Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

@Extroniks i @Nnn062 zapravo pokazuju koliko su ljudi neinformisani a imaju čvrst stav o nekoj temi. Skoro sam išao sa kolegama sa fakulteta na večeru, nisu hteli u Belu Reku jer je tobože na nekoj crnoj listi. Izabrali su jedan od restorana u Beton hali (baš onako po meri da ih zavitlavam celo veče kome dajemo pare).
ovo što ti demonstriraš je demonstrirao kop na utakmici protiv virtusa - ajmo ko ne skače taj je ćaci, antifa, krenipromeni, plenum itd. ajmo da skandiramo sve kako bi bili "neutralni" i "apolitični".
nemam više šta da dodam na ovo.

ja se ovde slazem sa nikolasom. problem je sto je vecina u stvari sns, samo beograd na vodi je ozloglasen vise, jer realno najjak i marketing ima.
kontam vasu perspektivu, ja nikada ne bih kupio stan tamo, ali to ne znaci da vec nisam davao pare snsu a da nisam znao

mislim da je slicna zabluda kao sto grobari misle da su opozicija, a klub im full sns i pritom isto rade neke stvari "kroz ruke"

ja se ovde slazem sa nikolasom. problem je sto je vecina u stvari sns, samo beograd na vodi je ozloglasen vise, jer realno najjak i marketing ima.
kontam vasu perspektivu, ja nikada ne bih kupio stan tamo, ali to ne znaci da vec nisam davao pare snsu a da nisam znao

mislim da je slicna zabluda kao sto grobari misle da su opozicija, a klub im full sns i pritom isto rade neke stvari "kroz ruke"
Dobar deo gradjevinskih firmi i investitora je u talu sa SNS/SPS do neke mere, tu nema bezanja od te realnosti. Kako god okrenes dupe ti pozadi.
Ali ne treba ni relativizovati nivo do kog se islo sa BNV (rusenje u Savamali / lex specijalis) i specijalni tretman koji projekat uziva od strane komunalne i grada Beograda i dan danas.

Ne mislim da treba napadati ljude koji kupe tamo stanove ili im lepiti epitete itd, za mene lokacija je previse kontroverzna i upitnog kvaliteta ali necu sad ni da se pravim da ne znam kako je projekat izgradjen, da mi neko prica kako su ostali projekti jednako favoritizovani i da se slazem sa njim.

najbitnija stvar kod bnva je sto ce ostati u istorji da je sava mala incident, koji je prosao i postavio temelje za sve sns akcije i bahacenje kasnije
2.0 je posledica toga. pitaj boga sta tu sve ima, samo ne moze da se stigne sve da se iskopa

Ja nisam rekao da su ostali projekti jednako favorizovani, vec da SNS ima vise koristi od tih projekata nego od samog Beograda na vodi koji mahom gradi privatni strani investitor (66%).
Beograd na vodi ima svoje mane, rusenje u savamali je samo pokazatelj ocajnog stanja u nasoj drzavi. Ti objekti su mogli biti uklonjeni i na zakonom propisani nacin, ali neko je tu dokazivao svoju silu i moc, sto je vec krivicna odgovornost pojedinaca, a ne samog projekta. A projekat je favorizovan podjednako kao i ostali projekti u kojima je drzava jedan od investitora (33%).

Ja nisam diskutovao profitabilnost vec ustupke koji se prave za BNV i favoritizam.

Ako neko moze da mi linkuje projekat gde je Lex Specijalis donet da bi bio sagradjen na NBGD ili gde su predsednik drzave / premijer licno isli da se slikaju / zabodu asov ili otvore objekat onda se moze pricati da su ti projekti jednako favoritizovani ili upleteni u politiku.

čisto jedno laičko pitanje, onako amatersko. kada je bilo ko od nas ovde video da vladajući vrh odlazi u neki konkretan tržni centar, penje se na neku konkretnu zgradu , hvali konkretnu promenadu, priča o samom projektu kao velikom zamajcu zemlje...ni jedan drugi tržni centar, ni jedna druga zgrada, ni jedna druga promenada, ni jedan drugi projekat ovo nisu doživeli osim BNV.

