Imali ste srece da uhvatite najbolji talas 2023-2025. Trenutno se studio u BNV (opremljen) izdaje za 700-800 EUR, dok je prosle godine islo i do 1000 EUR. Zanimljivo je da su cene izavanja pale u BNV dok u drugim trazenim delovima grada (Vracar i Lion npr.) cena miruje.Ja imam studio u Arkadiji i veoma sam zadovoljan, pogotovo unutarnjim radovima. Stann od 30m2 donosi za 2.5 godina 30k eur. Stan je kupljen za investiciju.
Tek ce pasti cene izdavanja. Davace ih jos jeftinije s obzirom da su kupljeni kao investicija. BnV za najvise 5 godina nikoga vise nece interesovati.Imali ste srece da uhvatite najbolji talas 2023-2025. Trenutno se studio u BNV (opremljen) izdaje za 700-800 EUR, dok je prosle godine islo i do 1000 EUR. Zanimljivo je da su cene izavanja pale u BNV dok u drugim trazenim delovima grada (Vracar i Lion npr.) cena miruje.
Dali ima neko iskustva ili preporuku za angažovanje advokata i veštaka. Predali su mi stan u katastrofa stanju i sada niko se ništa ne javlja. Mada je i primopredaja upitna jer su je ozvaničili bez mene več u decembru 2024 a ključeve predali tek sada. Nismo ni ušli u stan i ništa podpisali jer nije bilo moguče. Kasnije sam video da je stan nezavršen i oni sve na ignore.
Neverovatno kakvi šalabajzeri. I ovi klinci zaposleni kod BW sa opranim mozgovima nemaju pojma šta rade ni šta da kaže.
Nije mi stan za život ali su mi se baš zamerili i razmišljam da bi se ipak zbog inata posavetovao sa nekim advokatom.
Zanima me dali može da se postigne na ovaj način nešto i dali je neko več pokušavao?
Ranije sam na nekoj temi čuo da je neka zgrada pokrenula kolektivnu tužbu protiv BW i da ju je sud prihvatio.
Neverovatni su baš. Nikad si ne bi mislio da je ipak tako loša situacija u BW. Čuo sam svašta i ranije sam preuzeo stan od njih ali sada su baš pojačali. Ovo sve liči na prevaru i ne samo na nesposobnost.
Koliko se kreće cena novogradnje na Vračaru sada? Ne mislim na Lekino Brdo i Južni Bulevar.U koja apokaliptična predviđanja.
A što se investicije "koja je bolja na Vračaru", samo neka mi neko da primer kako je skočila cena za 2 godine za 50%.
Hajmo malo i realnosti.
Bio sam pre neki dan da razgovaram za stan i polako ulazim u to kakve se sve kombinacije prave.
Meni treba nešto sa 2 spavaće sobe u pismenom delu grada i da je pismen stan. Novi Beograd je bez renoviranja tu negde 500-600€ jeftiniji od zgrada u BW koje sam ja gledao. Kad dodaš renoviranje to mu dođe na isto. tj. minus nerviranje koje imaš sa majstorima.
Tako da opcije su da se uzme nekih 75kvadrata u zgradama koje su na mestu bivše autobuske stanice ili sa druge strane Gazele u novogradnji i da se čeka 2027-2028. godina.
Ili da se kupi nešto što je već gotovo kao što je Echo, Eterna gde je useljenje krajem leta.
Postoje i neke varijante kupovine u Rimi i Noti (koje mi se lično više sviđaju) ali od ljudi koji su kupili na prodajnom danu, ali prema predugovoru koji su potpisali sa BW ne mogu da prodaju dalje dok se zgrada ne završi.
Oni prema ugovoru imaju pravo na adminastrativnu predaju. Meni su pretili sa time. Predali bi mi stan htela ja to ili ne, pa sam se ipak pojavila.Dali ima neko iskustva ili preporuku za angažovanje advokata i veštaka. Predali su mi stan u katastrofa stanju i sada niko se ništa ne javlja. Mada je i primopredaja upitna jer su je ozvaničili bez mene več u decembru 2024 a ključeve predali tek sada. Nismo ni ušli u stan i ništa podpisali jer nije bilo moguče. Kasnije sam video da je stan nezavršen i oni sve na ignore.
