shadestudio » Pon Okt 25, 2021 5:04 pm[/url]":19a94qzo]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893066#p893066 je napisao(la):
gamblerNBG » Pon Okt 25, 2021 3:05 pm[/url]":19a94qzo]
shadestudio":19a94qzo je napisao(la):
Zasto nam ne bi napisao nesto strucno vec kad znas sta su bezvezarije? A da nije narativ strucnjaka za kafanskim stolom koji se vrti oko "ba*** pere pare". Ne cusmo jos tvoje misljenje. Ja uvek volim da cujem sta misli neko ko kritikuje drugog, a da nije kritika radi kritike.
Ma uzivaj, mnogo smo jaki u stvari...
Gdp per capita:
Grcka - 17,676.19 USD
Madjarska - 15,899.15 USD
Hrvatska - 13,828.47 USD
Rumunija - 12,896.09 USD
Bugarska - 9,975.78 USD
Ekonomski tigar i lider u regionu - 7,666.24 USD...
E sad cene nekretnina u vecim gradovima po ovim drzavama mozes i sam da nadjes za domaci, ako bas hoces detalje. Ako ti je i dalje nije jasno, svaka cast. Bolji smo mozda samo od Albanije i Makedonije u sirem okruzenju.
A da, zaboravih, namestaju nas u stvari zapadnjaci sa tim statistikama, mrze nas samo zato sto smo pavoslavci.
Ja ne zastupam stav da smo jaka ekonomija i da je sve super. Ja samo zelim da vidim nesto opipljivo i provereno sto se tice pranja para. I da te cene poticu namestanjem i drzanjem monopola od strane odredjenih ljudi.
Jer ja znam dosta ljudi, i u svojoj porodici i okolini koji su kupili stan u zadnjih 5 godina po trzisnim cenama i nemaju veze ni sa politikom ni sa nelegalnim poslovima.
Prosto kada bi se vestacki drzala cena radi pranja novca, obicni ljudi koji nisu u tome ne bi kupovali stanove jer ne bi mogli da isprate monopolsku cenu.
Cene su ocigledno podignute i novcem ljudi sa legalnim kapitalom, tj trzisno su realne. Razlog je spekulacija i investiciona kupovina jer su kamate na stednju nula.
Evo sta bi urafio neko ko ima 200 000e danas, kako mozes pasivno da izvuces korist od tog novca, bez otvaranja novog biznisa. Nikako. Jedino u stan pa izdavanje, tj to je najlakse resenje.