Donositi dobre ekonomske odluke znacu i procenjivati situaciju, okolnosti, istoriju ponasanja drzave u slicnin situacijama. Ne smatram da treba donositi odluke u vakuumu kao da je jedna ista odluka svuda dobra odluka.Ako svako ima izbor šta će mu država sada. Jel sam birao? Ovako država stimuliše hazardersko ponašanje, zar ne?
I zašto uopšte ulaze u kredit ako nemaju debelu marginu koja ih čuva od rizika? Jel ideja da država omogućava rizičnim klijentima kredite? Pa ako država to hoće, banke neće. Kako? Pa otežavanjem uslova za kredite. Ako je ideja da se digne građevina, samo će dodatno da je obore.
Joj što bi bilo lako kad bi mogao čarobnim štapićem da diktiram tržišna kretanja. Ma san.
Ovde se i ranije pisalo da je drzava pomagala kreditne kupce, nagradjivala one s kreditom spram onih sa stednjom, uvodila moratorijum u koroni, motivisala "hazardersko ponasanje" koje pominjes, stoga se namece zakljuak da je u ovoj drzavi cesce dobra odluka da se digne stambeni kredit nego da se pare cuvaju u slamarici.
Mislim da je kljuc uspeha malo i procenjivati specificne okolnosti, i ukloptiti se u pravila igre kad vec ne mozemo da ih mi kreiramo.