Oko kubikaze je najveća moguća glupost sto su uradili. Ako auto vise trosi, svakako vise placas gorivo i to drzavi ide u prilog. Ako su hteli da pravicno oporezuju, imaju katalog amss. Kao što i carina koristi katalog pri uvozu vozila.
Nema opcija, tada mu je uletelo za odredjenu zgradu i odmah je jurio da kupi stan kako je mogao, a ovo je veruj mi odlicno, da je kamata bila varijabilna, prosao bi daleko goreTo je brate katastrofa. 28k da im daš na 90k koliko si uzeo. Ne znam kako se to isplati iskreno ali verujem da ljudi nemaju mnogo izbora.
Šta je zapravo katastrofa? Sada bi morao da vrati vise od 90k evraTo je brate katastrofa. 28k da im daš na 90k koliko si uzeo. Ne znam kako se to isplati iskreno ali verujem da ljudi nemaju mnogo izbora.
Secam se i ja. Pisalo u novinama, i "Zona sumraka" i "Trece oko" objavili. Bilo u i "Politikinom zanavniku" u rubrici "Neverovali ili da".Sećam se slučaja jedne žene u bloku 70 koja je izdala stan jednom Kinezu i kasnije zatekla u istom preko 40 Kineza.
Po kojoj je to stopi uzeo i kada, ako će za 30 godina da vrati tričavih 20k. To je trenutno u domenu naučne fantastike, rekao bih.Šta je zapravo katastrofa? Sada bi morao da vrati vise od 90k evra
Stvarno ne znam informacije, samo znam da je uzeo kredit pred kraj 2021. i da mu je rata bila 270, pa skocila na 330 i brat mu je rekao da mu se vise ne menja, i tako je vec godinu dana ako ne i jace, takodje nisam verovao, ali zna se kako stvari funkcionisu u nasoj drzavi, sa vezom mozes da prodjes svudaPo kojoj je to stopi uzeo i kada, ako će za 30 godina da vrati tričavih 20k. To je trenutno u domenu naučne fantastike, rekao bih.
Aha ok pa to mi reci.2021 je bila. Sada ne bi dobio takve uslove ni da je Jorgovanka ličnoStvarno ne znam informacije, samo znam da je uzeo kredit pred kraj 2021. i da mu je rata bila 270, pa skocila na 330 i brat mu je rekao da mu se vise ne menja, i tako je vec godinu dana ako ne i jace, takodje nisam verovao, ali zna se kako stvari funkcionisu u nasoj drzavi, sa vezom mozes da prodjes svuda
Mislim da ovakvi postovi samo zbunjuju ljude i daju im lažnu nadu. To je bilo 2021, sada je 2024. godina. Fiksna rata ne skače, što znači da je verovatno birao fiksnu nakon varijabilne ili slično. Ni sa vezom vam niko neće dati pare džabe. Ja sam ekskluzivan klijent banke, znam pregršt bankara, pa mi niko nije nudio ni blizu takve ponude. Ako je i dobio takvu ponudu, sada je sigurno ne bi. Pa, pobogu, po toj računici mogu da uzmem 180k i plaćam ratu 500 evra. Kredit bi išao ko med i mleko.Stvarno ne znam informacije, samo znam da je uzeo kredit pred kraj 2021. i da mu je rata bila 270, pa skocila na 330 i brat mu je rekao da mu se vise ne menja, i tako je vec godinu dana ako ne i jace, takodje nisam verovao, ali zna se kako stvari funkcionisu u nasoj drzavi, sa vezom mozes da prodjes svuda
A rata oko 550 evra, dakle tačno 50% plate jednog višeg činovnika u Bg-u.sad najbolji uslovi koje možeš da dobiješ su 5.03% na 20 godina otplate. Nekretnina od 100k EUR sa 20% učešća, kamata izađe oko 47k EUR.
Pritom ne pitajte šta može da se kupi za 100k
Tačno. Previše nejasnoća koje unose bespotrebnu konfuziju. Suština je: uzmite kredit sad i lepo će vas oguliti.Ja nikad nisam čuo, a znam dosta bankara, da je postojao kredit sa fiksnom kamatnom za ceo period otplate a da je duži od 20 godina. Najčešće je to bilo do 15 godina i samo neke banke su to nudile.
Ja nikad nisam čuo, a znam dosta bankara, da je postojao kredit sa fiksnom kamatnom za ceo period otplate a da je duži od 20 godina. Najčešće je to bilo do 15 godina i samo neke banke su to nudile.
