Suzuman
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 3.754
Te projekcije da će određena zanimanja ubrzo da nestanu nemaju apsolutno nikakvo uporište u realnosti. Zbog čega, veštačke inteligencije? Koja nam je donela konkretno šta? Idite u Uniqlo radnju u Japanu, da vidite koliko ima zaposlenih, bez obzira što staviš korpu na kasu i ona ti u pola sekunde izračuna sve što si kupio, a da pritom ne pipaš ništa. Puna radnja. Njihov šinkansen (super brzi voz) vozi sam, pa i dalje imaš gomilu zaposlenih u istom.Pri tome već nekoliko godina govorim kako će ta zanimanja da nestanu, i sva zanimanja koja će nestati mislim da ne mogu da se nadaju kupovini nekretnine a ne u glavnom gradu jedne države... Nisam siguran kako banke gledaju na to i da li su već krenule sa selekcijom u odobravanju kredita po zanimanju....
A dok mi stignemo dotle, trebaće nam 50 godina minimum. I to će se samo pozicije možda marginalno zameniti. Koja su to silna zanimanja nestala? To pričaju za prevodioce još od kad je google translate uzeo maha, pa sudski tumači i simultani prevodioci i dalje rade punom parom.
Veštačka inteligencija uopšte ne treba sa se naziva tako, jer to nije nikakva inteligencija, već zabava za masu.
Poslednja izmena: