Šta je novo?

Cene nekretnina

Koliko li će da koštaju ove kuće po Mirijevo kad stanovi budu skočili na 5k...

Poslednja izmena:
Ma takvi stanovi se ne kupuju za izdavanje. Mi imamo klasu kriminalaca koji barataju ciframa tog reda i koji bi to kupili zbog prestiža.
Ne znam što se uvek ide sa pretpostavkom i spominjanjem samo kriminalca da su mogući kupci luksuznih i skupih nekretnina?
Poslovni ljudi, bogati ljudi, biznismeni, jaki poljoprivrednici, razne uspešne firme itd...

Ne znam što se uvek ide sa pretpostavkom i spominjanjem samo kriminalca da su mogući kupci luksuznih i skupih nekretnina?
Poslovni ljudi, bogati ljudi, biznismeni, jaki poljoprivrednici, razne uspešne firme itd...

Zato što sam imao tu sreću da se susretnem sa određenim brojem tih bogatih "biznismena" kod nas i to je sve lopov do lopova.

Žao mi je što to kažem, ali u Srbiji se poštenim radom ne kupuju stanovi od milion evra.

Zato što sam imao tu sreću da se susretnem sa određenim brojem tih bogatih "biznismena" kod nas i to je sve lopov do lopova.

Žao mi je što to kažem, ali u Srbiji se poštenim radom ne kupuju stanovi od milion evra.
Pa zašto država ne uradi nešto? O čemu se radi?

Eh sad :) a gde se postenim radom kupuju stanovi od milion?

Zato sto su mahom sve to ljudi koji su zgrnuli kapital nelegalnim putem kroz 90e i onda to legalizovali kroz neke biznise i firme naravno etiku i "biznis" manire nisu promenili pa tako dolazimo do prototipa sprskog kapitaliste/feudaliste. A to je sve kulminiralo poslednjih par godina i vidimo rezultate. A to je potpuno moralno posrnuce nacije u ovom danasnjem neoliberalnom kontekstu.

Zato sto su mahom sve to ljudi koji su zgrnuli kapital nelegalnim putem kroz 90e i onda to legalizovali kroz neke biznise i firme naravno etiku i "biznis" manire nisu promenili pa tako dolazimo do prototipa sprskog kapitaliste/feudaliste. A to je sve kulminiralo poslednjih par godina i vidimo rezultate. A to je potpuno moralno posrnuce nacije u ovom danasnjem neoliberalnom kontekstu.
Ja razumem da odredjeni ljudi imaju previše novca iz crnih i sivih zona. Oni taj novac ne mogu da ubace u legalne tokove. Jedini i najlakši način je da kupe nekretninu. Zaključaju je i ne izdaju. Stoji godinama. Nakon odredjenog perioda mogu da je prodaju i ubace u legalne tokove. Pa makar i platili porez na kapitalnu dobit. Jeftinije od toga ne može. U odsustvu sprovođenja zakona o pranju novca, savršeno.
E sad, to pravi problem običnim ljudima ali koga briga.

Ja ovakve konverzacije vodim i sa mojom širom familijom i prijateljima.
Kada im navedem primere njihovih prijatelja, poznanika ili rodjaka koji su sazidali skupocenu kuću/vilu ili kupili vredan dupleks ili luksuzni stan deci, pa i više komada nekretnina za decu koja ne idu još u osnovnu školu nadju razlog da mi to opravdaju.
Pa oni su generacijski bogati, imaju firmu i svi su vredni i baš stvarno rade, bio u inostranstvu kao glavni inženjer/arhitekta godinama, imaju zemlju i bave se poljoprivredom, odličan programer je i osnovao je svoju firmu i saradjuje sa strancima, prodali su vikendicu i stari stan i dodali i kupili luksuznu nekretninu itd...
Neću da idem sada 2 generacije unazad i da razmišljam da li je njihov deda/čukundeda bio u nekim sumnjivim vodama i zakopao ćup sa zlatom itd...
Ali većina na prvu odgovori upravo da su kupci kriminalci i da te cene nisu normalne i da niko pošten to ne može da kupi...
Ovde ipak pričamo o 2 najluksuznija projekta u Srbiji, Trumpov i hotel Jugoslavija i njihova cena nije merodavna za 99.9% ljudi koji traže stan za život u Srbiji, pa i za prosečne investicione kupce u Srbiji.

Ja razumem da odredjeni ljudi imaju previše novca iz crnih i sivih zona. Oni taj novac ne mogu da ubace u legalne tokove. Jedini i najlakši način je da kupe nekretninu.
Ne da nije najlaksi vec je jedan od najtezih nacina. Novac se u sustini i pere da bi njime mogle da se kupuju nekretnine.