Nije mi bila namera da ikoga zbunim, samo sam preneo nesto sto je drug "izvukao" na 30 godinaMislim da ovakvi postovi samo zbunjuju ljude i daju im lažnu nadu. To je bilo 2021, sada je 2024. godina. Fiksna rata ne skače, što znači da je verovatno birao fiksnu nakon varijabilne ili slično. Ni sa vezom vam niko neće dati pare džabe. Ja sam ekskluzivan klijent banke, znam pregršt bankara, pa mi niko nije nudio ni blizu takve ponude. Ako je i dobio takvu ponudu, sada je sigurno ne bi. Pa, pobogu, po toj računici mogu da uzmem 180k i plaćam ratu 500 evra. Kredit bi išao ko med i mleko.
Šta je zapravo katastrofa? Sada bi morao da vrati vise od 90k evra
To je mozda moglo do pre koju godinu da se uzme kredit ispod 2% kamate, danas to moze samo ako ti je brat vlasnik banke.Probaj da nadjes neku vezu u banci, moj drugar je preko brata koji je direktor afilijale uspeo da uzme fiksni kredit na 30 godina, 330 eura mu je mesecna rata. Na 90 000 eura koje je uzeo, mora da vrati 118 000 posle 30 godina, sto ne deluje toliko lose
Ako je inflacija preko 2% onda ces sa ovom kamatom realno vratiti manje nego sto si uzeo zbog gubljenja vrednosti novca tokom 30 godina. Na neku realnu kamatu od preko 5% vracas skoro dupli iznos kredita. Mislim da na kamatu od oko 5.3% na 30 godina vracas tacno dupli iznos uzetog kredita (ne racunajuci ucesce).To je brate katastrofa. 28k da im daš na 90k koliko si uzeo. Ne znam kako se to isplati iskreno ali verujem da ljudi nemaju mnogo izbora.
a sta ako u tih 30 godina uleti neki od ovih pikova
Historical Inflation Rate by Year
Interactive chart showing the annual rate of inflation in the United States as measured by the Consumer Price Index back to 1914.www.macrotrends.net
moze da se desi i da profitiras na kreditu ako je fiksna kamatna stopa.
Spremite se domaci stize dijaspora sa keshom Nece ni pitati za cenu samo da se dokopaju Bg-a.
Ja sam tražio i nema. Ima samo ukupan broj za godinu. To sam tražio i strukturu stednih depozita.Gde može da se vidi onaj graf koji pokazuje obim stambenih kredita iz meseca u mesec? Ili sam to umislio da postoji?
A šta će običnom čoveku 2-3-5 stana? I još zaradjuje od njih. Em je nepovoljno za mlade ljude em stoji prazan ili se izdaje, a ne plaća se porez na delatnost. Polako, država diže BDP nekretninama pa se kupuje dok je "raj poreske politike". Verujem kada tu presuši da kreće aktivno oporezivanje. Ludilo je da je ato preko 2k kubika (možda čovek nema dovoljno za ispod 2k kubika jer su 2k+ jeftiniji) plaćaš veću registraciju nego porez na drugi, treći, peti stan. SVE PREKO STANA U KOM SE ŽIVI JE LUKSUZ, i tako treba biti oporezovano.Pa lepo si rekao porez na luksuz. Šta će običnom čoveku auto preko 2000 kubika? 1400 za benzin ako baš hoćeš da imaš malo brži to je 1600 benzin. Dizel je 1,6 ili 1,9 sve preko toga jeste luksuz. I ne samo to, pa gledaj i na ekologiju i na novčanik. Taj troši benzina ihaa. I većinu vremena si u gužvama u BGu znači voziš do 50km/h. Skroz neefikasno iskorišćenje auta.
Pa istu takvu nelogičnost imaš i na Zapadu. Eto za auto koji vredi 200 eura plaćaš porez i osiguranje u NL 1500 eura! I šta sad. Vidiš da je nelogično, da država kažnjava znači prodaš i uzmeš ono gde nema tolikih kazni. U NL se kažnjava vožnja na dizel i na LPG. Nelogično ali tako (za gas mislim).
Prosao sam hajp na berzama 2007, hajp u nekretninama 2008, hajp u zlatu 2011, hajp u kriptovalutama vise puta, sto kroz licna ulaganja sto kroz rasprave sa kolegama i po forumima slicnim ovom.Hajpa više nema to potvrđuju i oni sami.