Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Nije stvar u klasi, platio si za novogradnju, ocekujes da u stanu budu ugradjene stvari bez felera.

Niko se ne zali na cenu ugradjenog parketa i stolarije vec sto su felericne stvari i izgrebane stavljali.

Mozda je bolje ovo poredjenje, narucis hranu i donesu ti obrok i u njemu muva ili neko ti je zagrizao parce hleba a ti si platio punu venu za taj obrok.
Platis nov auto, oni ti dovezu njemu branici izgrebani a farba se ljusti. Nebitno da li je porse ili golf, ako si platio novo ocekujes da je novo i bez felera.
Dobro ok ja stvarno nisam video te zamerke kod mene. Kod mene je bilo skoro sve ok. Pregledah parket nista normalno sve pa i ovo drugo navedeno. Sa fotografija mi ne deluje nesto strasno sto ne mogu da isprave za dan dva.

Sve u svemu u odnosu na ono sta sam ocekivao i sta sam dobio je super. Za ove pare ekstra dil.
Naravno nisam obilazio sve stanove samo
jos jedan od komsija koje znam u zgradi i kod njih sve super jedino sto su klimu na terasi mogli mozda na drugu stranu da im ne zaklanja pogled.

Mozda si ti zadovoljan sa tvojim stanom, mozda su se bolje potrudili itd, moguce.

Ali to ne umanjuje uopste kritiku koja se ovde upucuje i slike gde se ocigledno vidi da su fuserajski odradili stvari i da zavlace osobu oko ispravki.

To sto ces ti mozda da pocupas parket i stavis svoj, ogolis sve i preuredis ne znaci da je OK prosecnoj osobi koja to ne planira, da joj bude krpljen parket i ogrebana stolarija a zavlace ih za sredjivanje problema.

Treba gledati i iz tog ugla vradovicu, nemaju svi para za bacanje niti zivaca da se ceka po mesec/dva dana da se sredjuju stvari, malo empatije nije na odmet :)

Nije stvar u klasi, platio si za novogradnju, ocekujes da u stanu budu ugradjene stvari bez felera.

Niko se ne zali na cenu ugradjenog parketa i stolarije vec sto su felericne stvari i izgrebane stavljali.

Mozda je bolje ovo poredjenje, narucis hranu i donesu ti obrok i u njemu muva ili neko ti je zagrizao parce hleba a ti si platio punu cenu za taj obrok.
Platis nov auto, oni ti dovezu njemu branici izgrebani a farba se ljusti. Nebitno da li je porse ili golf, ako si platio novo ocekujes da je novo i bez felera.
Hvala @Extroniks ! Upravo to.
Nisam htela da imam majstore i upravo zato sam se odlučila za novogradnju. Da mi život bude lakši. I sad kao treba da podižem parket i kupujem vrata da bi imala pristojan stan.

Stolariju i ulazna ne smem ni da menjam. Roletne i nemam, a ne smem ni da ugradim. Nego samo iznutra.

Sve je ok ako se neko trudi, ali moje pare su sve do poslednjeg evra bile ispravne. Nijedna nije bila falš, i odmah su mogli da ih usmere gde hoće. A ja od početka septembra molim da srede taj lom i da me puste da se uselim.
Kao uselite se pa ćemo mi da sredimo. Otada je prošlo dve nedelje.

Najbolje je da unesem tepihe i sve sredim, a onda majstori da vršljaju po stanu i da se trude do Nove godine. Ništa lepše.

Jesam, više puta. Na kraju mi je administrativno predat. Morala sam da ga preuzmem. I dalje je u sličnom stanju. Čekam već 10 dana da mi jave kada će izvodjač da dodje i da izvrši popravke. Za sada nikakve informacije nemam.
Podprozorska daska je trebala da bude doneta u prošli ponedeljak. Ali niko se još nije javio.

Jako sam se razočarala, a bila sam svesna da neće biti luksuz. Bar da su zanatske radove uradili kako treba.
@Cvrčak Ako mozete molim vas da pojasnite sta znaci 'administrativno predat'? Da li je sacinjen Zapisnik o primopredaju stana koji sadrzi uocene nedostatke?

