Šta je novo?

Cene nekretnina

BG zagadjen leti i zimi…žena dolazi u BG iz Austrije, u Bajinoj bašti bila par meseci dok sredila vizu za ćerku….a u Bajonoj bašti i ako se loži koriste se drvo ne ugalj od gline kojim je nedavno “preminuli” trovao Srbiju…
P.S. Sad je neko drugi truje i dalje…
P.S.S. A i ne mora niko da mi prica o Beogradskom zagadjenju…tu sam, tu živim…
Leti je Beograd stalno u zelenom što se lako može proveriti na mernim stanicama. Zagađenje je sezonsko.

Čak je i Obrenovac leti u zelenom.

Jeste. Evo pocrkaše Nemci. Umesto 6k za letovanje potrošiće 4.5k. Dižu kredite da poprave veš mašinu Austrijanci. Suza suzu stiže. A kod nas zlatno doba. Niko ne zna da podigne cenu 5% za bilo šta nego odmah 20-40-50%. Ne razumeš me. Ja pokušavam da ostanem 🙂. Ja imam sve uslove da odem. Vidim u kom pravcu idemo. Nije prvi put da idemo ka tome. Neki neka botuju za 5k Mirijevo i zlatno doba. Dok ne bude preko 4K Mirijevo ja cu da pricam ovo što pričam. E onda tek ćao. Nemoj da me požuruješ 😉.
A gde sad da idem kad je najinteresantnije.
Bez šale, na X-u Britanci tvrde da njihovi sugrađani, često penzioneri, sede obučeni ili greju samo jednu prostoriju, jer nemaju novca da plate gas.

evo iz moje okoline.
ljudi koji imaju plate it 5k+

niko nije otisao zbog para.
u srbiji btw imamo prvu ekolosku izbeglicu ali o tome se nije pricalo

edit: i jos ljudi je on hold, cekaju sta ce biti sa protestima
kada vec imas dosta para, onda gledas neke druge stvari
Evo ja ću ti barem reći šta će biti s protestima - NIŠTA. Apsolutno ništa. Da ne idem u offtopic dalje. Ako želiš razloge piši mi poruku.
A ti koji imaju 5k+ u Srbiji i misle da će im na Zapadu biti bolje pa taj mora imati ovde platu 20k min neto da bi imao istu ili sličnu kupovnu moć... Ja bi te ljude prvo poslao kod psihologa pa onda dalje. Za tu platu svaki dan da se klanjaš Bogu i ljubiš ikonu!

I taj ključ je bio bolji od sadašnjeg sistema gde je najsposobniji onaj ko je "pogodan", tako da celu zemlju vode besposličari, konobari, kuvarice, navijači... I gde nas je to dovelo i vodi...
Ja sam pričao za USA gde ih je to dovelo do toga da im izgore jedan od najvećih i najbogatijih gradova. Da ne spominjem druge stvari.

I SFRJ su vodili pogodni, često prvoborci bez škole.

No, da ipak ima razlike, sada ljudi demonstriraju zbog nesreće, tada niko ništa nije smeo.

Danas nemamo endemsku inflaciju (proveriti tekst koji je kačio Sale o uzrocima inflacije kod nas), ne postoji glad za devizama, može se sve kupiti pa se ne isplati šverc, ne isključuje se struja da bi se vraćali dugovi, može da se psuje vlast i da te ne tretiraju da si nenormalan ako se ne slažeš sa predsednikom itd.

Evo ja ću ti barem reći šta će biti s protestima - NIŠTA. Apsolutno ništa. Da ne idem u offtopic dalje. Ako želiš razloge piši mi poruku.
A ti koji imaju 5k+ u Srbiji i misle da će im na Zapadu biti bolje pa taj mora imati ovde platu 20k min neto da bi imao istu ili sličnu kupovnu moć... Ja bi te ljude prvo poslao kod psihologa pa onda dalje. Za tu platu svaki dan da se klanjaš Bogu i ljubiš ikonu!

eto kada treba da se klanja bogu

I reče im: Pazite i čuvajte se od svake pohlepe! Jer život ne dolazi od mnogo imanja koje čovek ima.

ti dzo sve gleads kroz pare
mozda treba ti da ides kod psihologa

Meni samo nije jasno da te kuce tamo postoje desetinama godina i do sad nije bio problem da se osiguraju, i sad odjednom od pre godinu-dve dana se vise ne osiguravaju. Teoreticari zavere bi rekli da je neko nesto znao.
Svi su znali da je nivo nekompetentnosti ogroman i da je pitanje vremena kada će se ovo desiti. Kod Joe Rogana je pre šest meseci pričao vatrogasac iz L.A. da će se ovako nešto dogoditi, samo je pitanje kada.

Vrati se brale u srbiju, tvojih 10k plate ovde će biti minimum 40k kupovne moći za razliku od zapada. I da ti plata bude 2k ovde to je kao 10k tamo pa si na istome. Samo dodji i dovedi decu u ovaj mali raj.

Sve lekove kupujem za pare....
Magnetnu sam platio da ne bi cekao 6 meseci...
Pluća zbog ovog gripa sam snimao kod privatnika...
Infuziju vitaminsku sam platio privatno...
Ali nije sve u parama...

Ja sam pričao za USA gde ih je to dovelo do toga da im izgore jedan od najvećih i najbogatijih gradova. Da ne spominjem druge stvari.

I SFRJ su vodili pogodni, često prvoborci bez škole.

No, da ipak ima razlike, sada ljudi demonstriraju zbog nesreće, tada niko ništa nije smeo.

