Šta je novo?

Cene nekretnina

U normalnim državama i uređenim društvima, gde institucije rade svoj posao, lik renta stan za 1700 funti mesečno. Skupo jeste, 2k eur mesečno, ali je makar uređeno društvo. Na primer, ne čeka se na medicinske usluge, tj trenuno samo 7.6 miliona Engleza je na listi čekanja na zdravstvene usluge. Good deal, sto bi narod rekao.

Pogled na vest zavisi od estetike, recimo. Da li je glupa vest, ne bih znao, možda. Da li je spinovana, isto ne bih znao. Takođe, vest se odnosi na Engleze, ne Britanace. 300k ih čeka duže od godinu dana na medicinski tretman, tako kaze BBC.

Glupa i izspinovana vest. Kod njih na 70 miliona 7 ceka za zdravstvenu zastitu duze Od MESEC DANA. Kod nas od 6 miliona 5 miliona ceka duze od godinu dana, a bar milion nikada ne doceka.
Au brate ne preteruj i ti sad. NHS ima ozbiljnih problema i nije bas toliko neuporediv sa nasim.

Gardijan vazda treba uzimati s prstohvatom soli, jer su woke do iznemoglosti, ali u tom nesnalaženju između želje da budu levičari, dok istovremeno temeljno rade na promovisanju ideja desnice (naša stanovišta su jedino ispravna...), provuku im se i ok tekstovi, o nezavidnom stanju prosečnog engleskog/britanskog građanina.
Ovaj gore je takav. 😉

Vest je sa BBC sajta, nema veze sa Gardijanom, i bavi se zvaničnom statistikom. Nema tu previše mesta za razlike u tumačenju, na primer kod poznanika kome je predložen termin ugradnje veštačkog kuka za 2.5 godine.

Au brate ne preteruj i ti sad. NHS ima ozbiljnih problema i nije bas toliko neuporediv sa nasim.
Ti to znas iz licnog iskustva? Kao i sve ovde sto spinujes? Ne postoji jedna stvar koja se pomene, da ti ne znas, da se ti ne razumes, da ne stajes u odbranu jezivom rezimu odavde, oko osnovnih ljudskih prava i uredjenja posebno, koja ovde ne postoje. Ono samo zdrav razum kad se pomene; ti napadas

Stvarno isti sablon svih vas koji sedite i pisete na sendvic dijeti, branite sta branite, samo ti kao Vesna Vukelic Vendi to pokusavas da upakujes u malo komplikovanije unapred naucene i nabacane reci. Bukvalno je to taj nivo

Ti to znas iz licnog iskustva? Kao i sve ovde sto spinujes? Ne postoji jedna stvar koja se pomene, da ti ne znas, da se ti ne razumes, da ne stajes u odbranu jezivom rezimu odavde, oko osnovnih ljudskih prava i uredjenja posebno, koja ovde ne postoje. Ono samo zdrav razum kad se pomene; ti napadas

Stvarno isti sablon svih vas koji sedite i pisete na sendvic dijeti, branite sta branite, samo ti kao Vesna Vukelic Vendi to pokusavas da upakujes u malo komplikovanije unapred naucene i nabacane reci. Bukvalno je to taj nivo
Da.

Da i ti znas malo vise o svetu ne bi bio tako besan na mene, jbg. I ne bi sve svodio na branjenje ili napadanje ovih.

Ti ces da mi objasnis, posto ti opet sve znas i znas sta ja znam. Kao sto sam vec rekao. Nadji zivot malo. Mnogo je jadno ovo sto radis, verovatno mislis da je to i jedino i najbolje sto mozes.
Za razliku od tebe ja nisam kupio stan u najjeftinijoj novogradnji medju skladistima i deponijama, vec zivim u penthausu u novogradnji u centru grada.
Takodje koliko sam skapirao mladji sam od tebe 6-7 godina.
Niti smo cuvali ovce zajedno, niti smo ikada bili u okruzenju ni nalik, siguran sam. To sto ja zivim i znam ti mozes samo mozda u 10 zivota da sanjas. Pa ja ovde ne pricam kako znam sve i ne nadovezujem se na svaciju rec svojim sveznanjem.
Tako da tim pricama leraj nekog drugog i uzivaj u sendvicu.
Nadam se da ce i drugi da te kuliraju, jer je za takve kao sto si ti je to jedini lek. Karleusa i ti svako svoja ispostava i reon ocigledno

