Posto smo bili da detaljno vidimo 2 4sobna stana u BW residence , mislim da vam mogu vam reci prilicno realno stanje kvaliteta radova oko kojih se vodi vidim prilicna polemika:
Plusevi:
1. Veliki i lep ulaz i hol zgrade sa obezbedjenjem i recepcijom, ulazi se na karticu, gosti kucaju sifru i vi ih mozete pusiti preko video nadzora iz stana.
2. Bazen i teretana za stanare zgrade, neko se cudio kako ce ici stanari goli hodnikom a nije znao da postoje velike svlacionice sa tusevima i toaletima
3. Nema kontejnera ispred zgrade kao u Abloku i Westu, vec vertikalni kanali za direktno bacanje smeca ( meni se ovo dosta dopalo)
4. U garazi ima poseban parking za bicikle kao i ostava od 2m2
5. Bosal ulazna vrata u natur hrast boji, nama su se dopala ali mi i imamo a i volimo Bosal vrata, mozda smo subjektivni
6. Termoizolacija preko suplje opeke je 12cm mineralna vuna(nezapaljiva i dugotrajnija od stiropora), a preko betona 22cm minerlana vuna
7. Parket 3slojni velike daske natur hrast od odlicnog proizvodjaca Tarket, meni se jako dopada
8. Podno grejanje u master kupatilu, kupatilu, gostinskom wcu i vesernici - nema radijatora koji bi narusavali estetiku
9. Odvojena vesernica od 2m2 sa ogromnim centralnim bojlerom koji salje toplu vodu u sve tuseve i slavine, mesto za masinu za ves, odlaganje prljavog vesa, police za hemiju - zena se odusevila ovom prostorijom
10. Skriveni a veliki radijatori(doduse i mene brine sto idu u visinu ali prednost je sto manje m2 zauzimaju), grejanje na gradsku toplanu ali sa ugradjenim kalorimetrima tj meri se potrosnja svakog stana) - zeni se i ovo jako svidelo
11. U svim kupatilima, wcima i vesernici plafonski besumni ventilatori - dosta dobro resenje
12. Mitsubishi inverter velika spoljna jedinica, a unutar svake sobe na vrhu plafona kao u hotelu resetke iz kojih duva, a na zidu komande za rukovanje isto kao u hotelima - lepse resenje nego kada su na zidovima unutrasnje jedinice a i odlicno je sto hladan vazduh duva sa visine 2.6-2.8metara
13. Visina plafona 2.80m , veca unutrasnja sobna vrata mada prosecnog kvaliteta
14. Stolarija od poda do plafona, nema prozora vec su u svakoj sobi klizna vrata, iako je zapadni samo pogled bio u jednom a istocni u drugom stanu,
deluje mi da ce biti osvetljene prostorije dosta
15. Deking lep Rehau na terasama
16. Kupatilski namestaj vec ugradjen kao i velika ogledala
17. Plato na 2.spratu sa otvorenom igraonicom, samo stanari zgrade imaju pristup, dosta je lep pogled iako je visina od setalista oko 10metara
18. Zajednicki plato na 4.spratu, za piknik, manje proslave, druzenje itd
19. Kompozitni kvalitetan materijal za plocu kuhinje i pult
20. dovedena optika do stana i vec ugradjena u rack u ulaznom ormanu
21. Prvi red do reke, pogotovo za zapadno orijentasni stan , koji nece trpeti buku i prasinu od buduce gradnje
22. Parking na 0om nivou za goste stanara uz najavu
23. Aplikacija mobilna kojom ce se moci upravljati raznim uslugama - ovo nam nisu pokazali
24. Energoprojekt izvodjac radova, deluje sve dosta dobro izvedeno i pedatno, radnici kulturni fina amtosfera rada...
25. po 3 kvalitetna lifta Sindler mislim za svaki ulaz tj zgradu
I Plus i minus
1. Stolarija alumunijumska sa termo prekidom i jednim kaljenim a drugim laminiranim staklom zbog zuzcne izolacije( po meni morali su staviti alu drvo 3slojno staklo za ovakav objekat)
2. Sanitarije u kupatilu i wcu od odlicnih Laufen lavaboa i ugradne Grohe wc solje do prosecnih Hansgrohe tuseva, nema ruzu u tus kabini,
keramika je meni ok i velikih dimenzija, ali milsim da nije Italijanksi neki prvoklasni proizvodjac
3. Unutrasnja sobna vrata dobra solidna, ali po meni trebala bi za ovakav objekat ici neka ipak kvalitetnija
4. Prednost je sto se dobijaju kuhinja i ormani svi po sobama i hodnicima gotovi, ali kvalitet ne prati nivo ostatka zgrade
5. Odvod ventilacioni u kuhiniji postoji - nije tacno da ga nema kao sto su pisali neki, ali je izveden kao i u zgradama od pre 20-30god,
aspirator se ne dobija vec kupac mora da ga kupi
Minus
1. Kvalitet materijala ormana i kuhinje je morao biti veci, jedino je solidan medijapan front
2. Kuhinje i kupatilo i wc makar u ova 2 stana nemaju prozor( bili su skuplji stanovi koji su imali to 3strani)
3. elektrika je kvalittna i modularna ali je ima premalo po meni u sobama
4. Kuhinja nije visine do plafona, plocice su samo do visine radnih elemenata
5. Tus kabina je mogla biti modernija
6. Klima uredjaj na terasi i nije bas sakriven najbolje
7. Osecaj straha od visine verovatno zbog prozirnih stakala bez rukohvata - ne samo meni koji inace imam problem, vec i drugima je znatno veci nego na uobicajenim zgradama do sada koje su videli
8. Skuplje odrzavanje nego A blok, West 65 ili Central garden - mada zbog bazena, teretane, igraonice je verovatno i logicno da to bude tako
9. Nema roletni , niti ce moci da se stavljaju spoljne jer je fasada ventilisina - ostaje resenje sa sunblock zavesicama kao u A bloku penthausima,
ali ovde to nije uracunato u cenu
10.Bice tesko prati prozore, jer ima dosta fiksnih delova , ali prodavci kazu da na zgradi na vrhu postoje kuke i da ce u cenu odrzavanja biti ukljuceni peraci prozora par puta godisnje
11. Hol na spratovima dugacak sa podosta stanova, nekako ne ide uz lux projekat, tj lici malo na hotelsku varijantu
12. 3% dozvoljeno odstupanje izvedene kvadrature od projektovane, samo preko tog odstupanja se vrsi korekcija cene
13. Kasnjenje trenutno od oko 3meseca u odnosu na plan , ne deluje mi da ce zgrada biti spremna za useljenje u toku jula
14. Negativan stav veceg dela struke i dobrog dela gradjana BG za zaklanjanje vizura grada
Trudio sam se realno i bez subjektivnih negativnih i pozitivnih emocija koje imam zbog celokupnog projekta ali i potrage za novim vecim modernijim stanom da napisem post, nadam se da sam uspeo u tome.