Šta je novo?

Cene nekretnina

Opa neko je pazario stan od 2M eura a kucu od 4.8M

Cestitamo srecnim kupcima!

Luksuzno opremanje stana moze dosta da kosta. Ako ignorisemo velicinu stana, spratnost, orijentaciju, pogled,..., sto takodje utice na luksnuznost i gledamo samo kako je stan renoviran i opremljen, mozda samo 1% renoviranih stanova jeste lux renovirano, 5% je renovirano malo bolje od proseka, 30-40% je renovirano nekim prosecnim kvalitetom, a preko 50% samo zameni samo PVC, eventualno plocice u kupatilu i malo spusti plafon sa onim ugradim led sijalicama.
Zanimljiv je property history price za ovu kuću u LA, ovako nešto treba kod nas zakonski da se uvede.

Property price​

DateEventPrice
05/26/2023Listed$185,000,000
01/30/2014Sold$10,700,000
11/14/2013Price Changed$8,800,000
05/06/2013Price Changed$12,500,000
03/07/2013Listed$12,900,000
I Amerikanci imaju APP cene :)
Koliko god tamo bio veci standard i vece cene, nerealno je da cena nekretnine poraste x10 u roku od 10 godina. Ovo ce biti prodato po nekoj visokoj ceni koju mi mozemo samo da zamisljamo, ali sigurno daleko nizoj od oglasene.

Poslednja izmena:

Trebao si da cestitas pocetkom maja, kako kupcu tako i prodavcu 🙂 (2.133.839 € za stan od
344 m² i 4 garazna mesta)

I? Šta nam to govori?

I? Šta nam to govori?
To nam govori da ima ekstra bogatih ljudi kojih je uvek bilo i uvek će biti i ti kupuju šta žele nezavisno od kriza ili zlatnog doba. Ti sigurno nisu na forumu. To je 1 nekretnina od koliko 20,000 koliko je prometovano... Takvi kupci su u promilima. Treba gledati medijanu cene i kvadrata a ne ljude koji imaju milijarde...

Bilo bi interesantno videti medijanu cene u BG?

• Sviđa mi se
Reagovanja: M86
To nam govori da ima ekstra bogatih ljudi kojih je uvek bilo i uvek će biti i ti kupuju šta žele nezavisno od kriza ili zlatnog doba. Ti sigurno nisu na forumu. To je 1 nekretnina od koliko 20,000 koliko je prometovano... Takvi kupci su u promilima. Treba gledati medijanu cene i kvadrata a ne ljude koji imaju milijarde...
Kako nisu, Vradovic se ovde hvali kako je kupio stan u zgradi gde je kvadrat 10k€/m2.

Narocito nakon ovih novih izmena Zakona o drzavljanstvu koje se prakticno zbog njih i donose. Tek ce poceti da kupuju.

Nije 1000 malo, ali je manje od proseka za jul mesec. Poslednji put je jula bilo prometovano 1000 stanova 2017. godine. Tacno je da ima jos vremena za upisivanje ugovora, ali ne deluje mi da neka opstina kasni sa upisom ugovoa, uglavnom je za vecinu opstina poslednji ugovor iz 26. jula, ponegde je mozda 25. ili 24. jul., tako da ne verujem da mnogo opstina kasni sa upisom ugovora.
Uglavnom, pad prometa je do sad bio malo ispod 30% za Beograd, sad verujem da ce biti preko 30%, mozda cak i preko 35% za jul, i to YoY, da ne uporedjujem sa 2021. jer bi u odnosu na tu godinu pad prometa bio i preko 40%.

Nije 1000 malo, ali je manje od proseka za jul mesec. Poslednji put je jula bilo prometovano 1000 stanova 2017. godine. Tacno je da ima jos vremena za upisivanje ugovora, ali ne deluje mi da neka opstina kasni sa upisom ugovoa, uglavnom je za vecinu opstina poslednji ugovor iz 26. jula, ponegde je mozda 25. ili 24. jul., tako da ne verujem da mnogo opstina kasni sa upisom ugovora.
Uglavnom, pad prometa je do sad bio malo ispod 30% za Beograd, sad verujem da ce biti preko 30%, mozda cak i preko 35% za jul, i to YoY, da ne uporedjujem sa 2021. jer bi u odnosu na tu godinu pad prometa bio i preko 40%.
Vec neko vreme se brze upisuju ugovori ali i dalje ima ugovora za upis bar nedelju dana nakon zavrsetka meseca. Ne razumem zasto se ova prica svaki mesec ponavlja, kao da ce istrcavanje sa prognozom promeniti stvari u realnosti.

https://www.ft.com/content/62f33a53-05b8-4f3b-b381-5e5f5fad9977

Mislim da će morati naši da uvedu vize Rusima, Belorusima i Turcima, inače ništa od ETIAS-a. U prevodu igramo se vatrom.

Poslednja izmena:
https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=07&nav_id=2372587 Da skratim priču: Srbija prva u Eu uvodi autonomna vozila+do kraja 2030 zabranjena upotreba auta starijih od 10 godina= parking mesta kolko hoćeš, a tako i jeftinih garaža. Skupi stanovi+agenda=stanovi za džabe. Stanovi sada preskupi, to neće biti nikad. Hoće jer je cilj ulupati pare u nekretnine, a potom ih obezvrediti.

Vozićemo opet krševe? Ne jer sve fabrike već polako ukidaju proizvodnju malih vozila (npr škoda fabia), jer im se navodno ne isplati proizvodnja, što znači voziće samo najbogatiji premim vozila od 40.000 + eura, a mi ostali? Živećemo u "državnim" stanovima (našim), i garažama ješćemo skakavce, i voziti bicikle, i biti srećniji nego sad. Zašto onda bacati pare na stan? Uostalom stanova viška u Bg, što se i vidi po oglasima za izdavanje, a gomila inače zvrji praznih.

Dobri moj Savo... Stalno mu se nesto prividja... Umislio da ce da padnu cene stanova i prodao svoj, kad ono umesto pada strahovit rast cena. Posle umislio rast cena kuca na selu i sve pare ulupao u to, kad ono strahovit pad cena vikendica posle korona pika. Sad mu se prividja sekta 2030 i ko zna sta ce sada da uradi :(

Vrh