Šta je novo?

Cene nekretnina

Mi pricamo o tome ko je odgovoran za ono sto se juce desilo i kako ce se taj ko je odgovoran izvuci i to jos dodatno naplatiti (pricam o svim nivoima odgovornosti). i koliko je tom nekom ko je odgovoran za ovo nebitno ono sto se juce desilo, samo je bitno da se izvuce i da izvuce neku korist od toga. Ako pratis vesti, taj neko ko je radio rekonstrukciju se juce smejao na televiziji, verovatno jer ce moci jos jednom da radi rekonstrukciju.
Ne, ovo gore su lose fore o BDP-u na racun tragedije gde je stradalo 14 ljudi.

Neki ljudi kad ih citas kao da jedva cekaju svaku losu vest jer im se uklapa u narativ. Pricaju o zaludjenosti SNS glasaca a potpuno nesvesni svoje.

Zločin u Novom Sad je tema svih tema u Srbiji u ovom trenutku i treba da bude tema na svim forumima. Neprimereno je danas raspravljati o tome da li je stan na Vidikovcu precenjen.
Zločin je nesporan, samo ne treba davati prostor ovima što kukaju o svemu I svačemu da koriste ovaj tragičan događaj kao samoverifikaciju kao da imaju pojma o čemu govore.

ne treba davati prostor ovima što kukaju o svemu I svačemu da koriste ovaj tragičan događaj kao samoverifikaciju kao da imaju pojma o čemu govore.
Ali treba davati prostor onima koji pricaju da zivimo u ekonomskom tigru, za takve situacije nisam primetio nijednom da se bunis.
A ovakvi dogadjaji nazalost dokazuju da imamo pravo sto se bunimo. Kad pricamo o losem zdravstvu, skolstvu, putevima, korupciji, pod tim mislimo i na to da neko treba da odrzava objekte da ne bi doslo do ovakvih situacija, ali kad mi to kazemo ispada da kukamo, a kad se pokaze da su nase "kuknjave" opravdane, onda nije trenutak za pricu o tome.
Kada po tvom misljenju treba pricati o losim stvarima, svakodnevno, preventivno, ili tek onda kad se dese? Ili mislis da kod nas u zemlji sve savrseno funkcionise i nema potrebe za kukanjem i kritikom?

Poslednja izmena:
Ali treba davati prostor onima koji pricaju da zivimo u ekonomskom tigru, za takve situacije nisam primetio nijednom da se bunis.
A ovakvi dogadjaji nazalost dokazuju da imamo pravo sto se bunimo. Kad pricamo o losem zdravstvu, skolstvu, putevima, korupciji, pod tim mislimo i na to da neko treba da odrzava objekte da ne bi doslo do ovakvih situacija, ali kad mi to kazemo ispada da kukamo, a kad se pokaze da su nase "kuknjave" opravdane, onda nije trenutak za pricu o tome.
Kada po tvom misljenju treba pricati o losim stvarima, svakodnevno, preventivno, ili tek onda kad se dese? Ili mislis da kod nas u zemlji sve savrseno funkcionise i nema potrebe za kukanjem i kritikom?
Pa s obzirom da ovde kukate 24/7, mozda je ok da na dan zalosti preskocite, ima posle vremena da cujemo jos 600 puta foru o ekonomskom tigru.

Treba biti kritičan ako je smisao te kritike zaista da ukaže na neki problem na objektivan I nepristrasan način. Ti ovde kačis neke analize rasta GDP-a u doba nacisticke Nemacke I zaista smatraš da to doprinosi nečemu? Ostrašćenost, nedostatak empatije I razumevanja su duboko prisutni u ovom društvu I to se u velikoj meri odslikava I na ovaj forum. Ja sam samo zamolio da preskočite "ekonomskog tigra" I ostale izlizane priče koje ovde vrtite iz strane u stranu makar na današnji dan.
Međutim, ono što ti I slicni tebi ne razumemte je da ta je ta argumentacija jako slična onome što plasira vladajuća garnitura.

Na primer kod nas se desio Ribnikar, a u Norveškoj Utoja gde je ubijeno 80 ljudi, u Francuskoj Bataclan je ubujeno 130 ljudi, u Engleskoj londonski metro gde je ubijeno preko 50 ljudi, napad u Nici gde je ubijeno 90 ljudi itd...
Da li je to što se kod nas ne bacaju bombe na koncertima, ne uleće kamionom u pešačku zonu, ne podmeće eksploziv u vozila javnog prevoza i slično znači da smo zdravije društvo od ovih najrazvijenijih zemalja Evrope? Ili kod nas policija, BIA i institucije rade svoj posao pa smo bezbedniji od svih tih zemalja?

Treba biti kritičan ako je smisao te kritike zaista da ukaže na neki problem na objektivan I nepristrasan način. Ti ovde kačis neke analize rasta GDP-a u doba nacisticke Nemacke I zaista smatraš da to doprinosi nečemu? Ostrašćenost, nedostatak empatije I razumevanja su duboko prisutni u ovom društvu I to se u velikoj meri odslikava I na ovaj forum. Ja sam samo zamolio da preskočite "ekonomskog tigra" I ostale izlizane priče koje ovde vrtite iz strane u stranu makar na današnji dan.
Međutim, ono što ti I slicni tebi ne razumemte je da ta je ta argumentacija jako slična onome što plasira vladajuća garnitura.

Na primer kod nas se desio Ribnikar, a u Norveškoj Utoja gde je ubijeno 80 ljudi, u Francuskoj Bataclan je ubujeno 130 ljudi, u Engleskoj londonski metro gde je ubijeno preko 50 ljudi, napad u Nici gde je ubijeno 90 ljudi itd...
Da li je to što se kod nas ne bacaju bombe na koncertima, ne uleće kamionom u pešačku zonu, ne podmeće eksploziv u vozila javnog prevoza i slično znači da smo zdravije društvo od ovih najrazvijenijih zemalja Evrope? Ili kod nas policija, BIA i institucije rade svoj posao pa smo bezbedniji od svih tih zemalja?
Mesas babe i zabe. Te slucajeve koje pominjes u Norveskoj, Francuskoj, Engleskoj,... su vezani za probleme sa muslimanskim migrantima. Po tvojoj logici nasa sluzba sa suzbijanje krokodila odlicno radi, jer nemamo krokodile. Ovo kod nas je vezano za sam sistem, i to je ono sto mi kritikujemo. A tamo i kad se dese ti slucajevi neko i odgovara, kod nas niko ne odgovara.
A sto se tice empatije, koliko ti empatije imas za podstanare? Skoro si komentarisao da su kod nas kirije niske, s obzirom da su cene hrane iste kao u Evropi, pa bi i kirije trebalo da budu kao u Evropi (iako su plate 2-3 puta manje).

Poslednja izmena:
Mesas babe i zabe. Te slucajeve koje pominjes u Norveskoj, Francuskoj, Engleskoj,... su vezani za probleme sa muslimanskim migrantima. Ovo kod nas je vezano za sam sistem, i to je ono sto mi kritikujemo.
A sto se tice empatije, koliko ti empatije imas za podstanare? Skoro si komentarisao da su kod nas kirije niske, s obzirom da su cene hrane iste kao u Evropi, pa bi i kirije trebalo da budu kao u Evropi.
LoL, stvarno si neobrazovan i neupućen ili ti je pojam inostranstva Crna Gora 😀 mnogi od tih terorista su ljudi koji su rođeni i odrasli u tim zemljama. Svi ti crni, arapi i ostali nisu nužno migranti vec ljudi cije porodice generacijama tamo žive. Brejvik koji je izvršio napad u Utoji je belac Norvežanin. Na kraju krajeva, jel bezbednije biti u Beogradu nego u nekom velikom gradu EU? SNS nam priča kako je kod nas viši nivo bezbednosti nego bilo gde drugde u Evropi.

Što se tiče cena renti, ja sam investitor, nisam ni država ni Crveni Krst. Moj cilj je da investicijom zaradim novac. Sa investicionig aspekta, stanovi u Beogradu nisu narucito atraktivni jer u odnosu na cenu prinos je relativno nizak. Kakve veze taj primer ima sa empatijom ili bilo čime. Osim ako ne misliš da treba da svoje stanove umesto tržišnih, remtam po "realnim" cenama prilagođenim prosečnoj plati? Stvarno svašta ovde može da se pročita...

