Upravo si neimarima dao fantasticnu idejuStambeni krediti indeksirani u kriptovalutama
Kad si zadnji put vadio krv kod nas ili bio u bolnici?
Da se ovako nešto da se radi u Srbiji, bila bi negativna kampanja, mogu da zamislim naslove: "Neće vam biti dobro kada saznate na šta je spalo naše zdravstvo".
Ako se ovako se radi u zdravstvu normalnih država i uređenim društvima, zaključujem da su protivnici ovakve prakse anti-zapadno orijentisani, ili kako se to kaže, retrogradni. I mora obavezno da se koriste reči "mi", "naše" i slično da se zamagli odgovornost, ali izazove opšti gorki osećaj.
Hvala internetu, koji je doneo istinsku demokratiju širom sveta. Sve je manje neproverljivih maštovito obojenih interesnih vesti.
Vozdov Kvart druga faza, 3000 eur/m2.
koliko je ovo realna cena?
da li mislite da je mnogo, malo, taman?
ima li smisla razmisljati o investiciji?
Ćulibrkova kritika je neveštija od ovog programa koji su sklepali na brzaka. Bolje rečeno, čak je i dobra reklama ispalo. Kaže, samo na razlici između kirije i rate kredita mladi će uštedeti za šest godina 25k evra. To je sjajno. I onda mu je argumentacija da ih nakon šeste godine niko ne može naterati da otplaćuju kredit. Ajde da razmislimo šta bi mu neko rekao na tu opasku kojoj se zaista ne da protivrečiti.На његову понуду је реаговао Ћулибрк:
Meni rekoše neki da to nije pravo Dedinje, a još je i kosina.Dedinje,luksuzan stan, 173 kvm,petosoban,garaža
Dedinje, luksuzan namešten stan 173 kvm, dnevna soba & 3 sobe & garderoba, dva kupatila & toalet,2 terase, garažno & parking mesto. Stan se prodaje potpunowww.halooglasi.com
Uzmeš dva ova i ostane ti 200k da plaćaš poslugu.
He, he, iživljavanje.
Svakako nisam planirao da dam toliko, imao sam neke iznenadne troškove. Možda nešto za nijansu skromnije.Meni rekoše neki da to nije pravo Dedinje, a još je i kosina
Investiraj brate suzumane. Investitorska muka pregolema.Svakako nisam planirao da dam toliko, imao sam neke iznenadne troškove. Možda nešto za nijansu skromnije.
Mikrolokacija nije popularna.Sto je ova novogradnja tako jeftina?
Investitori - OBLAK 45 - strana 1 | Nekretnine.rs
Investitori - OBLAK 45 - Oglasi na nekretnine.rs. Najveći broj oglasa u Srbiji – najbolja ponuda i najpovoljnije cene nekretnina - strana 1www.nekretnine.rs
Investirao sam - kupio sam knjigu.Investiraj brate suzumane. Investitorska muka pregolema.
Ima u tom kraju jako lepih zgrada i stanova, ali zaista je veliki nagib.Svakako nisam planirao da dam toliko, imao sam neke iznenadne troškove. Možda nešto za nijansu skromnije.
Sunce ti poljubim, previše. Jel to sa PDV? Takodje, kad je planiran završetak faze 2?Vozdov Kvart druga faza, 3000 eur/m2.
koliko je ovo realna cena?
da li mislite da je mnogo, malo, taman?
ima li smisla razmisljati o investiciji?
jeste, sa PDV-om. šta znam, ne deluje mi vrtoglavo u odnosu na to kakve su danas cene za novogradnju na popularnim lokacijama.Sunce ti poljubim, previše. Jel to sa PDV? Takodje, kad je planiran završetak faze 2?
U blizini imaš i Nemanjin Grad, po meni na mnogo boljoj lokaciji. Cena je 2500 + PDV, ali su im uslovi katastrofalni. Tipa, na kredit može samo ako staviš hipoteku na neku drugu nekretninu, i obavezna je garaža uz svaki stan. Pogledaj dedicated temu ako te interesuje.
