Gledam oglase za manje stanove na Novom Beogradu i Zemunu i iskreno sam sokiran koliko je cena nerealna. Nisam gledao oglase sigurno 2 godine za ove dve lokacije, pa sam skoro pogledao i vidim u kolikoj sam bio zabludi. Necu da spamujem oglase ovde direktno, ljudi cene svoje stanove koliko cene, ako izvuku svaka cast, ne volim da prozivam, ali evo nekoliko primera u tekstu:
Primer 1: ~30 kvadrata, NBG jednocifreni blokovi, za renoviranje, ~120k (~3800e po kvadratu), nije prvi ni poslednji sprat
Primer 2: ~30 kvadrata, NBG jednocifreni blokovi, ne mora renoviranje, ~116k (~3600e po kvadratu) , prizemlje.
Primer 3: ~40 kvadrata, Zemun Gornji Grad, okej sredjen, ~110k (~2650e po kvadratu), nije prvi ni poslednji sprat.
Znaci dosli smo do situacije da Zemun normalne spratnosti kosta 2700e po kvadratu, dok je NBG 3700 po kvadratu, plus najverovatnije ulaganje u renoviranje. E sad, ja cu pratiti ove oglase sigurno neko vreme. Prilicno sam siguran da se ovi stanovi oko 30 kvadrata nece prodati uskoro.
Eto, ja nemam dovoljno znanja da skapiram ko ce da kupi ove stanove na NBG-u iskreno. Koji su kupci koji ce ovo sebi priustiti? Kreditni kupci za 30kv/120k ce se pomeriti iz NBG-a u Zemun, a kes kupci realno imaju skoro da kupe novogradnju za te pare na NBG-u.
Mislim da su ovo oglasi u fazonu "ako prodje prodje".