Uredjenost podrazumeva odredjeni stepen tiranije, ne znam sta su ljudi toliko opsednuti uredjenoscu kao nekom iskljucivo pozitivnom stvari.
Odredjeni stepen neuredjenosti, spontanosti je po meni zdrav za ljudsku psihu. I nas sistem postaje vremenom sve uredjeni i striktniji, na primer postoji obaveza vakcinacije, ne smes da saljes bolesno dete u vrtic, moras da vezujes decu, moras da menjas gume, moras da prolazis kroz sve rigoroznije tehnicke preglede, ako bacis nesto na ulici svi ce na tebe gledati mrko itd.. itd... sve su to elementi uredjenosti koji ce vremenom postajati sve striktniji. Prosto drustvo ide u tvom smeru. Kada smo bili seljaci bili smo svoje gazde, mogli smo da smrdimo po ceo dan i da nam niko nista ne kaze, da pricamo sta zelimo, da provodimo vreme kako zelimo itd....
U muzeju u Becu sam procitao jedan podatak da je da li u 18. veku bilo zabranjeno ljudima ispod odredjenih primanja da osnivaju brak. To je dovelo do velikog broja vanbracne dece, deca su cesto bila nepriznata od strane oca, majke su morale da rade da bi prezivele, deca bi zavrsavala po domovima i umirala jako rano itd. itd...Eto kako je stvoreno "uredjeno" austrijsko drustvo, na prakticno genocidu nad sopstvenom populacijom, totalnom tiranijom. To stvara i odredjeni priholoski profil ljudi, koji su onda spremni da izvrse holokaust, jer su ovi drugi divlji, prljavi, neuredjeni, zato je taj motiv koji je Hitler koristio mogao da prodje kod Nemaca, zbog njihovog psiholoskog profila opsednutog uredjenoscu.Bilo je radova i na tu temu, koji su pokusali da objasne kako su civilizovani Nemci izvrsili holokaust.