Evo imaš Barselonu u tom rangu. 7km od centra. Prevozom stizes za 20min:Čitao sam malo o tome, bilo je članaka u medijima na tu temu. Prosto, fondovi zgrada su prazni u njima nema novca ni za reparaciju samih zgrada, a kamoli za okolinu. Grad uglavnom ignoriše naselje.
Ja sam jedno vreme hteo da kupim stan u ovom naselju, pa sam odustao jer su stanovi uglavnom u dosta lošem stanju (treba im kompletno renoviranje), a za trosobne koje ja gledam to uopšte nije jeftino jer su pravljeni kao veće kvadrature, preko 80 kvadrata. Takođe je ovo naselje jako popularno iz očiglednih razloga (zbog zaštite nema daljeg zidanja, dosta zelenila, lepe strukture stanova itd.), ali stanovi koji najčešće izlaze na oglasima su potkrovlja, koja se nikako ne preporučuju za kupovinu zbog lošeg stanja krovova na zgradama.
Kad bih mogao ovde da kupim za 1500 EUR/m2 stan i da ga renoviram komplet, uradio bih to odmah. Ali mislim da je nemoguće više naći ni u raspad stanju ispod 1900-2000 kvadrat, da nije na poslednjem spratu...
Apartments for sale in Barcelona, Spain | ShBarcelona
330 Apartments for sale in Barcelona ✅ Houses and flats for sale in the best neighborhoods of the city: Gràcia, Eixample, Gòtico...
www.shbarcelona.com
Kedrova, Cerak vinogradi, Čukarica ID#1960
Odličan, prostan dvoiposoban stan u jednom od najlepših naselja na opštini Čukarica, Cerak vinogradi. Okružen zelenilom i istovremeno blizu sve potrebne in
www.halooglasi.com
Stvarno je skupa ova Barselona . Kaži mi koliko je realno da Barselona bude skuplja a košta isto/jeftinije? Mi kao nemamo internet pa ne možemo da uporedimo. Uzmi u obzir standard, turizam, urbanizam itd.
Smešno je šta se gura ovde na forumu. Poredite gradove gde ima 20-50x više turista i to stanove u najužem centru koji se kupuju za stan na dan.
To je potpuno druga kategorija od porodičnih stanova.
Porodični stanovi, za život, na 15-20 minuta od centra prevozom koštaju maltene isto kao u Beogradu u svim boljim evropskim gradovima.
Postoji razlika samo....kod nas najčešće zbog lošeg prevoza treba najmanje duplo više vremena do centra.