Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543896#p543896:2xdyt6aa je napisao(la):
relja » Нед Јун 10, 2018 5:31 pm[/url]":2xdyt6aa]Sad kad nema skela i kada se ukazala ova najdominantnija zgrada, mislim možemo da promenimo ime grada u "Braongrad".

Je l' može Smeđerevo? :D
 
Znaci prsti od glamura. Boja fasade dobra samo kada se ne vidi iz daleka, kao i arhitwktonski dizajn. Samo u Srbiji su izgleda spoljne jedinice klima uredjaja arhitektonska plastika. A i ovo plastika su izgleda bukvalno shvatili.
Ja sam se bas smorio zbog ovoga, jer tesko da ce moci ikada da se ukloni.
 
Саша Бг;149507911 je napisao(la):
Светла на згради Резиденс:
20180616_212737.jpg

20180616_212754.jpg
Saša BG sa SSC
 
Kolega iz posla je zainteresovan za kupovinu dvosobnog stana od 115m2 sa bastom u zgradi koja gleda zapadno tj prema reci i Novom Beogradu,
nalazi se na 2.spratu gledano sa ulice, a realno na prizemlju gledano sa platoa koji koriste samo stanari.

Stan je skoro 60m2 grejne povrsine - po meni lepog rasporeda, a ostalih 55m2 terasa pod dekingom 21.5m2 i ostatak basta sa zelenom travom 33.5m2.
Prednost je sto stan nece trpeti gradnju u sledecih 10godina i sto ima zagarantovan pogled ka reci i Novom Beogradu, minus je sto koncept baste ima problem privatnosti od stanova iznad i stanara koji budu setali tim delom platoa, kao i buka od tramvaja tj mosta.
Takodje prednost je sto je stan na 20metara od bazena i teretane koje mogu da koriste samo stanari BV Residence- maa kaze odrzavanje ce podosta da kosta.

U oglasu ima ucrtana pozicija stana i struktura sa povrsinama prostorija

https://www.halooglasi.com/nekretnine/p ... 5631591026


Iznenadio me je koncept, jako originalan za Beograd ali mi se cini da ima i podosta rizika koji mogu naristi kvalitet zivota,
kolega kaze da se cuo sa par drugova koji su mu arhitekte i koji mu kazu da je ovako nesto sada hit u svetu, ali o tome bas nista ne znam,
pa ako moze neko od iskusnijih i znanstvenijih forumasa da mu da malo detaljniji savet, on se bas zagrejao, a sutra se vidjamo poslom pa da pokusam da mu pomognem koliko mogu. Hvala unapred
 
odličan mu je stan, ne mora mnogo da se brine ako izbije neki novi požar, tu je terasa, a ni bazen nije daleko... :sesir:
 
Haha klime, koja bre ovo elitna gradnja... Ako je do sada i bil donekle prihvatljivo ovo je stvarno previše, e sad uzmite onu maketu i nakačite na svaku terasu klimu da bi stekli utisak o ovoj gadosti.
 
Sve klime ce imati kucista, upravo mi je pokazao kolega i izgledaju sasvim ok , slican efekat kao u A bloku, stim da je ta centralna jedinica jedina, a unutra nema vidljivih unutrasnjih, vec ovo sto mi je pokazao slike imaju resetkice sa strane pri vrhu plafona - tj kao sto je u hotelima.

Njemu se svidja jako basta, kaze da je imao osecaj kao da ima kucu u centru grada pored same reke, i jako mu se svidja sto mu je na 20metara bazen i teretana, ali mane su sto ga gledaju ovi stanovi odozgo i sto je narusena privatnost iz pravca platoa, ali koji ipak mogu da koriste samo stanari te 2 zgrade.
Recepcija i fizcko obezbedjenje su 24/7 ukljuceni u cenu mesecnog odrzavanja koje bi za taj stan izaslo oko 95eur kaze.

Inace na slikama vidim da mu je zapadno severni pogled direktan na sadasnji zeleni most, deluje mi da ce biti mnogo lepse kada/ako se izgradi najavljeni novi beli most sa pilonom, a i tada bi trebalo da nestane buka od tramvaja, ali ce mozda biti veca buka od automobila jer ce biti po 2 saobracajne trake.
On je inace ozbiljno zarazen sportom i rekreacijom- obozava bicklizam i plivanje, prirodu, reku - a posao mu je tacno 50%/50% u centru grada i Nbgd - sa te strane mi se cini da mu je lokacija pun pogodak.

Pomenuo sam mu i pokazao pozar iz februara, on je cuo da je to greska radnika koji je vario i misli da su skoro nikakve sanse da se to desi nekoj porodici koja bude zivela tu, a i kaze ako se kojim slucajem desi da on ima ogroman plato na koji moze da istrci i koji ide 100metara u dubinu do reke.
Ne daj boze da se desi pozar opet na npr 5om ili 6om spratu, koje su sanse da bi se prosirio dole kod njega na 2sprat, nesto mi se cini da bi efekat dimnjaka se desio i da bi vatra ili dim isli na gore a ne dole?