Neverovatno kakvi šalabajzeri. I ovi klinci zaposleni kod BW sa opranim mozgovima nemaju pojma šta rade ni šta da kaže.
Nije mi stan za život ali su mi se baš zamerili i razmišljam da bi se ipak zbog inata posavetovao sa nekim advokatom.
Zanima me dali može da se postigne na ovaj način nešto i dali je neko več pokušavao?
Ranije sam na nekoj temi čuo da je neka zgrada pokrenula kolektivnu tužbu protiv BW i da ju je sud prihvatio.
Neverovatni su baš. Nikad si ne bi mislio da je ipak tako loša situacija u BW. Čuo sam svašta i ranije sam preuzeo stan od njih ali sada su baš pojačali. Ovo sve liči na prevaru i ne samo na nesposobnost.
Skoro ceo Novi Beograd?Tako da eto, ako imaš želju da kupiš normalan stan sa 2 spavaće sobe a da je u pismenom kraju, da zapravo postoji neki red ili čudo neviđeno u Srba-trotoar, da možeš negde da prošetaš, pa i da nije satima daleko od svega, gde bi kupili takav stan i koja bi cena bila?
Ovo su dve ozbiljne ulice na Vračaru. Jedna cena iz 2022. april druga kraj 2024. I isto za BW.Cvrčak, upravo potvrđuješ ono šta sam i ja rekao
Ja mislim da nema baš primera da je cena skočila za 50% na Vračaru kao što jeste skočila u BnV. Ko tvrdi suprotno voljan sam da vidim dokaz.
Ovo za renoviranje je isto i moje razmišljanje. Bolje mi je da kupim novo, nego da kupim staro sa cenom koja je 10% niža od novogradnje i gde jedva mogu sa tom razlikom da pokrijem renoviranje. Koja je onda inicijativa da se kupi starogradnja, osim ako ne želiš baš specifičan kraj gde nema novih zgrada.
Tako da eto, ako imaš želju da kupiš normalan stan sa 2 spavaće sobe a da je u pismenom kraju, da zapravo postoji neki red ili čudo neviđeno u Srba-trotoar, da možeš negde da prošetaš, pa i da nije satima daleko od svega, gde bi kupili takav stan i koja bi cena bila?
Kad se malo razmisli i ne ostaje puno opcija, tako da je meni BnV ušao u opticaj.
Osim ovoga sa lošim izvođenjem i negativnom političkom pozadinom tog projekta, objektivna mana jeste i to što je gomila stanova neuknjižena što mi bitno otežava logistiku oko konstrukcije za kupovinu i tas pomera na kupovinu u izgradnji.
Postoji i novogradnja na NBGD@Extroniks jeste, kao što sam i ranije napisao to je jedna od opcija, ali trenutno je često skuplja od Beograda na vodi.
Stanovi tamo su dobrano preko 3500€ i sa renoviranjem prelaze 4000€, sa tom razlikom što i dalje imaš staru, energetski neefikasnu zgradu i zezaš se sa majstorijma nekih 6 meseci.
Znaci otvoreno su ti trazili da prekrsis zakon prilikom kupovine stana? Jer sve preko 10,000 EUR u kesu je krivicno delo.Evo ja sam dogovarao Echo od 72 kvadrata za 290.000 i odustao sam jer je uslov bio da cena u ugovoru bude 240.000€ a da ostatak bude na ruke prilikom potpisivanja predugovora. Takav ugovor bi bio u evidenciji kao 240.000€ i sam po sebi ne predstavlja pravu sliku kakva je u stvarnosti.
Ja sam samo komentarisao da ako neko pristane na tako nesto onda nema sta da se zali kada ga zezne prodavac, u startu si znao da nemas posla sa postenim ljudima i onda ces da se cudis kada te izvrnu iz gaca sutra sa laznom primopredajom, odbijanjem da se srede stvari i drugim glupostima i malverzacijama.Vi ljudi kao da živite u nekom mehuru.
Naravno da nebrojeno puta ljudi koji su kupili novogradnju da bi zaradili na rastu cena traže da bude niža cena u ugovoru.
To vidim i kroz posao nebrojeno puta.
Ja nisam pristao, ali ima gomila onih koji jesu.