Ti ces da mi objasnis, posto ti opet sve znas i znas sta ja znam. Kao sto sam vec rekao. Nadji zivot malo. Mnogo je jadno ovo sto radis, verovatno mislis da je to i jedino i najbolje sto mozes.
Za razliku od tebe ja nisam kupio stan u najjeftinijoj novogradnji medju skladistima i deponijama, vec zivim u penthausu u novogradnji u centru grada.
Takodje koliko sam skapirao mladji sam od tebe 6-7 godina.
Niti smo cuvali ovce zajedno, niti smo ikada bili u okruzenju ni nalik, siguran sam. To sto ja zivim i znam ti mozes samo mozda u 10 zivota da sanjas. Pa ja ovde ne pricam kako znam sve i ne nadovezujem se na svaciju rec svojim sveznanjem.
Tako da tim pricama leraj nekog drugog i uzivaj u sendvicu.
Nadam se da ce i drugi da te kuliraju, jer je za takve kao sto si ti je to jedini lek. Karleusa i ti svako svoja ispostava i reon ocigledno
Izvini, ali da si zivis i razumes toliko, ne bi konstantno pisao ovako kao neko besno dete. Koja god da te nesreca muci, ja ti nisam kriv za to. Ako ne mozes da citas smireno i sa razumevanjem, vec ti ovde vidis samo neko botovanje (lol), ipak je do tebe.

Vest je sa BBC sajta, nema veze sa Gardijanom, i bavi se zvaničnom statistikom. Nema tu previše mesta za razlike u tumačenju, na primer kod poznanika kome je predložen termin ugradnje veštačkog kuka za 2.5 godine.
Sto opet ne menja cinjenicu da kod nas mnogi i ne docekaju pregled ili operaciju. Ajd idi zakazi skener da vidim koji datum ces da dobijes ili zakazi neku operaciju. To sto citas strane tekstova kako je kod drugih lose, a kod nas sve valja zbog toga smo tu gde jesmo. U principu ako kod nas nemas novca za privatno lecenje iako si celog zivota placao zdravstveno, mozes samo da umres. Kad bi se mi malo bunili oko toga mozda bi se i promenilo nesto ali postoje mnogima ovde super gledajuci it ocima koji nikad nisu imali dodira sa institucijama onda jbg, to nam je.

Cuj koliko su katastrofa 300k od 70 miliona ceka duze od godinu dana. Aj idi malo raspitaj se medju nasim narodom koliko njih ceka i koliko dugo. Moj otac npr nikada nije ni docekao ni skener ni operaciju.(bulvalno mu rekli jbg ako imres to ti je mi pre ne mozemo). A onda se pojavi neki drmr koji ocisti liste cekanja i bude otpusten iz svih drzavnih institucija. E tako smo mi uredjeni.

Poslednja izmena:
Sto opet ne menja cinjenicu da kod nas mnogi i ne docekaju pregled ili operaciju. Ajd idi zakazi skener da vidim koji datum ces da dobijes ili zakazi neku operaciju. To sto citas strane tekstova kako je kod drugih lose, a kod nas sve valja zbog toga smo tu gde jesmo. U principu ako kod nas nemas novca za privatno lecenje iako si celog zivota placao zdravstveno, mozes samo da umres. Kad bi se mi malo bunili oko toga mozda bi se i promenilo nesto ali postoje mnogima ovde super gledajuci it ocima koji nikad nisu imali dodira sa institucijama onda jbg, to nam je.

Cuj koliko su katastrofa 300k od 70 miliona ceka duze od godinu dana. Aj idi malo raspitaj se medju nasim narodom koliko njih ceka i koliko dugo. Moj otac npr nikada nije ni docekao ni skener ni operaciju.(bulvalno mu rekli jbg ako imres to ti je mi pre ne mozemo)
300k od 70 miliona jeste ogromna cifra i vrlo je moguce da je cak i proporcionalno veca od broja koji toliko ceka kod nas (sto bi kod nas trebalo da bude 30k ljudi da bi bili jednaki, kod nas je ukupno na listama 55k ljudi ali ne cekaju svi duze od godinu dana). To ne znaci da je kod nas super jer eto i u Engleskoj ne valja, samo stavlja stvari malo u perspektivu.

