Šta je novo?

Cene nekretnina

Hrvati i Srbi koriste 99% istih reči, ali uhlj-eb se isključivo koristi u Hrvatskoj, klikni na link 🙂 Puno se obradujem kada vidim isključivo hrvatske reči na srpskom forumu, hvala još jednom.
Hravati govore kruh a ne mogu da kazu ukruvi pa koriste srb rec uhlje*******i
Isto kuca dom kucanica domacica
I dajte drite se teme inace bum zvao Igora

Sta se ovo desava rural bull market??? Non stop podgrevaju trziste.

Kako je pojasnio, kada neko uzme stan od 48 ili 50 kvadrata u Beogradu koji košta 75.000 evra, a da 1.000 evra za učešće, taj stan će automatski postati njegov. Prve godine plaćaće kamatu 121, 122 evra, država daje 99, dodaje Vučić i navodi da je od druge do šeste godine rata 200 evra.

Kako je pojasnio, kada neko uzme stan od 48 ili 50 kvadrata u Beogradu koji košta 75.000 evra, a da 1.000 evra za učešće, taj stan će automatski postati njegov. Prve godine plaćaće kamatu 121, 122 evra, država daje 99, dodaje Vučić i navodi da je od druge do šeste godine rata 200 evra.
Gde ima taj stan od 75k evra u Bg, hocu i ja to da kupim, ne treba mi Vucic i ucesce za mlade, uzeo bih normalan kredit. I ako stan automatski postaje njegov, sto bi dalje placao rate?

Gde ima taj stan od 75k evra u Bg, hocu i ja to da kupim, ne treba mi Vucic i ucesce za mlade, uzeo bih normalan kredit. I ako stan automatski postaje njegov, sto bi dalje placao rate?

Ne znam za stanove, ali ima lepo ozidanih šupa do 10 kvadrata za 75.000 evra koje se mogu transformirasati u zatvorena garažna mesta.

Što se tiče cena i tržišta nekretnina u Beogradu:

Ko uzme kajaće se
Ko ne uzme kajaće se još više

Sta se ovo desava rural bull market??? Non stop podgrevaju trziste.

Pricali smo o ovome davno davno (mrzi me da trazim postove) gde smo pricali kako ce verovatno neka vrsta subvencije morati da dodje zbog smanjenja transakcija jer ako niko ne uzima stambeni kredit onda nov novac ne moze da udje u trziste nekretnina a njima je to sada jako potrebno. Pitanje je da li ce ovo biti dovoljno ali citajuci ove uslove, ovo mi za sada izgleda cudno.

Ovo je jedno od najvažnijih pitanja za zemlju jer hoćemo da svako ko je mlad ode od roditelja, da ulaže u svoj stan", navodi.
Prema predsednikovim rečima, na taj način se radi na demografiji, ali i na radnoj snazi, odnosno mladi se podstiču da rade.
"Zato smo i odredili u Beogradu i Novom Sadu ili Boru gde su plate veće i gde će moći da plaćaju rate", naveo je.

Tako da Altina i ostala periferija u Beogradu, verovatno i naselja pored EXPA će dobiti kupce zbog ovih mera.
Novi Sad takodje buduća periferija i kao što sam naveo pre koji post i Bor.
Jeste brza najavljena populistička mera zbog trenutnih protesta, ali zbog gradjevinske mašinerije u Srbiji kao i potreba radne snage za buduće proizvodne fabrike se donose ovakve odluke.
I kao i uvek BG i NS se pominju tako da ovo ubrzava proces centralizacije.
E sada za uslove dobijanja tih kredita pretpostavljam da će biti oformljeni baš za taj profil mladjih koji trebaju da rade po budućim fabrikama na potezu izmedju BG-a i NS-a a ipak da žive u nekom od ova dva grada(na periferiji).

Znači stan treba uzeti dok mere ne budu donesene. Kada budu donesene, cene će da skoče jer će stanovi biti dostupniji. Kad skoče cene onda ti ne vredi ni što te subvencionišu.

Ja mislim da cak i ako prodje odredba, ljudi ce opet gledati sto blize centru da iskoriste, nece biti pomama za Batajnicom, Pazovom, Lazarevcom itd.

Ne bi me cudilo da ako prodje odredba kvadrat odma skoci za 200-300 eur.

U prvim reakcijama na Vučićev najnoviji plan, bankari kažu da im još ništa nije jasno.

Kažu da je i to moguće i izvodljivo, ali samo ukoliko država plati razliku između onoga što je trenutna cena kredita na finansijskom tržištu i onoga što predsednik države tuđim novcem obećava mladima.

Komendija.

U prvim reakcijama na Vučićev najnoviji plan, bankari kažu da im još ništa nije jasno.

Kažu da je i to moguće i izvodljivo, ali samo ukoliko država plati razliku između onoga što je trenutna cena kredita na finansijskom tržištu i onoga što predsednik države tuđim novcem obećava mladima.

Komendija.
Bas imam mnogooo pitanja kako ovo moze da funkcionise. Sacekacemo pa cemo videti ali da, lepo skretanje od svega sto se desava.

Bas imam mnogooo pitanja kako ovo moze da funkcionise. Sacekacemo pa cemo videti ali da, lepo skretanje od svega sto se desava.
Ma, zavrzlame teške prirode.
Kao i ograničenja na kamatne stope, između ostalog. Zato će banke da drže velike marže, a država će kao da nas štiti od derikoža 😅

To je neka realna cena. Moze da se spusti i na 62-65k ako mu je frka. Barajevo nije Beograd, Kosmaj mu pod nosom. Bio sam tamo pre 3 god u istom tom Gaju, kad sam kupovao zeni auto. Vidi se tacno kakava je struktura ljudi. Radnicka klasa. Tipicna spavaonica.

To je neka realna cena. Moze da se spusti i na 62-65k ako mu je frka. Barajevo nije Beograd, Kosmaj mu pod nosom. Bio sam tamo pre 3 god u istom tom Gaju, kad sam kupovao zeni auto. Vidi se tacno kakava je struktura ljudi. Radnicka klasa. Tipicna spavaonica.
Ma sprdam se zbog ovih 75k što navodi Vučko.

Vrh