Šta mislite da je oglašena cena bila 300.000€ a da je kupac uspeo da je spusti na 240.000€ svojim genijalnim pregovaračkim sposobnostima?
Ako je tako, ja vam savetujem da i dalje gledate šta piše na tarabi
To sto ti se ne svidja lokacija novogradnji na NBGD je druga stvar i individualna, ali da postoji alternativa BNV postoji.Stanovi tamo su dobrano preko 3500€ i sa renoviranjem prelaze 4000€, sa tom razlikom što i dalje imaš staru, energetski neefikasnu zgradu i zezaš se sa majstorijma nekih 6 meseci.
Sve ovo obuhvata skoro ceo NBGD, pa cak i novogradnje koje spominjes u cini mi se losem kontekstu lokacije.Tako da eto, ako imaš želju da kupiš normalan stan sa 2 spavaće sobe a da je u pismenom kraju, da zapravo postoji neki red ili čudo neviđeno u Srba-trotoar, da možeš negde da prošetaš, pa i da nije satima daleko od svega, gde bi kupili takav stan i koja bi cena bila?
Kad se malo razmisli i ne ostaje puno opcija, tako da je meni BnV ušao u opticaj.
Pa zavisi od kvadrature i kada si uzeo, ja sam uzeo za 3300 EUR/m2 stan NBGD, useljenje ove godine nadam se.Друго, дај ми један стан у новоградњи на тим локацијама који је испод 4.000€
Pa ako ti je bitno da pesaka ides do grada onda slazem se da to nije lokacija za tebe. Medjutim tvoja izjava nije imala to vec da je u "pismenom kraju, ima trotoar, da mozes negde da prosetas i da nije satima daleko od svega" a sve to spada pod NBGD.Мислим не знам, зависи и од контекста, ја сам одрастао у Земуну и за нас су блокови били дивљина (што није баш било далеко од истине и није случајно што су се многи наши депресивно/постапокалиптични филмови ту снимали). Сад је много боље, али до града никако пешке не можеш да дођеш и генерално ти је све бар дупло даље.
U vecini novogradnji imas privatne vrtice jer su PDR predvidjeni pa moraju da postoje, to sto nisu drzavni je druga prica.Да не говоримо о томе што ни једна та новобеоградска новоградња није са собом повукла отварање нових вртића и школа, већ оптерећује капацитет постојећих.
Ево овај део рецимо.da mozes negde da prosetas i da nije satima daleko od svega
Ја стварно не желим да се убеђујем да сам у праву, форум служи не само да се размене мишљења, него и информације.
Отворен сам за све предлоге. Занима ме и у којим зградама је тај стан за 3.300, кад је уговорен и која је квадратура.
Ја јурим нешто од 70-80 квадрата
Kad kažeš investitorskih, da li misliš na ove što kupuju stan kao investiciju? Zašto bi pristali na tako nešto? Kad im zagudi, pa mora brže bolje da se izađe iz investicije, da se plati veći porez na kapitalnu dobit? Ili si mislio na burazerske šeme "investitora" bnv?Što se tiče BnV, morate malo da imate na umu i da je dosta stanova tu investitorskih, tako da su ugovori pisani na druge (manje) iznose.
Ovaj stan u Beogradskoj je lux novogradnja, ima 2 parking mesta i koštao je 1000€ manje te 2023 i početkom 2024. godine.
Što se tiče BnV, morate malo da imate na umu i da je dosta stanova tu investitorskih, tako da su ugovori pisani na druge (manje) iznose.
Kings Park od 91 kvadrat sa garažom za 390.000€ je očigledno simulovana cena.
Evo ja sam dogovarao Echo od 72 kvadrata za 290.000 i odustao sam jer je uslov bio da cena u ugovoru bude 240.000€ a da ostatak bude na ruke prilikom potpisivanja predugovora. Takav ugovor bi bio u evidenciji kao 240.000€ i sam po sebi ne predstavlja pravu sliku kakva je u stvarnosti.
@Extroniks jeste, kao što sam i ranije napisao to je jedna od opcija, ali trenutno je često skuplja od Beograda na vodi.
Stanovi tamo su dobrano preko 3500€ i sa renoviranjem prelaze 4000€, sa tom razlikom što i dalje imaš staru, energetski neefikasnu zgradu i zezaš se sa majstorijma nekih 6 meseci.