Zločin u Novom Sad je tema svih tema u Srbiji u ovom trenutku i treba da bude tema na svim forumima. Neprimereno je danas raspravljati o tome da li je stan na Vidikovcu precenjen.
To ce biti jos par dana i onda cemo svi to zaboraviti, i nastaviti da jurimo ovde.
Neko kutijicu ko zna kako odradjenu za skucavanje, neko za da uzme 3ci 4ti stan da ima da zaradi jos i da ima jos i jos.
Ništa se nece desiti i to ne kažem kao neko ko lupa po tastaturi nego, kao neko ko je bio na svim tim protestima (ne samo gde se šetalo)
Još kao baš klinac od Slobe pa na ovamo.

Bar 80 posto ljudi boli uvo, i gledaju da se ,,ne mrače,, aj za vreme Slobe je bas bila beda pa su ljudi bili spremniji na sve.

Ljudi su sebični i inače ubijeni u pojam i neće se dignuti dok ih ne pogodi direktno, kao onda za koronu kad je bilo ozbiljne pobune, koja je isto ugušena službama i ,,Sedi ne nasedaj" pričama. Al i pored toga tad je jedini put bio da je povukao ručnu.
Jer ljudi gledaju kao da se to dešava TAMO NEKIM DRUGIM i zašto sad da se mrače tu nešto kad ne može da se promeni.

Ima žurka sledece nedelje, bice uskoro Black Friday, malo neko putovanje, idu praznici slave i tako, polako sve ce se zaboravi.
Mozda se bude kuckalo još neko vreme al na tome ce se sve završiti.

Većina poznatih ličnosti će ćutati zbog tala, uspešni poslovni ljudi zbog karijere, obični radnici zbog straha za posao, dece i familije i tako dalje.
Novinari ce ćutati i pustiti ih da lažu bez da iko skoči i kaže nešto.
Ovi njegovi plaćenici ce još više da se osile, jer imaju sva prava i prave malu vojsku i svi mi zanemarujemo koliko ih ima.

Zato se i smeju i zato rade i radiće šta hoće.
Osim ako se ne probudimo, ali bas bas sumnjam.

LoL, stvarno si neobrazovan i neupućen ili ti je pojam inostranstva Crna Gora 😀 mnogi od tih terorista su ljudi koji su rođeni i odrasli u tim zemljama. Svi ti crni, arapi i ostali nisu nužno migranti vec ljudi cije porodice generacijama tamo žive. Brejvik koji je izvršio napad u Utoji je belac Norvežanin. Na kraju krajeva, jel bezbednije biti u Beogradu nego u nekom velikom gradu EU? SNS nam priča kako je kod nas viši nivo bezbednosti nego bilo gde drugde u Evropi.
Ja sam rekao da su problemi vezani za muslimanske migrante, bez obzira da li su oni tamo dosli skoro, ili su im pre par decenija roditelji tamo otisli, ali oni i dalje nisu integrisani. A Brejvikov napad je uprvo vezan za migrante, on je belac koji je pobio mlade levicare, takodje belce, ali je razlog to sto su levicari i sto promovisu islamizam, sto je, kao sto rekoh, vezano za muslimansko stanvnistvo te zemlje. I koliko znam, on je u zatvoru. Znaci da sistem radi. Da li radi i kod nas?
A sto se tice same bezbednosti, da, mozda nemamo no-go zone i nece nas izbosti muslimanski migranti (mada je bilo slucajeva), ali moze da nas neko zgazi ili da nam padne nadstresnica na glavu i da za to niko ne odgovara.
Što se tiče cena renti, ja sam investitor, nisam ni država ni Crveni Krst. Moj cilj je da investicijom zaradim novac. Sa investicionig aspekta, stanovi u Beogradu nisu narucito atraktivni jer u odnosu na cenu prinos je relativno nizak. Kakve veze taj primer ima sa empatijom ili bilo čime. Osim ako ne misliš da treba da svoje stanove umesto tržišnih, remtam po "realnim" cenama prilagođenim prosečnoj plati? Stvarno svašta ovde može da se pročita...
Kad se neko zali da ne moze da kupi stan zbog opste nepravde koju trpi u zemlji u kojoj zivi i u kojoj placa poreze, a ne dobije nista za uzvrat i ne oseca se sigurno, to je kukanje. Ali investitori koji izdaju stanove i ne placaju porez verovatno uzivaju u ovakvom bezakonju, po principu sit gladnom ne veruje, pa im je sistem verovatno ok;. Investitori u stanove verovatno i ne koriste vozove, nego idu svojim lux limuzinama gde treba, da se ne mesaju sa sirotinjom. Samo mislim da je glupo da se poziva na empatiju neko ko izdaje stan i verovatno ne placa poreze (i ako placa poreske stope su smesne i iznos poreza se moze fake-ovati) i rado bi isterao stanara ako mu neko drugi ponudi vise a trenutni stanar nema, a za tu empatiju napada nekog ko skoro polovinu svoje bruto plate daje samo za poreze i doprinose i ne moze da kupi stan zbog ovih koji isisavaju pare iz budzeta i ubacuju u nekretnine.

