Šta je novo?

Cene nekretnina

Nije stvar što je groblje , rekoh da je N groblje kao park i na neki način lepo.
Čak je taj donji deo groblja je neaktivan još od Topalovića , tu su grobovi iz 1896e.
Problem je baš taj deo na ćočku jer je otpadni, tu su kontejneri, buka, istovar pretovar krš...
Valjda ce ovo da sruse i tu da naprave zgradu.

1739460055168.png

Više mi na ovom forumu kažemo o ovim temama nego oni u ovim prilozima.
Mi smo eksperti za svetske diplomatske odnose, ekonomiju i berzu, kripto, svetske trendove, IT, ulaganja, ponudu, potraznju, uticaj iranske berze na cenu čelika iz Azerbejdžana i za mnoge druge teme.

Sta treba, tu smo, samo pokrenite temu koja vas zanima!

Ovi sto se klade na pad cena (cekajuci pad) ili mozda ne bas ni cekajuci ali barem bockajuci bullove za to vreme :LOL: treba da pogledaju ovaj grafikon.
Zuto su definitivno padovi. :)) Meni ovo deluje kao da igras 0 na ruletu sve vreme, pa istina jednom moze i nula da padne, samo posle nule ponovo ide svih 36 brojeva.

Screenshot 2025-02-13 at 9.51.08 PM.png

Neki se i ne kladimo, a neki se i kladite. Ljudi jednostavno ne mogu vise da kupe nekretnine.
2025-02-14 07_24_31-Charted_ Median House Prices vs. Income in the U.S. - Voronoi — Mozilla Fi...png

Obrati paznju na rast, od 80ih do 2000ih cene su rasle sporije nego u zadnje 4 godine. A da li je takav rast u odnosu na zarde odrziv? Ja se iskreno nadam da ce se narod opametiti, nicija nije gorela do zore, sto bi rekli. Plus, dolaze automatizacije, ljudi su informisaniji nego pre itd... neko ce se pojaviti da pokida lance i srusi monopole, kao i do sada u istoriji ;)

Neki se i ne kladimo, a neki se i kladite. Ljudi jednostavno ne mogu vise da kupe nekretnine.
Pogledajte prilog 229192
Obrati paznju na rast, od 80ih do 2000ih cene su rasle sporije nego u zadnje 4 godine. A da li je takav rast u odnosu na zarde odrziv? Ja se iskreno nadam da ce se narod opametiti, nicija nije gorela do zore, sto bi rekli. Plus, dolaze automatizacije, ljudi su informisaniji nego pre itd... neko ce se pojaviti da pokida lance i srusi monopole, kao i do sada u istoriji ;)
To što dolaze automatizacije svih procesa, a ne samo onih proizvodnih, će samo još više povecati jaz među populacijom. Ja se slažem da je neadekvatna raspodela bogatstva realni problem današnjice, ali se ne slažem da su ljudi informinisaniji i osvešćeniji nego pre, baš suprotno. Zivimo u vreme teškog populizma, a kvalitet života rapidno opada velikom delu svetske populacije

To što dolaze automatizacije svih procesa, a ne samo onih proizvodnih, će samo još više povecati jaz među populacijom. Ja se slažem da je neadekvatna raspodela bogatstva realni problem današnjice, ali se ne slažem da su ljudi informinisaniji i osvešćeniji nego pre, baš suprotno. Zivimo u vreme teškog populizma, a kvalitet života rapidno opada velikom delu svetske populacije
Rekao bih da je novom generacijom lakse manipulisati nego ikada.
Gledam iz primera mladjih ljudi koje znam, attention span minimalan jer im je mozak naviknut da gledaju reelove na instagramu i tiktoku, ako im se nesto ne svidja samo listaju reels do sledeceg, nemogucnost da se drzi koncentracija 2h da se odgleda film u kontinuitetu ili nestrpljenje ako u prvih 15-30 minuta film im nije dovoljno zanimljiv.

Kada ih pitam kada mi pokazu neki reel, jesu usli u komentare da vide sta kazu ljudi ili mozda proverili informaciju na internetu kazu ne, pa kad udju u komentare zapanje se da je sam video skroz fejk itd ili cist marketing nekog proizvoda.
Zivimo u vreme kada su tehnoloske kompanije maksimizovale algoritme za hvatanje paznje mladih ljudi do te mere da ih je lakse nego ikada zamajati i dezinformisati.

To je tema za diskusiju, da li su ljudi u proseku informisaniji danas ili u doba revolucije u Francuskoj. Ali je istina i da se posle svih velikih nejdnakosti desavao nekakav reset, ja se nadam nenasilan u ovom slucaju. Ako krenu korporacije masovno da ti kupuju kuce i zemlju, kao u USA, ne treba ti mnogo pameti da saberes 2 i 2, vrlo je jasno kuda sve ide.

Rekao bih da je novom generacijom lakse manipulisati nego ikada.
Gledam iz primera mladjih ljudi koje znam, attention span minimalan jer im je mozak naviknut da gledaju reelove na instagramu i tiktoku, ako im se nesto ne svidja samo listaju reels do sledeceg, nemogucnost da se drzi koncentracija 2h da se odgleda film u kontinuitetu ili nestrpljenje ako u prvih 15-30 minuta film im nije dovoljno zanimljiv.

Kada ih pitam kada mi pokazu neki reel, jesu usli u komentare da vide sta kazu ljudi ili mozda proverili informaciju na internetu kazu ne, pa kad udju u komentare zapanje se da je sam video skroz fejk itd ili cist marketing nekog proizvoda.
Zivimo u vreme kada su tehnoloske kompanije maksimizovale algoritme za hvatanje paznje mladih ljudi do te mere da ih je lakse nego ikada zamajati i dezinformisati.
Šta ti imaš protiv studenata? :unsure:

Do velikih svetskih reseta dolazi više zbog nejednakosti u društvu, nego zbog lošeg života.
Danas manje ljudi živi u siromaštvu nego ikada pre.
IMG_0316.jpeg

A novije generacije imaju manji fokus i pažnju, ali sa druge strane imaju i manje respekta prema nametnutim autoritetima. Ne znam da li je lakse manipulisati sada, kada smo preopterećeni informacijama ili pre, kada smo slepo slušali autoritete.

Vrh