72m2 * 1.700 = 122.400 evra. U nekim normalnim okolnostima ovo bi bio vise nego pristojan iznos. Smatram da i sada nije uvredljiv, s obzirom da je i sada prosecna cena starogradnje u Zemunu malo veca od 1.800 evra (jesta da ukljucuje i Altinu, ali ukljucuje i novogradnju koja se prodaje kao starogradnja). Pa Mislica je platila oko 2.000 evra (da li 1.800 ili 2.200, ne secam se) starogradnju na Novom Beogradu, koja je po meni bolja lokacija.Obisli smo danas stan u Zemunu, raspored nam se nije preterano svideo, ali nije ni razocaravajuci.
72m2, dve spavace sobe, predsoblje, dnevna, kuhinja sa trpezarijom i terasa. Deluje da je prepravljao raspored davno, i to ne bas tako kvalitetno, jer se vidi gde su zidovi bili. Zgrada je veliki plus, deluje kvalitetna, komsiluk uredan, ali u stanu ima da se radi sve sem parketa. Znaci od ulaznih vrata do terase, plus wc je u izvornom stanju. Sem stanja stana i radova potrebnih ostalo moze da se oceniti kao prihvatljivo, i lokacija odgovara.
Zavrsavamo obilazak, dolazimo do cene - s obzirom da sam procenio obim radova, ponudili smo 600e po m2 manju cenu nego sto je covek planirao (2.3k), bez ikakve zelje da ulazim dalje u polemiku, jer sam i sam svestan da ta cena nece proci.
Naravno da je kulturno odbio, uz napomenu koju cesto cujem od prodavaca - "ovde u kraju se i za mnogo vise prodavalo, ". Nisam dalje hteo da polemisem, niti da trosimo vreme jedno drugom, gde sam se zahvalio i ostavio kontakt ukoliko se predomisli, a ja budem i dalje zainteresovan.
Medjutim, imali smo period ludila kad se prodavalo svasta za velike pare, i sad svi misle da takodje mogu da prodaju za tolike pare.
On je zacrtao da uzme 165.600 evra (72m2 * 2.300) jer mu toliko treba da bi kupio ono sto je zacrtao. Mozda su ti stanovi u kraju "vredeli" vise kad je bila veca traznja. Mozda su ti stanovi u boljem stanju od njegovog ili su bolji po necemu drugom cim su se prodali. Vise ne vrede jer je traznja manja, ali on je zacrtao da mu toliko treba i cekace dokle god moze, makar i godinama. To nije pravi prodavac, a cena je APP. Ne prodaje mu se, ali ako naleti neka bu**** sa vrecom para, zasto da ne proda za te pare.