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da su problemi vezani za muslimanske migrante, bez obzira da li su oni tamo dosli skoro, ili su im pre par decenija roditelji tamo otisli, ali oni i dalje nisu integrisani. A Brejvikov napad je uprvo vezan za migrante, on je belac koji je pobio mlade levicare, takodje belce, ali je razlog to sto su levicari i sto promovisu islamizam, sto je, kao sto rekoh, vezano za muslimansko stanvnistvo te zemlje. I koliko znam, on je u zatvoru. Znaci da sistem radi. Da li radi i kod nas?
A sto se tice same bezbednosti, da, mozda nemamo no-go zone i nece nas izbosti muslimanski migranti (mada je bilo slucajeva), ali moze da nas neko zgazi ili da nam padne nadstresnica na glavu i da za to niko ne odgovara.

Kad se neko zali da ne moze da kupi stan zbog opste nepravde koju trpi u zemlji u kojoj zivi i u kojoj placa poreze, a ne dobije nista za uzvrat i ne oseca se sigurno, to je kukanje. Ali investitori koji izdaju stanove i ne placaju porez verovatno uzivaju u ovakvom bezakonju, po principu sit gladnom ne veruje, pa im je sistem verovatno ok. Samo mislim da je glupo da se poziva na empatiju neko ko izdaje stan i verovatno ne placa poreze i rado bi isterao stanara ako mu neko drugi ponudi vise a trenutni stanar nema, a za tu empatiju napada nekog ko skoro polovinu svoje bruto plate daje samo za poreze i doprinose i ne moze da kupi stan zbog ovih koji isisavaju pare iz budzeta i ubacuju u nekretnine.
Znači to što neko ne može da kupi stan je direktna krivica mene i svih onih koji su stekli više stanova? Jel ti čitaš ovo što pišeš, jer svakako ne zvuči normalno. Kada bi ti došao na vlast sproveo bi nacionalizaciju imovine kao '45?

Znači to što neko ne može da kupi stan je direktna krivica mene i svih onih koji su stekli više stanova? Jel ti čitaš ovo što pišeš, jer svakako ne zvuči normalno. Kada bi ti došao na vlast sproveo bi nacionalizaciju imovine kao '45?
Drzava bi definitivno trebala kao svoj cilj da ima priustivo stanovanje, ali ona ne radi na tome, nego sve suprotno. Trebalo bi da destimulise to sto neko gomila stanove i drugom otezava da dodje do stana, recimo vecim porezima na visak stanova, pa niko ne mora da ti oduzima stan, nego ga sam prodas. Pa onda slobodno ulazite u berzu, kripto, poljoprivredu, ili nesto peto gde mora da se radi, a ne parazitira na pasivnom prihodu i tudjoj muci. Pa kad krenes da radis nesto drugo sem izdavanja stanova mozda zaista shvatis u kakvoj zemlji zivis i izadjes iz svog mehura u kome je Srbija ekonomski tigar, pa onda mozda nesto i bude bilo bolje u ovoj zemlji.

Poslednja izmena:
Pisali smo o toj temi vise puta. Na drzavi je da destimulise gomilanje stanova, a ne na pojedincima da se suzdrzavaju od kupovine. Ljudi ce plasirati kapital tamo gde im je najvisi prinos ili najsigurniji stek, u zavisnosti od preferencija ka riziku.
Slazem se da bi priustivo stanovanje trebalo biti u fokusu a nije, ali isto tako mislim da je pogresno da pojedince napadamo sto ulazu u stanove, jer oni normalno slede svoje finansijske interese.