Svaki savet bi mu znacio, mora se odluci danas do kraja radnog dana, ako neko u medjuvremenu nije uplatio stan.
 
Ja mislim da ce tu biti jako lepo, zgrade ce biti ciste, lepo odrzavane, licno zivim u kompleksu gde imam sve, od prodavnica frizera apoteka banke kafica i ne bih mogla da zamislim zivot nigde drugde. Sve mi je na dohvat ruke, ne moram da sedam u auto za obavljanje nekih tako poslića. A verujem da ce tako biti i ovde. Ako gospodin to sebi moze da priusti, sto da ne. Meni se jako svidja i lokacija i sam koncept tog stana. Ovo je samo moje misljenje naravno, znam da se vecina ne slaze ali eto. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tik pored budućeg gradilišta automobilskog mosta 2+2 i budućeg gradilišta W hotela, izdavanje za ušne čepiće i plate čistačicama postaje bitna stavka kućnog budžeta.

Komšiluk u zgradi će biti uglavnom razne vrste estrade (muzička, sporstka, kontroverzna...), 2. liga političkih sponzora. Inače ne volim kada tresu mrvice na mene, ali još da mi ovakav komšiluk to radi, ne bih mogao da podnesem nikako.

A promenada ispod će biti glavno mesto za večernje i noćne izlaske tinejdžera, i selfi-mafije. Baš lepo mesto za porodičan život.


Lično bih posedovao nekretninu u BWR isključivo za izdavanje po sistemu "stan na dan".
 
Iskreno mislim da ce vecina stanova ovde i biti za izdavanje tog tipa ,, stan na dan,,

Narocito ovi koji gledaju na reku, i iz tog razloga su mi ovo zgrade vise osmisljene kao svalersko mesto , a ne kao mesto gde bi mogao da se vodi miran porodican zivot.
 
S obzirom da je izdavanje stanova na dan, pre svega preko AirBnb-a, u dosta gradova u Evropi ograničeno(Pariz, Amsterdam, Barselona) ili čak zabranjeno (Berlin), verujem da će se u sledećih par godina to desiti i u Beogradu, jer takva praksa postaje velika konkurencija hotelima. I uzevši u obzir da su cene klasičnog izdavanja stanova u Beogradu prilično niske u odnosu na cenu stanova, nisam siguran da je kupovina stanova u BnV radi izdavanja neka dobra investicija.
 
Mnogi ljudi koji imaju novac, stanove kupuju da bi iz izdavali i dok god se gradi BNV, država neće udarati na one koji izdaju, bilo na dan ili na duže staze.

S druge strane, mogu da se složim je glupo očekivati da postoji tržište za par hiljada stanova koji se izdaju za 600-4000 evra. Par stotina možda i neki su dobro prošli koji su počeli da sarađuju sa stranim firmama pre par godina. Sada već ima mnogo "lux" opremljenih stanova koji su mesecima na oglasima.
 
Sto imam neki osecaj da ce golubovi tu lepo da se usele ako ne stave i masku sa druge strane klime...
 
Stavili su i sa druge strane ali je poluprovidna tako da se vide klime
 
Koja je poenta stavljati masku na izlaz vrelog vazduha?
Da li su prostorija i prozor na otvaranje, na metar od spolje jedinice koja duva vreo vazduh i drnda, u sastavu istog stana?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547420#p547420:1mlz9adx je napisao(la):
Dr.Back » Uto Jun 26, 2018 1:28 pm[/url]":1mlz9adx]Koja je poenta ovih maski ako se klime i dalje vide ?

Poenta je da ne ne budu upadljive. Jer kada je izložena bez ikakvih maski vrlo je upadljiva na toj boji fasade, sa ovom mrežom nije kamuflirana, već je samo prekrivena da estetski ne upada u oko.
Nije ni poenta zatvoriti skroz, jer tako se guši uređaj, ne može da uvlači dovoljno vazduha.
Ovako je solidno stopljena sa bojom fasade, a ujedno kroz ovu mrežu bez problema uvlači dovoljno vazduha.
 
Sa boka su mogle restke biti kao sa prednje strane a odozgo je mogla biti saksija plitka sa nekim zelenilom
 
Po slikama sta mislite kada ce biti zavrsene zgrade tj proci tehnicki prijem?
Plan za useljenje je bio 31.Mart i imaju valjda u ugovorima rok od 4-8meseci za kasnjenje bez penala, a posle toga valjda 0.4 ili 0.5% mesecno od vrednosti stana ako sam ga dobro razumeo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547505#p547505:3gyb8898 je napisao(la):
ftj » Uto Jun 26, 2018 7:28 pm[/url]":3gyb8898]Septembar useljenje.
Je l' to proverena infomrmacija, ili Vasa slobodna procena ?
 
Vrh