Šta je novo?

Cene nekretnina

Malo da pokrenemo temu :)

Kidamo realno i ako se neki baš trude da se sve što se razvijamo od 2000te na ovamo zataskaju.

Realnost je da smo u periodu mozda i najveceg razvoja drzave ikada. Mislim da ce uskoro da bude opasan FOMO. Zato pamet u glavu i kupuj :)

Malo da pokrenemo temu :)

Kidamo realno i ako se neki baš trude da se sve što se razvijamo od 2000te na ovamo zataskaju.

Realnost je da smo u periodu mozda i najveceg razvoja drzave ikada. Mislim da ce uskoro da bude opasan FOMO. Zato pamet u glavu i kupuj :)
Realnost je da nas 10 godina kidanja stavlja rame uz rame sa albanijom, makedonijom i bosnom.

Evo ih prethodnih 10 godina. Cena kvadrata u Bogradu u zlatu. Hvala @goran123

1735422262418.png

Vradović je zaboravio onaj osećaj neizrecive prisnosti kad odeš na pijacu da uzmeš krompir kod čiče koji te zna, i on ti se nasmeši jednim zubom i kaže: "gde si omladinac" (a ne zna da si već prešao 35-tu!!!!)
Zato se i ne vraća, i ja ga razumem. Ostrvio se.

Lepo je videti kako ni milioneri ne znaju da citaju dalje od naslova

Literally says “in the Emirates” 🇦🇪 so it will happen in 2026 in UAE, not yet in London. People, please read.
Dakle kod nas stize tamo 2076te, u pravo vreme jer cemo tada biti domacini expo-a po drugi put.

Nego koliko uvodjenje leteceg taksija moze da utice na rast cena nekretnina u ruralnim delovima?
Videcemo... Kad kuce budu pocele da se stampaju masovno.

Stampa je jos skupa, dok ne krene u serijsku proizvodnju. Al zato se leteci taksi proizvodi u Borci. Onaj tehno park sto smo ga razmenili za papke. Pa direkt da putujemo do stampane kuce u Brestoviku letecim taksijem Zeksi-Seksija.

Da li na osnovu prikazanih malih promena od +-20%, bez trenda, možemo da zaključimo da su zlato i nekretnine kao sigurni aseti, gotovo u istom odnosu(indexirani u Eur) poslednjih 10 godina?
Meni se čini da možemo ali još istorijskih podataka ne bi bilo na odmet.
Suština je da nema realnog skoka cena nekretnina i zabluda je da je to pokazatelj nekakvog ekonomskog razvoja.
Investirati u zlato ili nekretnine ispada ustvari osigurati vrednost kapitala od inflacije a ne ostvariti neku dodatnu zaradu.

Poslednja izmena:
Vrh