Ne da nije najlaksi vec je jedan od najtezih nacina. Novac se u sustini i pere da bi njime mogle da se kupuju nekretnine.
Pošto si expert, daj nam lakši način za polupismenu sirovinu koja pati od viška novca bez porekla. Šta je lakše od toga da u kešu isplatiš čoveka i zajedno odete kod notara na overu ugovora?
Ili kupiš kripto i povučeš na tekući račun, podneseš poresku prijavu i platiš 15% jer si nekada davno bio "miner" i to je to.

Pošto si expert, daj nam lakši način za polupismenu sirovinu koja pati od viška novca bez porekla. Šta je lakše od toga da u kešu isplatiš čoveka i zajedno odete kod notara na overu ugovora?
Ili kupiš kripto i povučeš na tekući račun, podneseš poresku prijavu i platiš 15% jer si nekada davno bio "miner" i to je to.
Veze ti nemaš..
Kako u kesu možeš da isplatiš ?
Niti notar niti zakon to dozvoljava...
Ne prihvata se keš preko 15k.....nigde...niti mesečna uplata veca od toga, bez ugovora , na račun pojedinca

Skoro svaka druga roba koja ti pada na pamet. Ne mozes da isplatis coveka u kesu, transakcija mora ici preko racuna. Jos lakse preko izgradnje, ili preko biznisa koji posluje sa kesom. Bukvalno je teze smisliti nacine koji su tezi od onih koji su laksi za pranje od kupovine nekretnina.

Jos mi je jaca ova ideja o 'polupismenim sirovinama' koje uzimaju milione od kriminala. Jer kriminal je valjda magija gde pare padaju sa neba.

Veze ti nemaš..
Kako u kesu možeš da isplatiš ?
Niti notar niti zakon to dozvoljava...
Ne prihvata se keš preko 15k.....nigde...niti mesečna uplata veca od toga, bez ugovora , na račun pojedinca
To postoji oduvek ili od 2020? 🙂
Nijedan notar malo ne zažmuri na prodaju u Srbiji 🙂. Siguran si? Ne možeš u 6 banaka da uplatiš (ćale, keva, žena itd) po 14k u razmaku od 2-3 meseca kao štednju i posle da grupišeš ili izvršiš isplatu po predugovoru dok traje gradnja.
Naravno da to sigurno nije moguće u Srbiji. Zakon se poštuje. Časna pionirska.
Ajde ne pravite se da ne znate u kakvoj zemlji živite.

Nijedan notar malo ne zažmuri na prodaju u Srbiji 🙂. Siguran si? Ne možeš u 6 banaka da uplatiš (ćale, keva, žena itd) po 14k u razmaku od 2-3 meseca kao štednju i posle da grupišeš ili izvršiš isplatu po predugovoru.
Ako se zakon ne postuje, zasto bi neko uopste prao pare?

Ako vec tako lagano za kes moze da kupi bukvalno najkontrolisaniju robu na trzistu, za sta mu te oprane pare trebaju, koju to robu ne moze da kupi odmah? Nikakve logike nema ta prica.

Ako se zakon ne postuje, zasto bi neko uopste prao pare?

Ako vec tako lagano za kes moze da kupi bukvalno najkontrolisaniju robu na trzistu, za sta mu te oprane pare trebaju, koju to robu ne moze da kupi odmah? Nikakve logike nema ta prica.
Veći iznosi su problem. Tu se radi gradnja. Ovo 2-3-5 stanova je smešno.

Postoje razni nacini ali se preuvelicava kao i plate inzinjera od 500e. Ljudi jednostavno ne mogu da pojme da neko zaradjuje vise od njih. Onaj ko radi za 400e za njega je kriminalac ovaj koji radi za 1500. Ovaj sto radi za 1500 za njega je kriminalac ovaj sto radi za 4k. Ovaj sto radi za 4k za njega je kriminalac ovaj sto radi za 10k…

Veći iznosi su problem. Tu se radi gradnja. Ovo 2-3-5 stanova je smešno.
Gradnja je na strani ponude.

Nijedan notar malo ne zažmuri na prodaju u Srbiji 🙂. Siguran si? Ne možeš u 6 banaka da uplatiš (ćale, keva, žena itd) po 14k u razmaku od 2-3 meseca kao štednju i posle da grupišeš ili izvršiš isplatu po predugovoru dok traje gradnja.
Ja uplacujemo preko banke i notara koji poštuje zakon...a ti glumi mangupa i pravi se pametan svojom glupošcu....

Ja uplacujemo preko banke i notara koji poštuje zakon...a ti glumi mangupa i pravi se pametan svojom glupošcu....
Ne glumim ja mangupa ni najmanje samo znam šta se radi. A to što se radi šteti i tebi i meni i svakom pojedincu u zemlji.
Evo sad smo u digitalnoj eri. Država može da uzme listu srodnika iz poreske (muž, žena, deca, roditelji) sa više od 5 stečenih stanova poslednjih 10 godina i da uradi internu kontrolu. Zašto se to ne događa sam se zapitaj

Vrh