Samo što si stavio reč ''svakako'' ne očekuj da nećemo da osporimo ovo što pišeš.
Imao sam bar 30 ruskih klijenata, ovih tvojih što su nas ''oplemenili'' kao društvo i čak ni ja ne bih sebi dozvolio da kažem da su dobar ili loš uticaj.
Svakako ono što sam primetio kod naših ljudi je to da su stvorili veliku tenziju i da se neka vrsta društveng trenja povećava i nimalo nije prijatna.
Mislim da i oni polako kapiraju da su ''overstayed their welcome''.
Obzirom na drustvene okolnosti, imigracija u Srbiju tj. Beograd je neizbezna.
Ziveo sam dovoljno dugo u Italiji i video sta znaci nekontrolisana imigracija iz juzne Amerike, Afrike i indijskog potkontinenta.
Rusi nisu moji, ali u odnosu na arape, pakije ili "ekvador pipl" veruj mi da su zlato.
Zapravo bilo koji Sloveni koji se dosele u Beograd mogu biti samo dobar uticaj.
U XIX veku imali smo dosta imigranata iz Cehoslovackih oblasti K&K monarhije, posle I sv. rata belogardejce iz Rusije, itd.
Od Ceha Bajloni je najpozantiji, a bilo ih je ohoho. Mislis da jedan Bajloni nije oplemenio Srbiju?
Jos jedan primer: osnivac moje katedre na Masincu, Jakov Hlitcijev - etnicki Jermen iz Rostovske oblasti, jedan je od najzasluznijih za razvoj medjuratne pa i poratne Jugoslavije. Razvoj brodogradnje i elektroenergetskih sistema izmedju dva rata uglavnom dugujemo njemu. A verovatno nikad nisi ni cuo za njega. A takvih je bilo koliko hoces.
Veliki procenat profesora po gimnazijama i fakultetima posle Velikog rata bila je iz Rusije, nasi su mahom izginuli.
Ista vera, slicni su fizicki, uklapaju se u roku od 2 generacije, rade i ne kace se na socijalu, ne diluju drogu, ne pljackaju, ne siluju i ne ubijaju lokalno stanovnistvo. Ne pokusavaju da zagospodare ulicama, ne pale automobilie, prodavnice, kontejnere i slicno.
Bilo koji imigranti koji se uklapaju u ovo gore su pozitivan uticaj. To sto tebi nisu simpaticni je potpuno nebitno.