Danas nemamo endemsku inflaciju (proveriti tekst koji je kačio Sale o uzrocima inflacije kod nas), ne postoji glad za devizama, može se sve kupiti pa se ne isplati šverc, ne isključuje se struja da bi se vraćali dugovi, može da se psuje vlast i da te ne tretiraju da si nenormalan ako se ne slažeš sa predsednikom itd.
SFRJ su imali pogodne ali se u struku nisu toliko mešali. Znalo se ko zna. A ako nam je reper kako je bilo pre 30-40god onda i ne zaslužujemo bolje od ovoga. Zato ljudi i odlaze, što im je dosta nadmudrivanja i "ne znaš ti kako je bilo 80-90ih" od ljudi koji su za takvo stanje i glasali.

Imam vise drugova koji imaju preozbiljne plate, jedan radi za nasu firmu koja je napravila software kojim gledaju racunare zaposlenih u svim zivim firmama, da se ne zaje*******avaju, ozbiljan software, nema sanse da ga predjes kao pre sto su ljudi blejali i koristili autoklikere, on ima oko 460 000 rsd i na tu cifru je prijavljen, a njegov rodjeni brat radi za stranu firmu od kuce, ima 6700 eura platu, nije prijavljen na full iznos, ali radi full remote, na kraju godine dobije akcije firme u vrednosti od 70 000 eura i moze da radi sa njima sta god hoce, ni jedan od njih ne planira da ide iz Srbije, bukvalno ne znaju sta ce sa parama, ne fali im nista :D

A ti koji imaju 5k+ u Srbiji i misle da će im na Zapadu biti bolje pa taj mora imati ovde platu 20k min neto da bi imao istu ili sličnu kupovnu moć... Ja bi te ljude prvo poslao kod psihologa pa onda dalje.
Posalji me na psihijatriju... odmah :)
Evo ja ti tvrdim da se gadjas ciframa neverovatno.

ne zalim da nabrajam sta sam sve dobio preseljenjem, nabrajao sam vec dosta puta - i mogu da ti kazem da se kao porodica uopste ne kajemo. Ni malo
Plus sto smo veoma brzo napredovali i supruga se veoma brzo snasla za posao...
Troskovi zivota, nikakvu drasticnu razliku ne vidim u odnosu na Bg...

Ja sam otprilike u ovoj fazi. Turi me na listu!
✌️. Samo što ja gledam i drugu stranu. Političku tj a li je narod konačno spreman da prihvati odgovornost i da se otrgne od ovih Frankenštajn socijalističkih metoda. Besplatan prevoz, vrtići, delimo vaučere za patike, dajemo subvencije za izgradnju hotela za koje delimo vaučere 🤡 a sa druge strane država ti kao pojedincu uzme sve. Dao mi (Milošević, Tadić, Vučić itd) 3000 veću penziju ali povećao struju, telefon, djubre, infostan i sve moguće duplo. 2000-tih nije bio spreman. Uvek je čekao nekog koga će da idealizuje i da lupi šakom od sto umesto da se radi na tome da institucije funkcionišu bez obzira ko je na vlasti. Zato je celokupno društvo krivo za Djindjića a ne samo izvršioci. Lustracija 0.

Drugo što gledam je ekonomska strana. Čuveni M2 grafik. Ako se poveća u naredne 2 godine za 50-100% to znači da su ti ukradene najbolje godine u životu. Najproduktivnije godine su ti pojedene zbog političke stolice i bogaćenja pojedinaca. I tu više nije bitno da li je Mirijevo 4-5-6 ili 10k. Odnosno bitno je jedino samo ako već nešto imaš u svom vlasništvu što možeš da prodaš i da odeš bilo gde jer nećeš naći zemlju koja će to uraditi sopstvenom stanovništvu. Ako nemaš ništa u svom vlasništvu, u toj situaciji nećeš nikada moći ni da imaš.

A već sam napisao da dosta ljudi sa jakim platama polako počinje da se pakuje

Čisto bih voleo da podeliš sa nama zašto su protesti osudjeni na propast. I to može da utiče na cenu nekretnina i to baš.

Imam vise drugova koji imaju preozbiljne plate, jedan radi za nasu firmu koja je napravila software kojim gledaju racunare zaposlenih u svim zivim firmama, da se ne zaje*******avaju, ozbiljan software, nema sanse da ga predjes kao pre sto su ljudi blejali i koristili autoklikere, on ima oko 460 000 rsd i na tu cifru je prijavljen, a njegov rodjeni brat radi za stranu firmu od kuce, ima 6700 eura platu, nije prijavljen na full iznos, ali radi full remote, na kraju godine dobije akcije firme u vrednosti od 70 000 eura i moze da radi sa njima sta god hoce, ni jedan od njih ne planira da ide iz Srbije, bukvalno ne znaju sta ce sa parama, ne fali im nista :D
Ozbiljne plate, a za bonus svaka čast!!!

Poslednja izmena:
Posalji me na psihijatriju... odmah :)
Evo ja ti tvrdim da se gadjas ciframa neverovatno.

ne zalim da nabrajam sta sam sve dobio preseljenjem, nabrajao sam vec dosta puta - i mogu da ti kazem da se kao porodica uopste ne kajemo. Ni malo
Plus sto smo veoma brzo napredovali i supruga se veoma brzo snasla za posao...
Troskovi zivota, nikakvu drasticnu razliku ne vidim u odnosu na Bg...
Polako, prvih par godina svako od nas je bio euforican. Racuni se svode nakon 10, 15, 20 godina... tek te cekaju izazovi.

Dzo je na trulom zapadu preko 20god, vradovic isto... niko se ne vraća. Ti si isto negde pa se još uvek nisi vratio. Beše u planu ti je? Kao i svakom gastosu.
Ja sam 16 godina i počeo sam pripreme za povratak. Eto stan je u izgradnji. I ostale pripreme traju.

Vrh