Ako nisi ziveo u manjim mestima, ne mozes da znas, nije isto otici turisticki u neko manje mesto i popiti pice sa drugarima u kaficu i ziveti tamo, traziti posao tamo, odgajati decu tamo,...
Ja napisah bukvalno post iznad odakle sam rodom. Svega ima u manjim mestima, ali ima i u većim. Čak će neki "lokalni" šerif pre da te "nabedi" u većem gradu jer ovde svako glumi nekog mafijaša, nedaj bože da isečeš nekog kolima jer su u gepeku većinom sekire, palice... Ali, živ bio pa iskusio tu čar velikoga grada. Poseti malo temu o bahatoj vožnji i parkiranju pa da vidiš kako svako gleda svoja posla.
Idealna sredina bi bila neka mesta srednje velicine koja pruzaju barem 80% onog sto pruzaju veca mesta, ali za to je potrebna veca decentralizacija.
Šta to fali Nišu, a da ima u Beogradu, da nije u tih 80%?
Ja ti ne mogu zabraniti da to smatras snobizmom. Ja ne smatram, jer to ne odgovara definiciji snobizma ali bozemoj.
- nema dovoljan broj obrazovanih ljudi
- imaju samo bazični sportovi, nema umetničko klizanje
- hoću moje dete da bude bolje od druge dece, ide u školu koju niko ne želi
- hocu da biram sa kime ću da se družim
- hoću da pričam samo teme koje me zanimaju
- svi ostali su nižeg ranga i shvatanja od mene, jer su patrijahalno i religijski vaspitani, sa nižim obrazovanjem
...
Kulturo eve me. Ali dobro, svako ima neki svoj pojam snobizma. Mnogi ljudi ne primećuju snobizam ali ga itekako ima.
Dodatno, ljudi su na porodiljskom placeni 100% tako da ne vidim sto bi time bilo sta ugrozavao, covek koji je na odustvu u normalnoj firmi kakve su firme za koje sam ja radila uredno prijavljuju radnika na pun iznos i uplacuju doprinose te razlike u primanjima nema na poslu i na porodiljskom odsustvu.
Šta ćemo sa onim koji ne prijavljuju na pun iznos, što je sve češće? I obično u takvim slučajevima muškarac više zaradjuje. Ne mislim da sam izuzetak već jednostavno sve zavisi od spleta okolnosti. Ti si videla samo jedno jer ti je to kopkalo oči, Ja vidjam i drugo. Ne znam koliko znaš ali detetu je potrebnija majka u prvim mesecima nego otac, postoji nešto što se zove dojenje, mada je sad moda carski rez i hemija umesto prirodnog majčinog mleka.
Malo do karaktera, malo do spleta srecnih okolnosti
Znači moguće je, iako si iz "malog" grada.
Bez svega se moze, to smo bas pisali Perica i ja gore. Pitanje je samo sta dobijas i sta zrtvujes.
Da li si ti koristila sve to što si navela da fali u ostalim gradovima u Srbiji, a ima u Beogradu?
Ako neko preferira tradicionalne vrednosti, odrastanje u patrijarhatu, blize komsijske odnose, lepsu prirodu, izrazeniju okrenutost religiji
Ovo već nekoliko puta ponavljaš. Predpostavljam da si ateista i da smatraš da je 90% populacije ludo, bilo iz velikog ili malog grada. Da ko slavi slavu nije normalan, ko slavi božić fanatik, ko se druži sa komšijama i zaradjuje više od žene - kmet. Kao da su svi van velikih (2m+) mesta religijski fanatici koji nabijaju na kolac ako kažeš nešto pogrešno. No dobro, kao što rekoh svako ima neka svoja shvatanja.
U Beogradu ima mesta i za sve perice, mislilice i marikse te ne čudi ovolika cena kvadrata jer složićemo se, cenu kvadrata ne pumpa niža klasa.