Ja sam rekao da su problemi vezani za muslimanske migrante, bez obzira da li su oni tamo dosli skoro, ili su im pre par decenija roditelji tamo otisli, ali oni i dalje nisu integrisani. A Brejvikov napad je uprvo vezan za migrante, on je belac koji je pobio mlade levicare, takodje belce, ali je razlog to sto su levicari i sto promovisu islamizam, sto je, kao sto rekoh, vezano za muslimansko stanvnistvo te zemlje. I koliko znam, on je u zatvoru. Znaci da sistem radi. Da li radi i kod nas?
A sto se tice same bezbednosti, da, mozda nemamo no-go zone i nece nas izbosti muslimanski migranti (mada je bilo slucajeva), ali moze da nas neko zgazi ili da nam padne nadstresnica na glavu i da za to niko ne odgovara.
Kad se neko zali da ne moze da kupi stan zbog opste nepravde koju trpi u zemlji u kojoj zivi i u kojoj placa poreze, a ne dobije nista za uzvrat i ne oseca se sigurno, to je kukanje. Ali investitori koji izdaju stanove i ne placaju porez verovatno uzivaju u ovakvom bezakonju, po principu sit gladnom ne veruje, pa im je sistem verovatno ok. Samo mislim da je glupo da se poziva na empatiju neko ko izdaje stan i verovatno ne placa poreze i rado bi isterao stanara ako mu neko drugi ponudi vise a trenutni stanar nema, a za tu empatiju napada nekog ko skoro polovinu svoje bruto plate daje samo za poreze i doprinose i ne moze da kupi stan zbog ovih koji isisavaju pare iz budzeta i ubacuju u nekretnine.