Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Ja bih razmotrio tužbu na vašem mestu, čisto iz principa. Neka veštak dođe, utvrdi zatečeno stanje i napravi zapisnik, na osnovu kog možete da tvrdite da vam nisu isporučili ono što je bilo predviđeno ugovorom.
Da li ima smisla upuštati se u to u Srbiji?
Mislim svi znamo gde živimo i kako sve funkcioniše. Nisam sigurna da ću bilo šta uspeti da uradim.
Sud šalje svog veštaka kada se proces pokrene. Tako da je upitno i šta će taj neko da zaključi bez obzira na stanje stana.
Ja ovo sve postavljam prosto da podelim sa svima svoje iskustvo. I da se vidi da tu nema nikakvog luksuza i da su to veoma loše odradjeni stanovi i projekti. Na žalost ja nisam imala neki veliki izbor i izabrala sam ovaj projekat.

У праву сте, нема од тога ништа. Само ће те отворити Пандорину кутију фрустрација, трошкова и стреса, доказивања. Док би се појавили да вештаче, ко би доказао шта је шта. Али је апсолутно недопустиво да Вам нису урадили поправке. Уговор постоји.

Ja ne znam kako je doslo do toga ali proces je ovakav:
- Na primopredaji potpisujes zapisnik i tu unosis primedbe.
- posle toga oni ti otklanjaju primedbe (neke budu i neosnovane tipa dorade pa sam platis da ti rese)
- kada ti otklone primedbe bukvalno te jure da im posaljes email da su otklonili sve primedbe.
- posaljes email gotovo posle toga je sve u garantnom roku.

Opet kazem ja ne znam taj slucaj ali to je proces i u mom slucaju je isao vrlo lagano i lepo.

@

Poštovana …,

Nakon višestrukih pokušaja i komunikacije sa generalnim izvođačem dobili smo zvaničan odgovor u pisanoj formi da su radovi u Vašem stanu u potpunosti završeni i odobreni od strane nadzornog organa kao i da su time sve reklamacije sanirane.

Nažolost izvođač će neće vraćati ni na jednu od navedenih pozicija, izuzev reklamacija koje podležu garantnom roku.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Srdačano,

…..
st***

Ja ne znam kako je doslo do toga ali proces je ovakav:
- Na primopredaji potpisujes zapisnik i tu unosis primedbe.
- posle toga oni ti otklanjaju primedbe (neke budu i neosnovane tipa dorade pa sam platis da ti rese)
- kada ti otklone primedbe bukvalno te jure da im posaljes email da su otklonili sve primedbe.
- posaljes email gotovo posle toga je sve u garantnom roku.

Opet kazem ja ne znam taj slucaj ali to je proces i u mom slucaju je isao vrlo lagano i lepo.
Sve sam uradila po ugovoru i po njihovim instrukcijama. I dobila sam ovaj odgovor koji sam copy/pasted.
Tako da to što si napisao ne važi u pravom životu već samo na papiru.
Garantni rok teče od tehničkog prijema.

Što bi narodski bilo ‘teraju silu i rade šta hoće’.

Ah, da zaboravila sam na neku rakiju koju su nam doneli na predaju stana. Pošto stan nisam primila oni su je odneli. A kad su mi ga administrativno predali, pitala sam iz šale gde je rakija, i rekli su da su je potrošili 😂.
Na koga ako se zna tačan broj stanova? 😂😂😂
Bruka!

Novi problem. Zgrada uopšte nije priključena na centralno grejanje. Radijatori su hladni.
Bruka!
Niko nas nije obavestio, i nema nikoga ni da se javi na telefon.
U zapisniku tehničkog pregleda zgrade je stajalo da treba da se priključi. To je bilo još u avgustu, a sada je novembar.

Screenshot 2024-11-09 at 7.45.30 AM.png

E da, izvodjač je neki Zidar iz Negotina. Krenula je Gradina da gradi zgradu pa su je oni preuzeli. Ne znam zašto. Dugo se i kasnilo sa početkom gradnje upravo zbog izbora izvodjača.

