G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 3.891
Da li ti misliš da bi porez od 15% da ga svi ali baš svi plaćaju na izdavanje promenio nešto na tržištu?! Ja mislim da ne bi ništa!Pročitao sam ali spinuješ da nema dalje, što je i normalno sada kada si zakupodavac. Iako prevladjujete na temi da odgovorim:
1. Nemaš oporezovan u smislu poreza na luksuz, isti je porez i na drugi i na 10ti stan, a imaš odbitak poreza SAMO za stan u kome živiš! Ako pakuješ stanove red je i da platiš jer ti stan ne treba sada! Znaš kako je u drugim zemljama samo se praviš lud.
2. 99,9% ljudi ne plaća porez, nemoj da pričaš bajke. Porez postoji ali ga skoro niko ne plaća, a država i ne traži.
3. Treba mi. Šta ako imam petočlanu porodicu i hoću neki van? Da uzmem van 1.4 da ne mogu uz brdo da se popnem? Opet spinovanje. Sa druge strane možda hoću pouzdaniji i dugovečniji motor. Nije auto samo za grad.
4. Kad ti deci bude trebao stan ti tada kupi. A pošto ne treba već se prvenstveno kupuje stan za izdavanje onda plati porez na luksuz. Kada se deca usele u taj stan i preneseš na njih onda nema luksuza i imaće odbitak poreza.
Dakle svaki stan u kom se ne živi je luksuz, ma koliko zakupodavci žele da prikažu da nije i da je to normalno. Ako nije luksuz već služi za izdavanje tj za biznis onda se registruj kao zakupodavac i plaćaj porez.
Evo ti primer - Srbija STIMULISE kupovinu državnih obveznica tako što nemaš porez na kapitalnu dobit od 15%!! Znači legalno 0% poreza! I da li je to povećalo tražnju za obveznicama?! A kamata je 6,5% godišnja! To nećeš imati ni na jednom stanu! I to bez rizika, bez stresa!