@Cvrčak Ako mozete molim vas da pojasnite sta znaci 'administrativno predat'? Da li je sacinjen Zapisnik o primopredaju stana koji sadrzi uocene nedostatke?
Administrativno predat znači predat od strane prodavca, BW bez obzira na primedbe kuoca. Ta opcija postoji u ugovoru.
Zapisnik sam uradila prema ugovoru pre predaje. Medjutim traženo mi je da sačinim drugi pet dana po prijemu stana što sam i uradila.
Od tada je prošlo 2 nedelje i nigde nikoga nema.

Administrativno predat znači predat od strane prodavca, BW bez obzira na primedbe kuoca. Ta opcija postoji u ugovoru.
Zapisnik sam uradila prema ugovoru pre predaje. Medjutim traženo mi je da sačinim drugi pet dana po prijemu stana što sam i uradila.
Pa zovi ih aktiviraj se :))) tu su po zgradi non stop.

Zašto ste rešili da kupite stan tu gde ste kupili?
Za mene lično bi iskreno i taj deo u ugovoru bio dovoljan da odustanem od kupovine.

Mi kad smo se uselili u prvi stan, par sitnih propusta me je baš nerviralo. A onda su mala deca krenula da grebu parket, pa prospu čokoladno mleko po zidu trpezarije, pa čuknu vrata nekom igračkom... I tad sam shvatio da stan mogu da vratim u perfektno stanje tek kad postanu tinejdžeri. Cvrčak, nemoj da ti te sitnice pokvare veliki životni događaj kao što je kupovina stana i useljenje, sve će se srediti.

Na zalost ovo je sudbina svih projekata kada glavnu rec ne vode ljudi koji su iz struke. Jednostavno fokus je da se sklepa kako tako da lici na nesto i onda idemo.
Recimo ti pregrebani paneli ne bi smeli da prodju tehnicku kontrolu samog investitora, to su oni odmah trebali da rese sa izvodjacem...

Ali, ponovo ovo ne bi trebalo da Vam narusi uzivanje u stanu i okolini. Jednostavno pritisnite ih koliko mozete da srede te nepravilnosti

Poslednja izmena:
Pa zovi ih aktiviraj se :))) tu su po zgradi non stop.
Pisala sam mejlove, poslala zapisnik i slike više puta, zvala telefonom, slala poruke i ništa specijalno. Ako je trebalo da ih vučem za rukav po hodnicima onda su to trebali da navedu kao vrstu komunikacije.
Zašto ste rešili da kupite stan tu gde ste kupili?
Za mene lično bi iskreno i taj deo u ugovoru bio dovoljan da odustanem od kupovine.
Prosto je u tom trenutku, početkom 2022 to delovalo kao najsmisleninija odluka. Gledala sam stare stanove koje je trebalo renovirati, i koji uglavnom nemaju parking mesto i to mi se učinilo skupo, obzirom na cene renoviranja, a i nije bio neki izbor. Od novogradnji gledala sam lokaciju i investitora koji će sigurno da završi zgradu i da ću moći da se upišem bez problema. Zakasnila sam za K-Distrikt, i Novi Dorćol druga zgrada nije ni bila u planu. Nije bila ni neka ponuda novogradnje.
Cene su rasle i donela sam najsmisleniju odluku.
Ti ugovori su veoma slični. Pravljeni su za investitora a ne za kupca.

Mi kad smo se uselili u prvi stan, par sitnih propusta me je baš nerviralo. A onda su mala deca krenula da grebu parket, pa prospu čokoladno mleko po zidu trpezarije, pa čuknu vrata nekom igračkom... I tad sam shvatio da stan mogu da vratim u perfektno stanje tek kad postanu tinejdžeri. Cvrčak, nemoj da ti te sitnice pokvare veliki životni događaj kao što je kupovina stana i useljenje, sve će se srediti
Na zalost ovo je sudbina svih projekata kada glavnu rec ne vode ljudi koji su iz struke. Jednostavno fokus je da se sklepa kako tako da lici na nesto i onda idemo.
Recimo ti pregrebani paneli ne bi smeli da prodju tehnicku kontrolu samog investitora, to su oni odmah trebali da rese sa izvodjacem...