Upravo mi je otpao deo sa okapnice 😞.
On je i nedostajao na pregledu 05.09.2024., pa su ga dodali kasnije. Trajao je nepunih dva meseca. Srećom ne duva vetar pa je ostao na terasi.

Prilozi

• IMG_6877.jpeg
    IMG_6877.jpeg
    60 KB · Pregleda: 301
E da, izvodjač je neki Zidar iz Negotina. Krenula je Gradina da gradi zgradu pa su je oni preuzeli. Ne znam zašto. Dugo se i kasnilo sa početkom gradnje upravo zbog izbora izvodjača.
Nije istina. Kasnilo se zbog problema sa alokacijom zemljista i ovo se znalo prilikom kupoprodaje (ko je kupovao medju prvima).

Ovo je informacija koja je poslednji put podeljena sa svima.
Po tome što je napisano delovalo je kao da je sve ok.

Prilozi

• IMG_6430.jpeg
    IMG_6430.jpeg
    231,7 KB · Pregleda: 272
Nije istina. Kasnilo se zbog problema sa alokacijom zemljista i ovo se znalo prilikom kupoprodaje (ko je kupovao medju prvima).
Ja sam kupila početkom 2022. U junu su bili samo šipovi uradjeni ako se dobro sećam, a 20%, prizemlje uradjeni, je imala tek u novembru 2022.
Evo rokova za izgradnju/uplatu. I nismo se uselili u decembru 2023, već skoro godinu dana kasnije.

Prilozi

• IMG_6878.jpeg
    IMG_6878.jpeg
    291,8 KB · Pregleda: 246
Ja sam kupila početkom 2022. U junu su bili samo šipovi uradjeni ako se dobro sećam, a 20%, prizemlje uradjeni, je imala tek u novembru 2022.
Evo rokova za izgradnju/uplatu. I nismo se uselili u decembru 2023, već skoro godinu dana kasnije.
To je jasno. Ja samo pricam o glavnom razlogu kasnjenja.

Zaboravila sam da pohvalim arhitektu. Imam 45 metara šetnje od lifta do stana. Senzori za svetlo reaguju tek kada sam pola metra od njih. Sve vreme idem u mrak. Veoma neprijatan osećaj.
Prva slika je pogled u taj hodnik od 45 metara, i onda se svetlo pali u prvom delu od 20-ak metara, a u drugih 20-ak metara se pali tek kada zakoračim u taj deo. Neko može da me čeka na kraju tog tunela, a da ja to ne vidim dok ne pridjem na 20 metara.
IMG_5451.jpeg
IMG_5452.jpeg
IMG_5453.jpeg

Izmerila. Samo 240cm. Bruka 😞
Нека купатила су им и 235. Жао ми је због овог искуства јер делујете као јако пристојна особа.

Не знам каква вам је динамика плаћања, финансијско стање и планови генерално али размислите о продаји тог стана кроз средњи рок, док је све ново и релативно уређено около. Кад та демит фасада крене да пропада, кад се прочује какав је комшилук ту и доминантна социолошка структура купаца неће то бити баш репрезентативно. А доста зависи и од тога да ли ћемо им дозволити ширење на сајам,

Ево, видимо да су метро пролонгирали за још две године због гурања пара на експо и ова власт је нестабилна па ни то није гарант додатног квалитета локације осим што је у центру и близу реке. Сад сте ту где јесте и далеко је то од неке катастрофе али предлажем Вам да кроз две године одрадите неки пресек и процену тренутног стања и смера у ком се ствари крећу.

Нека купатила су им и 235. Жао ми је због овог искуства јер делујете као јако пристојна особа.