Imam iskustvo iz dve novogradnje i to je konstantan problem. Neko kuva, ide mirisnu stanove .jos je gotivnije, sto ove neke novogradnje tipa west 65, je dosta inkulzivno, pa u svojoj dnevnoj takodje uzima mirisa i iz drugih stanova
sto u stvari ima dosta prednosti, jer ako neko sprema nesto a ti si bez ideja, moze da te inspirise
Mislim da se Ćulibrk (čije analize obično dosta cenim, jer se obično poziva na zvanične izveštaje) sad dosta izblamirao. I čak je kritikovao dobru meru na nivou nekog čiče koji je popio dve loze na Zelenjaku pa onda deli pamet.Ćulibrkova kritika je neveštija od ovog programa koji su sklepali na brzaka. Bolje rečeno, čak je i dobra reklama ispalo. Kaže, samo na razlici između kirije i rate kredita mladi će uštedeti za šest godina 25k evra. To je sjajno. I onda mu je argumentacija da ih nakon šeste godine niko ne može naterati da otplaćuju kredit. Ajde da razmislimo šta bi mu neko rekao na tu opasku kojoj se zaista ne da protivrečiti.
Previse mesas stvari Joe.Mislim da se Ćulibrk (čije analize obično dosta cenim, jer se obično poziva na zvanične izveštaje) sad dosta izblamirao. I čak je kritikovao dobru meru na nivou nekog čiče koji je popio dve loze na Zelenjaku pa onda deli pamet.
Prvo trebao je da pročita Uredbu NBS u vezi sa tim a i same banke koje uslove traže. Banka NIKAD nije na gubitku. Pa ni u ovom slučaju. Šta on (Ćulibrk) misli da ćeš ti kao nezaposleni da uzemš kredit budeš u stanu i onda odeš i kažeš ja neću više)) Pa to nema ni u Diznilendu.
1.) Mera je super i mislim da je treba gledati pozitivno.
2.) Da li će je iskoristiti oni kojima je najviše namenjena (siromašniji studenti). Ne i to 100%. Mislim da će je najviše iskoristiti studenti koji bi kupili nekretninu i ovako i onako (mislim roditelji, a ovako će samo brže i lakše kupiti ili se odlučiti na kupovinu).
3.) I NBS i banke su rekle da će nezaposlenim studentima davati te stambene kredite ako imaju žirante i/ili drugu nekretninu koju će založiti kao garanciju. Ne ulaze u to ko će ti biti žirant - roditelji, babe, dede ili prijatelji ali neko mora da zalegne. Znači ti ako odlučiš da prestaneš da plaćaš nakon 6 godina, što savetuje Ćulibrk, onda će banka da sedne na račun žirantu ili žirantima (što se dešavalo u prošloj krizi). Tako da nije baš sve tako kako Ćulibrk priča.
4.) Kod nas se sada i dugovi nasleđuju. Kao što možeš naslediti i stan (znači plus) možeš naslediti i minus (tj kredit) tako da opet banka je zaštićena.
5.) Mislim da je s ovim tekstom Ćulibrk hteo da dođe na naslovnu stranu (mada je urednik i ne znam šta mu to treba) ili je hteo ispasti kritičar makar i dobre mere.
Po meni jedina nepoznata u ovom programu je da li će moći svi studenti ili samo studenti druge i viših godina i da li će moći samo studenti na budžetu ili svi studenti. Ovo je kao što sam rekao izuzetno dobra mera ali će je iskoristiti daleko manji broj ljudi od plana (što zbog straha, što zbog uslova). Inače ne bi trebalo da je kritikuju. I po meni studenti su dobili više nego što su i tražili.
Tačno. Još se ne znaju svi uslovi. Zato i kažem da treba da se sačekaju svi uslovi da izađu zvanično pa da se kaže šta ko može i kako. Ali mislim da je mera super i da će pomoći mnogima. Još ako ne moraš biti ni student ihaa. Pa to je onda još lakše. Ja se samo nadam da neće biti kao što ti kažeš to "rangiranje". Ali eto januar je tu pa ćemo videti uslove kad zakon uđe u Skupštinu.Previse mesas stvari Joe.
Ovo nije namenjeno samo studentima, jer bi to znacilo da ce u povladjenom polozaju biti neko ko je oduzio studije do 35e nego neko ko je zavrsio u roku sve.
Namenjeno je svim mladim osobama, a sad da li ce i kako ici rangiranje za te kredite saznacemo ako zazivi prica.