubim vreme na pronalazak direktno Investitora i traženje toga što mi odgovara, tu uslugu plaćaju ljudi.
Takodje, ko da nadoknadi agentima večite ljude koji razgledaju i ne kupe, zato i neki Investitori neće da se nalaze sa svakim, lakše im je da to radi agencija.
Navodio sam ovde kako oni mogu da se izbegnu ali zahteva svoje angažovanje i trošak goriva, vremena itd...
Što se tiče profita jel možeš da shvatiš da se kod svakog Investitora razlikuje dobit i da bi neki ljudi bili u minusu sve i da imaju uslove da budu isti Investitori?
Ne znam kojom metodom si došao do tog profita, izgleda nekom šac metodom zemljište+izgradnja=uloženo, dok ima još mnogo faktora i troškova koje nisi uračunao, možeš slobodno da napišeš koje sve troškove si uračunao a ja ću ti dodati sigurno još mnogo njih 😉

Eeeee....

Prilozi

• Screenshot_20250228_182616_Instagram.jpg
    Screenshot_20250228_182616_Instagram.jpg
    72,4 KB · Pregleda: 43
Vrh