Šta konkretno znači broj stanovnika van radne snage?broj zaposlenih lica u Srbiji iznosio je 2.871.700, broj nezaposlenih 299.100, dok je broj stanovnika van radne snage iznosio 2.475.700.
Šta konkretno znači broj stanovnika van radne snage?broj zaposlenih lica u Srbiji iznosio je 2.871.700, broj nezaposlenih 299.100, dok je broj stanovnika van radne snage iznosio 2.475.700.
Pa to je bar lako izračunati, ako nas je 5,7 miliona koji žive i rade u SRB a ima 1,2 miliona maloletnika, to znači da je 4,5 miliona onih sa pravom glasa koji žive i rade u SRB.To predpostavljam i Ja ali onda dolazimo do zaključka da nas je poprilično manje nego na popisu, što smo i tvrdili, a neki nas ubedjivali u suprotno Pitam se samo koliko ima glasačkih listića u Srbiji... Dakle ima nas oko 5,7m koji žive i rade u Srbiji sa tendencijom pada. Tu su Bangladešani da popune rupe. Dakle polovina populacije cele Srbije živi u dva grada, a neko se pita zašto cene rastu.
Ceo tekst je presmešan, plaćen članak.Cene kvadrata u Beogradu i dalje rastu - Kakvo je trenutno tržište nekretnina u prestonici i šta nas čeka? - Nekretnine.rs
Ni pad prodaje ceni kvadrata u Beogradu ne može ništa. Ona i dalje raste, pokazuju podaci, doduše nešto sporije, ali pojedine najave da će drastično pasti, nisu se ostvarile. Balon, kako su neki opisivali stanje na tržištu, čini se da je daleko od pucanja.www.nekretnine.rsNeke od najskupljih ulica
Pogledajte prilog 200049
Promenili su se i zahtevi kupaca kada je reč o strukturi stanova.
- Prema izdatim građevinskim dozvolama tokom prethodne godine prijavljena je izgradnja stanova sa prosečnom povrsinom od 63m2 do 74m2. Nekada su to bili stanovi dvosobne strukture sa površinom od 40m2 dok sada u skladu sa aktuelnim trendovima sve je veća izgradnja stanova prosečne površine od 70m2 - kaže za “Blic” Jelena Davidović sa portala Nekretnine.rs.
Ceo tekst je presmešan, plaćen članak.
Spominju prema izdatim građevinskim dozvolama, tako da to još ne možemo da vidimo nigde u statistici.To o strukturi bih uzeo sa rezervom jer mislim da dosta površno posmatra situaciju.
Po https://www.cenenekretnina.rs/ prosečna kvadratura stanova koji se prodaju je 58 m2.
Spominju prema izdatim građevinskim dozvolama, tako da to još ne možemo da vidimo nigde u statistici.
Podaci za april baš kasne, uzgred...Premali im je uzorak i ručno biran. Ne može biti toliko odstupanje od javnih i sveobuhvatnih katastarskih podataka.
Mesec | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
Januar | 81 | 69 | 66 | 55 |
Februar | 82 | 77 | 59 | 55 |
Mart | 107 | 105 | 72 | 70 |
April | 127 | 88 | 61 | 88 |
Maj | 92 | 94 | 63 | |
Jun | 119 | 93 | 67 | |
Jul | 94 | 83 | 58 | |
Avgust | 90 | 88 | 60 | |
Septembar | 93 | 91 | 57 | |
Oktobar | 94 | 91 | 58 | |
Novembar | 93 | 97 | 62 | |
Decembar | 107 | 105 | 71 | |
Ukupno | 1,179 | 1,081 | 753 | 268 |
Jan-Apr | 397 | 339 | 258 | 268 |
Milena (pravo ime poznato redakciji) živi u 30 kvadrata što joj je predstavlja najveći problem da osnuje svoju porodicu.
- Najviše me nerviraju komentari poput ,,pa mi smo i u manje prostora gajili decu". Ja to ne želim za sebe. I suprug i ja smo se trudili da se odškolujemo, vredni smo i radni a opet i sa našim platama koje su više od prosečne u Srbiji, ne možemo da kupimo svoj stan. Cene kvadrata su skandalozno otišle na gore - priča nam Milena za Telegraf Biznis.
Stvarna ili ne, Milena deluje kao klasičan kukač. Ja to ne želim za sebe. Ne želim ni ja ovu kišu što će svakog časa da ljusne, na bicikli sam, a moram u vrtić po dete. Ako može nekako nebo da uzme u obzir moje prilike, bio bih mu zahvalan. 30m2 sa jednim detetom nije strašno. Možeš ti to Milena."Mi smo vas gajili i u manje kvadrata": Zbog visokih troškova stanovanja, parovi odlažu osnivanje porodice
54% žena smatra da ih je to što iznajmljuju nekretninu na neki način sputavalobiznis.telegraf.rs
Da li je Milena izmišljena osoba?
Verovatno i nije. Ima istine u tome što priča ali odbijam da poverujem da ne može da kupi nekretninu sa dve iznadprosečne plate (ajde da kažemo 2500e, a može biti i više i manje). Sad u glavi ide računica, koliko kvadrata želi i na kojoj lokaciji. NIje sve 0 ili 1."Mi smo vas gajili i u manje kvadrata": Zbog visokih troškova stanovanja, parovi odlažu osnivanje porodice
54% žena smatra da ih je to što iznajmljuju nekretninu na neki način sputavalobiznis.telegraf.rs
Da li je Milena izmišljena osoba?
Ja bi pre putovao iz recimo Batajnice ili Pančeva, ili pak Obrenovca, Barajeva do Bg-a svaki dan, nego se zatvarao u taj nezdravi prkos i ljutnju kojom samo štetiš sebi. Sa dve plate iznad proseka može da kupi stan od minimum 70,80 kvadrata ili kuću, i da živi bez ikakvih problema.Verovatno i nije. Ima istine u tome što priča ali odbijam da poverujem da ne može da kupi nekretninu sa dve iznadprosečne plate (ajde da kažemo 2500e, a može biti i više i manje). Sad u glavi ide računica, koliko kvadrata želi i na kojoj lokaciji. NIje sve 0 ili 1.
Prošlo je 4 meseca od porođaja znam da je neki rok do prvog rodj deteta i da svake godine opredeljuju sredstva za tu namenuKad ti se poradja ili porodila žena?
Po meni je normalno da svako ko radi, može priuštiti sebi krov nad glavom.
Nista oni nisu izmisli vec je to godinama usavršavanoGrađani postaju investitori u Srbiji – kako sebi izgraditi stan
Građani investitori – kako sebi izgraditi stanlat.sputnikportal.rs
Kupuješ gde možeš. Bolje to nego da donosiš odluke kao što su: neću da se ženim/udajem i pravim decu, jer nemam stan u Bg-u.Pa što kaže Suzuman, odeš u Barajevo i uživaš za male pare
Slazem se, ja sam odrastao van Beograda i nista mi nije falilo niti me je ikako sputavalo kasnije za studiranje i posao.Kupuješ gde možeš. Bolje to nego da donosiš odluke kao što su: neću da se ženim/udajem i pravim decu, jer nemam stan u Bg-u.
Nemanje dece nema veze sa životnim uslovima, zapravo što su oskudniji uslovi to je verovatnoća da ćeš imati više dece. Tako je ne samo kod nas, već u celoj Evropi. siromašniji ljudi imaju veće porodice. Bogatiji sloj, narucito u urbanim sredinama ima jedno ili nijedno dete, ali ne zbog nedostatka novca, već zbog svog lifestyle-a.Kupuješ gde možeš. Bolje to nego da donosiš odluke kao što su: neću da se ženim/udajem i pravim decu, jer nemam stan u Bg-u.