Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Ja bih razmotrio tužbu na vašem mestu, čisto iz principa. Neka veštak dođe, utvrdi zatečeno stanje i napravi zapisnik, na osnovu kog možete da tvrdite da vam nisu isporučili ono što je bilo predviđeno ugovorom.
Da li ima smisla upuštati se u to u Srbiji?
Mislim svi znamo gde živimo i kako sve funkcioniše. Nisam sigurna da ću bilo šta uspeti da uradim.
Sud šalje svog veštaka kada se proces pokrene. Tako da je upitno i šta će taj neko da zaključi bez obzira na stanje stana.
Ja ovo sve postavljam prosto da podelim sa svima svoje iskustvo. I da se vidi da tu nema nikakvog luksuza i da su to veoma loše odradjeni stanovi i projekti. Na žalost ja nisam imala neki veliki izbor i izabrala sam ovaj projekat.

У праву сте, нема од тога ништа. Само ће те отворити Пандорину кутију фрустрација, трошкова и стреса, доказивања. Док би се појавили да вештаче, ко би доказао шта је шта. Али је апсолутно недопустиво да Вам нису урадили поправке. Уговор постоји.

Ja ne znam kako je doslo do toga ali proces je ovakav:
- Na primopredaji potpisujes zapisnik i tu unosis primedbe.
- posle toga oni ti otklanjaju primedbe (neke budu i neosnovane tipa dorade pa sam platis da ti rese)
- kada ti otklone primedbe bukvalno te jure da im posaljes email da su otklonili sve primedbe.
- posaljes email gotovo posle toga je sve u garantnom roku.

Opet kazem ja ne znam taj slucaj ali to je proces i u mom slucaju je isao vrlo lagano i lepo.

@

Poštovana …,

Nakon višestrukih pokušaja i komunikacije sa generalnim izvođačem dobili smo zvaničan odgovor u pisanoj formi da su radovi u Vašem stanu u potpunosti završeni i odobreni od strane nadzornog organa kao i da su time sve reklamacije sanirane.

Nažolost izvođač će neće vraćati ni na jednu od navedenih pozicija, izuzev reklamacija koje podležu garantnom roku.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačano,

…..
st***

Ja ne znam kako je doslo do toga ali proces je ovakav:
- Na primopredaji potpisujes zapisnik i tu unosis primedbe.
- posle toga oni ti otklanjaju primedbe (neke budu i neosnovane tipa dorade pa sam platis da ti rese)
- kada ti otklone primedbe bukvalno te jure da im posaljes email da su otklonili sve primedbe.
- posaljes email gotovo posle toga je sve u garantnom roku.

Opet kazem ja ne znam taj slucaj ali to je proces i u mom slucaju je isao vrlo lagano i lepo.
Sve sam uradila po ugovoru i po njihovim instrukcijama. I dobila sam ovaj odgovor koji sam copy/pasted.
Tako da to što si napisao ne važi u pravom životu već samo na papiru.
Garantni rok teče od tehničkog prijema.

Što bi narodski bilo ‘teraju silu i rade šta hoće’.

Ah, da zaboravila sam na neku rakiju koju su nam doneli na predaju stana. Pošto stan nisam primila oni su je odneli. A kad su mi ga administrativno predali, pitala sam iz šale gde je rakija, i rekli su da su je potrošili 😂.
Na koga ako se zna tačan broj stanova? 😂😂😂
Bruka!

Vrh