Ja se sve trudim da objasnjavam prostim jezikom a ne strucno kao Mikie
pa cu i ovog puta ali da bi uprostio deo moram i da karikiram
Investicioni kupci u ovakvim okolnostima gde ima sve vise i vise novca u opticaju zapravo imaju sve vecu i vecu zaradu. Dok masa populacije koja kupuje stan za zivot je sve dalja od toga.
Na primer imas firmu lupam gradjevinsku. (sve jedno koju). Kada nastampaju i puste u opticaj duplo vise novca, veruj mi ti ces imati duplo veci promet a samim tim i veci profit i moci ces dalje da investiras. Glavna caka je u tome da ce ti zarada biti "brza" od velike vecine ljudi koja radi za platu i samim tim ces moci vise nekretnina da kupujes.
Dok ako nastampaju a ti si radnik i radis negde za platu. Sve sto ces videti jeste da je sve skuplje i skuplje cega se god dohvatis. Nekretnine ce ti biti sve dalje i dalje.
Prakticno ono sto ja mislim da se desava znacajan porast broja investicionih kupaca i dijaspora. Mozda ne u broju kupaca ali u broju nekretnina koje kupuju. Hocu reci u sadasnjem obliku kapitalizma oni koji imaju firmu ili neki znacajniji promet sve brze i brze napreduju a 99% njih ne mogu da se pomere sa mrtve tacke.
Treba imati na umu jeste da ce biti sve redje i redje da se "cuje" neko kupio stan jer ce se kupovine svesti na 100-200 ljudi koji ce non stop da kupuju nekretninu za nekretninom.
Zato je po meni umesto sajtova za prodaju nekretnina bolje pratiti RGZ ili tako neke zvanicne podatke.
@Medekobrada doci ce neki "baja" i kupice 100 stanova u Mirijevu i samim tim prouzrokovace nestasicu i na tom trzistu ce skociti cena. Prosto najprostije. Nece se sigurno desiti situacija da zaposleni sa prosecnim zaradama kupuju stanove.