Poslednja izmena:

Cuj koliko su katastrofa 300k od 70 miliona ceka duze od godinu dana. Aj idi malo raspitaj se medju nasim narodom koliko njih ceka i koliko dugo. Moj otac npr nikada nije ni docekao ni skener ni operaciju.(bulvalno mu rekli jbg ako imres to ti je mi pre ne mozemo). A onda se pojavi neki drmr koji ocisti liste cekanja i bude otpusten iz svih drzavnih institucija. E tako smo mi uredjeni.
Masa aparata trenutno nije u funkciji po domovima zdravlja. Takođe, trenutno nije moguće zakazati specijalističke preglede jer nema termina.

To ne znaci da je kod nas super jer eto i u Engleskoj ne valja, samo stavlja stvari malo u perspektivu.
Tako je. @mariks, moraju postojati referentne vrednosti, države za poređenje na osnovu kojih je moguće razmatrati osnovanost kritike Srbije i Srba.

Samo kostatujem (utvrđujem). Kritika među Srbima je najčešće posledica političke propagande, koja je došla spolja i nema za cilj rešavanja tih predmeta kritike, nego ih koristi kao gorivo ili instrument za svoje ciljeve. Ne ulazim u kvalitet, ni prirodu tih cljeva, niti sam za ili protiv tih ciljeva. Nekada se poklapaju ti ciljevi sa interesima Srba, nekada ne. Takođe, smatram da to ne dolazi sa samo jedne strane. I da bi smo izbegli mogućnost da se ovo iznad tumači pogrešno, izuzećemo primer ovih aktuelnih protesta.

Profesor Dragan Lončar je rekao da rast inputa gura naviše cenu kvadrata i da tražnja usporava, ali da ne pada.

„Jedini faktor koji ja vidim da bi mogao da poremeti ovaj trenutni odnos ponude i tražnje je, uticaj psihologije ili očekivanja, na tražnju za stanovima. Ljudi su plašljiva bića i neki negativni geopolitički događaji, mogu kod dela populacije pojačavati strah i osećaj nesigurnosti. To može da utiče na pad tražnje za stanovima “, rekao je Lončar.

Ako je "glup izgovor" statističko poređenje, da li smatraš da su kvalifikacije koje se koriste prilikom kritike Srbije takođe glupe?

nebitno je
ko ga to optercuje ima dublji problem, i jedno i drugo je odlika victim mentalitija

poenta je ako je nesto lose ides ka tome da ga popravis a ne da ga statisticki opravdavas kao referentnu tacku

samo naravno kome je sta bitno/i sta je drustvu bitno je posebna prica

Tako je. @mariks, moraju postojati referentne vrednosti, države za poređenje na osnovu kojih je moguće razmatrati osnovanost kritike Srbije i Srba.

Samo kostatujem (utvrđujem). Kritika među Srbima je najčešće posledica političke propagande, koja je došla spolja i nema za cilj rešavanja tih predmeta kritike, nego ih koristi kao gorivo ili instrument za svoje ciljeve. Ne ulazim u kvalitet, ni prirodu tih cljeva, niti sam za ili protiv tih ciljeva. Nekada se poklapaju ti ciljevi sa interesima Srba, nekada ne. Takođe, smatram da to ne dolazi sa samo jedne strane. I da bi smo izbegli mogućnost da se ovo iznad tumači pogrešno, izuzećemo primer ovih aktuelnih protesta.

Kritika je validna bez obzira šta se dešava tamo negde u belom svetu. Moja majka za hitnu operaciju nije mogla da dobije termin godinu dana. Agoniju je prošla mesecima ležeći po bolnicama dok nismo našli vezu da korumpiramo. To što je u Engleskoj loše ili ne, ne znači da mi nemamo pravo da kritikujemo naš sistem koji PLAĆAMO svakog meseca, a koji te tretira kao najgoreg kera kad ti zapravo treba pomoć.

Vrh