Verovatno cemo se sloziti svi/većina da je SNS skup nesposobjakovica i klimaca glavom, da su generalno jako losa vlast. Ukratko, ljudi iz SNS-a loše rade svoj posao.
Oni su vlast 12+ godina i Srbija ima neke rezultate najviše zbog visokog nivoa stranih investicija, solidnog razvoja IT-a i solidne poljoprivredne (prehrambene ) i preradjivačke proizvodnje u odnosu na region.
Ako bismo pretpostavili da sledeća vlast koja dobije izbore bude dobra i da dobro radi svoj posao ( znam da će se teško to desiti ) 2027.godine, ta ekipa i ne bi imala tako lošu početnu poziciju. Zapravo imala bi dosta bolju poziciju od SNS-a, a jos bolju od DOS-a od 2000. - 2011.
Sve ovo što pišete o zdravstvu, urbanizmu, prosveti bi moglo da se digne na jako zavidan nivo za 2 mandata ozbiljne Vlade. (8 godina).
Restruktuiranje hromog i preglomaznog javnog sektora, reforma školstva i zdravstva, nova Poreska uprava koja radi svoj posao, reforma pravosuđa (prava), privatizacija sportkih klubova, unapredjenje energetike mozda i najvaznija stvar po budzet... Bukvalno bismo duplirali BDP za 10 godina.
Ja mislim da u ovoj zemlji nema znanja da se to uradi. Nemamo kontinuitet, sujetni smo ( većinski ), generalno socijalno i finansijski nepismeni, ukratko, mali je ljudski potencijal za neke tektonske promene.
Ljudi koji moraju da prihvate reforme, ne bi to prihvatili ( velika većina ).
Preduzetnici su , po meni, jedini spremni da ulete u ozbiljne reforme ( uz decu i penzionere, kojima je svejedno).
Srbija je taoc javnog sektora i većina tih ljudi nemaju kapacitet za bolje. Ne razumeju kako ozbiljni sistemi/drzave funkcionišu.
Takvo društvo je osudjeno na tranziciju od 50 godina i to se upravo i dešava. Za 20 godina, kada ovi digitalni klinci budu glavni, ima neke šanse da se stvari postave na zdravije osnove.
Cena nekretnina je posledica društvenih odnosa, vrlo jednostavno. Uzroci su nabrojani 100 puta ovde.
Bez da me razumete pogrešno, ekipa iz javnog sektora uvek dovede poziciju na vlast (SNS). Oni velikom vecinom glasaju za vlast ( poziciju ).
Ekipa iz javnog sektora ima male plate i skupe su im nekretnine.
Ekipa iz javnog sektora vecinski ne ume nista drugo da radi.
Neproduktivni su (vecina), ne uče, ne usavršavaju se, ne menjaju poslove.
I onda su zli ljudi koji zidaju, bore se, kupuju investiciono stanove i koriste sistem takav kakav je, za lični prosperitet, svoj i svoje porodice.
Ja sam ovo shvatio pre 20 godina. Na zapadu su to shvatili pre 70 godina. Na Istoku su to shvatili odavno, zato se i razvijaju ubrzano.
Veliki broj ljudi u Srbiji to ne razume i sve je negativno, pesimizam buja.
A u srži problema -ISTA EKIPA