Danas sam baš savetovao jednog od najboljih drugara povodom tog pitanja, prodao je deo stana koji je posedovao sa stricem i sada razmišlja šta će... On je posedovao 20m2 od stana i to je sada prodato i ima neku sumu, njegovo razmisljanje je da kupi garazno mesto, ja sam ga savetovao i spreman sam da budem i ja ulagač samo da nekako kupi sada garsonjeru u izgradnji... Mislim da nas čeka u budućnosti neposedovanje nekretnina od strane radnih i prosečnih ljudi, to je moje mišljenje, a to podrazumeva da koliko god da se plate podignu podići će se eksponencijalno i nekretnine i neće moći da se priušte(pričam za gradove koji se razvijaju, potez od Beograda do Novog Sada).. E sada zbog cele globalne situacije izmedju Rusije, Kine i Amerike i celokupne ekonomske situacije koju ne mogu ni sam da opišem mislim da smo došli u vrh cena(štampanje para i loše postavljena svetska ekonomija za običan radni narod)nekretnina za običnog čoveka i da se sada vrši selekcija, sva sreća pa smo otvoreno tržište i može svako da gradi, tako da je sada najbolja prilika za pregovore sa manjim Investitorima(tipa jednu zgradu rade), veći Investitori i kompleksi sa njima nema neke rasprave jer su nikad bogatiji zbog proteklih godina ekspanzije(ali oni su kupili zemljišta za narednih 2-3 kompleksa, strani Investitori su kupili zemljišta za buduće fabrike i skladišta za naredne 5-6 hale/fabrike... Svakog savetujem već 8-9god koliko sam svestan finansija i gradjevine i ekonomije(tada sam bio na faksu) da kupuje nekretnine. Naravno da se izbegnu one gde je neko lupio nerealnu cenu i da se gleda kvalitetna nekretnina za budućnost...I sam sam trenutno u potrazi za investicionom nekretninom jer mi je to pored mog posla mnogo lakše nego neko drugo ulaganje ili ta izgradnja kojoj ne mogu zbog situacije kompletno da se posvetim... Trenutno sam i zbog stuke u ovim planovima a iskreno i ne vidim neku bolju soluciju za ulaganje osim oročenja ili nekretnine za mene trenutno, otvoren sam za predloge i sugestije i jedan od planova za budućnost mi je solarna elektrana ali nema se vremena za sve odmah....