To su ljudi koji vole da se kite tudjim perjem, oni taj projekat predstavljaju kao licni uspeh, iako cak ni ta ideja nije njihova. Gde god je drzava bila investitor isli su da zabijaju lopate, oni su cak i pesacke prelaze otvarali. Ali to ne cini da ti pesacki prelazi budu vise njihovi nego moji, niti da taj Beograd na vodi bude vise njihov nego moj.

I da se razumemo, ja vas stav apsolutno postujem, ne pokusavam da vas ubedim da niste u pravu niti da ja jesam. Vec samo smatram da ne treba generalizovati da je svako kome je Beograd na vodi ok covek koji podrzava SNS.

niti da taj Beograd na vodi bude vise njihov nego moj.
mislim da se ovde grdno varaš :) BNV je njihov, a ti tu možeš da "uživaš" i platiš za to :) ko u diznilend kad odeš, šetaš okolo, gledaš, možda se isčuđavaš, možda se oduševljavaš ali ćeš na kraju izaći odatle, a pare od karte ostaju vlasnicima :)

Ako bi taj diznilend bio u Beogradu. Vucic bi se hvalio kako ga je bas on doveo i kako ga je bas on napravio. Ali kada vise ne bude bio predsednik, u taj isti diznilend ce i on moci samo ako kupi kartu.

Ako neko moze da mi linkuje projekat gde je Lex Specijalis donet da bi bio sagradjen na NBGD

Konverzija zemljišta bez nadoknade - pokriveno zakonom. BnV je inicijalno bio 100ha. Konverzija zemljišta bez nadoknade samo u Beogradu važi za blizu 30 hiljada ha (300x više od BnV-a, a gde su ostali gradovi, planine...). Pritom za ovih 100ha država je i dalje vlasnik 33%. Cena po hektaru pre konverzije - možeš da računaš da je jednako da je poklonjena.

način na koji se došlo do zemljišta, cena koja je plaćena, odnosno nije za to zemljište, veličanje projekta kao privatno vlasništvo od strane jednog čoveka, maksimalno favorizovanje samog projketa i dela grada u odnosu na sve ostalo jer treba da ostane kao zadužbina u budućnosti, dalje rušenje značajne infrastrukture (sajam) zarad proširenja nečega što nema nikakvu upotrebnu vrednost za prosečnog srpskog čoveka itd
Prvo treba da budes jako precizan i veoma jasan kada govoris o zemljistu. Radi se o zemljistu od Savskog mosta do bivse autobuske stanice koje vlasnici nisu potrazivali ni kada su zuti "dosli" na vlast jer je postojalo pitanje poreza. Zemljiste od autobuske stanice je gradsko zemljiste. Projekat jeste bio favorizovan ali kako to da niko iz Srbije nije bio zainteresovan? Normalno, u pitanju su bile velike pare. Sto se tice prosecnog Srbina, ni Menhetn nije za prosecnog Amerikanca nego ljudi zive u Kvinsu, Astoriji, Bruklinu........ Prosecan Amerikanac je u Americi u istoj situaciji kao i prosecan Srbin u Srbiji.

Političari su kod nas su takvi da će svi zloupotrebiti javne investicije u sopstvenu promociju.

Pitanje kupovine stana i izbor lokacije nije političko pitanje. Svako ko to pitanje pravi političkim je možda političar a svakako nije potencijalni kupac stana (zbog budžeta ili drugih životnih okolnosti). Ne može ćaci biti neko ko svoj novac investira tamo gde misli da treba. Kao što rekoh, političko opredeljenje u mesnoj zajednici BnV je takvo da SNS nije bila prva lista po broju glasova na prethodnim izborima. Niti je “krađa” zemljišta najveća u BnV. Krađa pod navodnicima jer je sve to po zakonu, i ono što sam nazvao v1 i v2. Zna se ko se i kad kažnjava za donete zakone - stranke na izborima. Ne kažnjavaju se pogrdnim rečima (obrazovani ili ne) ljudi sposobni da zarade novac.

Vrh