Ali, ponovo ovo ne bi trebalo da Vam narusi uzivanje u stanu i okolini. Jednostavno pritisnite ih koliko mozete da srede te nepravilnosti
Sve je to ok, hvala što me podsećate. Stvarno se radujem.
I znam useliš se, oštetiš. Medjutim ja volim da kada kupim nešto to i dobijem. U smislu da je neoštećeno u komadu i po specifikaciji.
Meni smeta što več 11 meseci čekam da se uselim, što je bilo doboljno vremena da se sve dovede u red. Od juna meseca sam na standbaju, biće gotovo, samo što nije, a sad je skoro novembar.
Ja nisam nadzor ni gradjevinsku inspektor a tu ulogu mi je dao i investitor i izvodjač. I kradu mi i vreme i energiju.

Prosto je u tom trenutku, početkom 2022 to delovalo kao najsmisleninija odluka. Gledala sam stare stanove koje je trebalo renovirati, i koji uglavnom nemaju parking mesto i to mi se učinilo skupo, obzirom na cene renoviranja, a i nije bio neki izbor. Od novogradnji gledala sam lokaciju i investitora koji će sigurno da završi zgradu i da ću moći da se upišem bez problema. Zakasnila sam za K-Distrikt, i Novi Dorćol druga zgrada nije ni bila u planu. Nije bila ni neka ponuda novogradnje.
Cene su rasle i donela sam najsmisleniju odluku.
Ti ugovori su veoma slični. Pravljeni su za investitora a ne za kupca.
sve jasno i razumem...samo ste imali tu nesreću da od svih zla (investitori) odaberete trenutno ono najveće - Beograd na vodi.

Sve je to ok, hvala što me podsećate. Stvarno se radujem.
I znam useliš se, oštetiš. Medjutim ja volim da kada kupim nešto to i dobijem. U smislu da je neoštećeno u komadu i po specifikaciji.
Meni smeta što več 11 meseci čekam da se uselim, što je bilo doboljno vremena da se sve dovede u red. Od juna meseca sam na standbaju, biće gotovo, samo što nije, a sad je skoro novembar.
Ja nisam nadzor ni gradjevinsku inspektor a tu ulogu mi je dao i investitor i izvodjač. I kradu mi i vreme i energiju.
Uzmite sudskog vestaka, neka on nacini zapisnik, i time obezbedi dokaze za evenutalni sudski spor. Ja znam da se oni sad kao i svi investitori osecaju mocno i zasticeno, ali dobro, vremena se menjaju.

Ja sam na prve popravke cekao skoro mesec i po posle primopredaje. I to su samo zamenili dihtung na vratima terase i ono najlakse.
Stolarija na terasi je kao kod vas. Tu su posle neki teski salabajzeri radili na fasadi i sve su unistili. Ograde, stolariju i masku za klimu. Sve je ogrebano.
Parket je dosta ok, ja zapravo nemam nekih primedbi.
Ja sam dobio neke nezavrsene molerske radove ali to i nisam reklamirao nego cu sam sa majstorom na kraju da resim.
Keramika je standardna nije losa. I za 20 eur moze da se nadje ok keramika ali je izgled stvar licnog ukusa. I kod polaganja keramike nemam nekih zamerki sem sto su mi ugradili jednu ogrebanu plocicu.
Odziv sa strane BW je los ali sam navikao jer su svi investitori u tom rangu dosta slicni. Prosao sam nekoliko primopredaja do sad.
Zapravo i ne ocekujem da ce mi nesto srediti, posebno oko ogrebane stolarije jer tu zapravo nema resenja koje nije vidljivo. Nijedan sprej nece to resiti. Ja cu staviti plise komarnike pa ce ti profili malo zakamuflirati ogrebotine. Cak se dobro dogovoriti sa majstorom neka stavi sire profile da sto vise ogrebotina pokrije.
Tu je BW naknadno imao i kao svoj nadzor bas zbog takvih stvari na kraju da nadgleda izvodjace salabajzere ali tesko da salabajzer nadgleda salabajzera.
Sve u svemu nije tako lose ali je malo losije kao zgrada Libera.
Isto ima jos puno vlage na - 2. Videcemo dali ce se to uopste osusiti. Oko toga se cujemo za koju godinu dana.

Vrh