Ne znam sto spinujes, taj neko ko dodje iz provincije u Beograd ne ide sa nozem ulicama nocu, ne pljacka i ne pravi no-go zone. A migrantska populacija iz arapskih, africkih i ostalih islamskih zemalja je sklona takvom ponasanju, i domace stanovnistvo u zapadnoj Evropi to ne voli, ali se o tome ne prica i ti podaci se prikrivaju. Iako su za mene zemlje zapadne Evrope uzor, ovo je problem koji ne znam kako su dozvolili sebi.
LOL, ne bih ulazio u tvoje ksenofobične analize, ali očigledno ne shvataš elementarne koncepte. Ako je neko državljanin neke države, koja god to država bila, taj ima sva prava i obaveze koje proističu na osnovu tog državljanstva. Dakle, potpuno nebitno da li imaš plave oči, zelenu kosu ili da li su ti roditelji iz Ruande (gde je btw 95% populacije hrišćansko), nečije poreklo uopšte nije relevatno u bilo kakvom konktekstu. Isto važi čak i za Srbiju, pa na osnovu člana 21 Ustava zabranjena je diskiminacija na osnovu porekla.
Medjutim, tvoje razmišljanje je utoliko tragičnije jer ne kapiraš širi društveno-ekonomski konteskt. Da bi imao bilo koju uslugu koja pruža država (zdravstvena zaštita, priuštiva stanogradnja, pravično i efikasno pravosuđe, itd.) neophodno je odgovarajuće tržište rada koje to može da potkrepi. Mi koji nismo niti u EU niti imamo neke posebne resurse, niti bilo koju razvijenu industrijsku granu, niti poljoprivredu, dakle 0 po svim merilima, smatramo da možemo da ispadnemo "pametniji" od Zapada i da ne uvozimo te štrokave, musave i potencijalno opasne migrante da kod nas rade poslove koje rade na Zapadu proteklih 50 godina. Sa druge strane, kukate što su došli trećerazredni ruski programeri pa je onda frka za domaće priučene kadrove koji su masovno podobijali otkaze proteklih godinu i po dana. Ali da, mi smo zemlja, programera, šta znaju Indijci o ostali o tome
Toliko smo smešni, sa mindsetom kakav imamo kao društvo ja sam iskreno frapiran da nam je i ovako kako jeste. Svakako ne zaslužujemo bolje.