Mi = Srbija, Svi = druge drzaveKo smo mi? Ko su svi?
Mi = Srbija, Svi = druge drzaveKo smo mi? Ko su svi?
Zasto mi planiramo to u tom trenutku?Mislim ne razumem, predstavljas stvari kao da smo mi u sred pandemije grunuli ne znam koje pare u EXPO, a guramo ih tek sada, kada nam zapravo i treba jos podsticaja rastu.
Zasto ne bi planirali? Tada imas vec ekonomski oporavak, ljudi se vec vakcinisu i dalji tok desavanja postaje predvidljiviji. Uopste ne razumem, u vreme frke treba da se ponasano kao da imamo svo vreme sveta a u vreme oporavka kao da je frka?Zasto mi planiramo to u tom trenutku?
Ljudi nisu toliko umirali, sjajna konstatacija.
Ne znam što uopšte pokušavaš da diskutuješ sa njim . Gubljenje vremena. Samo preskočiš propagandu i to je to.Jeste Defke.
Kako ćeš onda da uvedeš lex specijalis i da potrošiš novac bez ikakve kontrole ?U trenutku kada ti je drzava i ekonomija paralisana logisticki jer sve je stalo i ljudi umiru svaki dan -> nama raste M2 suma novca.
Odakle mislis da su dosle te pare ako ne od stampaca?
Privatnici su dobili koliko se secam 3x minimalca od drzave nepovratno za svakog zaposlenog tokom COVID-a isto, i te pare su najverovatnije isto odstampane.
Ne kazem da je to bio najveci pokretac inflacije ta 2 slucaja, ali fiskalno nisu imali smisla i bio je cist populizam.
Produktivnost nije ispratila monetarne odluke nase drzave.
Drzava je trebala da stopira ekspo i preusmeri sve te pare u nesto od cega bi cela zemlja imala korist, npr poljoprivredni sektor jer ja bez EXPO-a mogu da zivim ali bez hleba, voca i povrca tesko.
Ne, nasa drzava odlucuje da u periodu Jul 2021 - Januar 2022 pokrene pricu o EKSPU, nakon vec prvog talasa mrtvih od COVID-a nama je bitno da gradimo specijalizovanu izlozbu.
Mogao se EXPO odrzati i 2032 godine, ali tad je pitanje da li bi Vucko bio na vlasti, briga njega za inflaciju.
Za tebe i jeste bolje da ne pokusavas Kod mene ne prolaze taksi price.Ne znam što uopšte pokušavaš da diskutuješ sa njim . Gubljenje vremena. Samo preskočiš propagandu i to je to.
Ako uzmeš za relevantan podatak potrošačku korpu kao dogmu onda si 100% u pravu.....a svako ko ima 2 grama mozga može da pogleda sadržaj potrošačke korpe i da se smeje koliko to veze sa realnošću nema.Za tebe i jeste bolje da ne pokusavas Kod mene ne prolaze taksi price.
Ah cuveni 'svako sa 2 grama mozga' argument. Sto se potrosacke korpe, rekao sam cak i da je duplo potcenjenija (a to je potpuni SF), opet se ne dolazi do cifri o kojima ti pricas.Ako uzmeš za relevantan podatak potrošačku korpu kao dogmu onda si 100% u pravu.....a svako ko ima 2 grama mozga može da pogleda sadržaj potrošačke korpe i da se smeje koliko to veze sa realnošću nema.
Tako je i za ostalo.
Našli smo neke pare priča.Vučić najavio subvencionisane stambene kredite za mlade: Za prvi stan učešće 3 odsto
Praćen zvižducima sudenata ispred zgrade Predsedništva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u večerašnjem obraćanju, najavio i subvencionisane stambene kredite za mlade za kupovinu prvog stana. Tako bi, prema njegovim rečima, učešće za stan od 75.000 evra iznosilo 2.250 evra, što je tri...n1info.rs
Navodi da je u Srbiji prosečna cena kvadrata 1.455 evra, a prosečna cena stana od 48 kvadrata iznosi 75.000 evra.Našli smo neke pare priča.
Je l' ovo iz programa Srbija skok u 2025. ili Srbija skok u 2030. ?
u principu državi je ostalo još:
- da plati učešće za kredit
- da plati kamatu na kredit
- da poveća rok otplate
Ostalo sve što su mogli da urade da podignu cene su uradili. Ima 15-tak stavki, već sam navodio.
Tako da Sava nije ništa pogrešio.
Da su 10% truda uložili u reformu institucija mi bi bili mnogo funkcionalnija i normalnija zemlja za život.
Pazi, svaka prava diktatura ima masovno državno/socijalno stanovanje. Socijalni mir se kupuje. Idemo ka tome.u principu državi je ostalo još:
- da plati učešće za kredit
- da plati kamatu na kredit
- da poveća rok otplate
Ostalo sve što su mogli da urade da podignu cene su uradili. Ima 15-tak stavki, već sam navodio.
Tako da Sava nije ništa pogrešio.
Da su 10% truda uložili u reformu institucija mi bi bili mnogo funkcionalnija i normalnija zemlja za život.
Ne vodim se slepom verovanju, i dalje sam long term bull, ali nisam delulu.Šta se ovo dešava na forumu ? Analitičar me citira i ponavlja moje reči. Exotroniks se drugačije piše.....kao ja maltene
Šta će tek biti od kraja sledeće godine .....defke i vradovic?
Tada će svakako 80% kreditnog novca biti potrošeno pa neće više ni biti bitno
Znas li nekog ko se bavi poljoprivredom i kolike su subvencije? Izjava ti je u rangu sta ce prosvetarima vece plate, ionako niko ne uci.Drzava je paralisana i biznisi nisu u prilici da isplate plate. Neki globalni konsenzus je tada bio da se helikopterskim novcem koliko toliko ljudi odrze u zivotu. Tu bas i nije bilo previse vremena i prostora da se definise i sprovede finija granularizacija tog novca, nego je isao svima isto.
Vecina drzava Evrope je davala proporcionalno jos veci stimulans tada. E sad, mozda su sve te odluke bile pogresne, a mozda je samo lako posle bitke biti general.
EXPO je dobijen u leto 2023. i tek pocinje da se trosi novac na to.
Poljoprivredni sektor se subvencionise, pa jedno par decenija. Godisnje na subvencije trenutno ide oko milijardu evra. Mislim generalno ta prica 'a sto ne ulozimo u poljoprivredu' je slicna onoj 'daje sa na <unesi_sta_ti_smeta> a decu lecimo porukama'. Ako vec pricamo o populizmu, trebalo bi i takve price da izbegnemo.
Nema sta tu mi da biramo kad cemo da odrzimo EXPO, dobili smo ga za 2027. i to jedva.
Evo veceras sam sedeo sa deckom sto obradjuje 200 hektara, na stranu sto mi je veci deo tazbine na selu i tamo sam svako malo.Znas li nekog ko se bavi poljoprivredom i kolike su subvencije? Izjava ti je u rangu sta ce prosvetarima vece plate, ionako niko ne uci.