Pisali smo o toj temi vise puta. Na drzavi je da destimulise gomilanje stanova, a ne na pojedincima da se suzdrzavaju od kupovine. Ljudi ce plasirati kapital tamo gde im je najvisi prinos ili najsigurniji stek, u zavisnosti od preferencija ka riziku.
Slazem se da bi priustivo stanovanje trebalo biti u fokusu a nije, ali isto tako mislim da je pogresno da pojedince napadamo sto ulazu u stanove, jer oni normalno slede svoje finansijske interese.
Nije problem kad pojedinac gomila stanove koliko je problem kad drugima soli pamet da je sistem super, i da to sto oni nemaju reseno stambeno pitanje nije do sistema nego do toga sto su oni nespisobni.

Nije problem kad pojedinac gomila stanove koliko je problem kad drugima soli pamet da je sistem super, i da to sto oni nemaju reseno stambeno pitanje nije do sistema nego do toga sto su oni nespisobni.
Pošto provodiš silno vreme na ovoj temi, ja bih te zamolio da ulozis 5 minuta vremena i da pretražiš ovaj forum i navedes makar jedan primer gde sam napisao da je sistem super ili bilo šta afirmativno u vezi trenutne vlasti. Čisto da vidimo ko to tvrdi da je sistem super. Ja, kao i mnogi drugi, ne uživam nikakve projekcije sistema a plaćam značajno za poreze i doprinose. Razlog zbog koga "gomilam stanove" je jer radim na tržištu koje je globalno i nije regulisano pa tako čak ni "ekonomski tigar" ne može tu da uzima tal, a verujem da bi želeo. Medjutim, ovde vodim puno ljudi koji se žale i čekaju da nešto drzava uradi za njih a čujem samo kritike na račun drugih- prvo se žalite na Ruse jer su visokokvalifikovani i dobro zarađuju pa se podižu cene nekretnina kao posledica toga. Ako dođu Pakistanci i Sirijci onda se žalite na bezbednosne aspekte. Pa čekaj brate, ako ćemo da budemo kao Engleska, Francuska, Nemačka i Švedska o kojima razglabate na ovom forumu a ne znate o čemu pričate, prva stvar koju možemo da uradimo je da malo vise izgledamo kao oni i diverzifikukemo genetski pul kao što su oni uradili pre 30+ godina. Od ovih Srba koji se žale na sve i svašta i uvek je neko drugi kriv ne može da se živi. Neko bi bio daleko zahvalniji na mogućnosti da ovde živi i radi.

Pošto provodiš silno vreme na ovoj temi, ja bih te zamolio da ulozis 5 minuta vremena i da pretražiš ovaj forum i navedes makar jedan primer gde sam napisao da je sistem super ili bilo šta afirmativno u vezi trenutne vlasti. Čisto da vidimo ko to tvrdi da je sistem super.
Nigde nisi napisao da je sistem super, ali te trigeruje svaki komentar u kome se napise bilo sta lose o sistemu.
prvo se žalite na Ruse jer su visokokvalifikovani i dobro zarađuju pa se podižu cene nekretnina kao posledica toga. Ako dođu Pakistanci i Sirijci onda se žalite na bezbednosne aspekte. Pa čekaj brate, ako ćemo da budemo kao Engleska, Francuska, Nemačka i Švedska o kojima razglabate na ovom forumu a ne znate o čemu pričate, prva stvar koju možemo da uradimo je da malo vise izgledamo kao oni i diverzifikukemo genetski pul kao što su oni uradili pre 30+ godina. Od ovih Srba koji se žale na sve i svašta i uvek je neko drugi kriv ne može da se živi. Neko bi bio daleko zahvalniji na mogućnosti da ovde živi i radi.
Rusi su ovde vecinom samo privremeno, jer su manje-vise uglavnom jedino ovde mogli da pobegnu bez problema, a i verovatno im odgovara poreska politika gde se vode ili kao stranci koji placaju manje poreze (opet sistem koji radi na stetu domacih radnika) ili rade kao preduzetnici. Sto se tice migranata iz arapskih i slicnih zemalja, nesto ne vidim da su doneli neku vrednost ovim zapadnim zemljama, samo probleme. Nama ne treba da diversifikujemo genetski pul, nego da napredujemo kao zemlja, da imamo bolji sistem, vladavinu prava, bolji standard, ali i priustive stanove. Pa kad resimo ova pitanja, onda mozemo da pricamo o drugim temama.

Vrh