Не знам каква вам је динамика плаћања, финансијско стање и планови генерално али размислите о продаји тог стана кроз средњи рок, док је све ново и релативно уређено около. Кад та демит фасада крене да пропада, кад се прочује какав је комшилук ту и доминантна социолошка структура купаца неће то бити баш репрезентативно. А доста зависи и од тога да ли ћемо им дозволити ширење на сајам,

Ево, видимо да су метро пролонгирали за још две године због гурања пара на експо и ова власт је нестабилна па ни то није гарант додатног квалитета локације осим што је у центру и близу реке. Сад сте ту где јесте и далеко је то од неке катастрофе али предлажем Вам да кроз две године одрадите неки пресек и процену тренутног стања и смера у ком се ствари крећу.
Da, ima smisla, hvala na savetu. Razmišljala sam odmah da ga prodam čim sam prvi put ušla. Ali nisam htela da budem ishitrena.
Problem je što je Beograd neuredjen, neorganizovan i što ljudi nemaju svest da treba da održavaju zgradu u kojoj stanuju.
Prosto ne znam šta drugo. Ja ovo nisam birala što srcem već razumom, u skladu sa tadašnjom situacijom na tržištu.

Ja bih vam samo preporučio da se ne nervirate i da će se mnogi nedostaci tek pokazati za dve godine i nakon nekog vremena korišćenja. Taj laminat nije nekog ekstra kvaliteta i na njemu će tek biti ogrebotina i udubljenja ili drugi primer kao u ovom stanu gde su vrata blizu tuš kabine pa je voda vremenom nabrekla drvo i napravila pukotinu pri dnu:

IMG_1915.jpeg

To je nažalost to što se može dobiti za taj novac u ovom gradu. Pokušajte da uživate što više i manje brinete iako razumem potrebu da dobijete nešto perfektno kada je novo.

Stan srednje klase je bio i za ocekivati. Nije to nikakav "premium" vec srednja klasa. Visa srednja klasa su Residences, Terraces i Rivijera a bas premium Kula. Koliko para toliko i muzike. Meni je stan ispao bas u skladu sa ocekivanjima mozda i nesto iznad ocekivanja. Samo zamislis da su te zgrade hoteli 5* hotel je St. Regis, da su hoteli Rivijera, Terraces i Residences bi bili 4*. Vista, Parkviju, Arkadija.. Quarteti 3* a ostatak grada 1* ili eventualno 2* neke novogradnje. To je realnost. Naravno da nije isti 'service' kada kupujes vistu i kada kupujes Rivijeru. Prosto sve mora da se razlikuje od primopredaje, zavrsnih radova, upravnika, komunikacije i slicno. Opet za 3* zgradu Quartet je bas objasnio kako je uradjeno. Mislim da je bas dobra kupovina ispala i lokacijski i po kvalitetu gradnje.

Poslednja izmena:
Stan srednje klase je bio i za ocekivati. Nije to nikakav "premium" vec srednja klasa. Visa srednja klasa su Residences, Terraces i Rivijera a bas premium Kula. Koliko para toliko i muzike. Meni je stan ispao bas u skladu sa ocekivanjima mozda i nesto iznad ocekivanja. Samo zamislis da su te zgrade hoteli 5* hotel je St. Regis, da su hoteli Rivijera, Terraces i Residences bi bili 4*. Vista, Parkviju, Arkadija.. Quarteti 3* a ostatak grada 1* ili eventualno 2* neke novogradnje. To je realnost. Naravno da nije isti 'service' kada kupujes vistu i kada kupujes Rivijeru. Prosto sve mora da se razlikuje od primopredaje, zavrsnih radova, upravnika, komunikacije i slicno. Opet za 3* zgradu Quartet je bas objasnio kako je uradjeno. Mislim da je bas dobra kupovina ispala i lokacijski i po kvalitetu gradnje.
Ja nisam očekivala premijum zgradu, već sasvim prosečnu. U pitanju je kvalitet radova i kvalitet ugradjene opreme koja se raspada a da i nije počela da se koristi.

A kako je ova kao prosečna uradjena ja se ne bih ni usudila da kupim premijum. Mislim da to što se investitoru i izvodjaču čini kao premijum je najverovatnije samo solidna gradnja.
A bila sam u hotelima raznim i 5* i 3* širom sveta. I ne samo u hotelima već i u običnim i luksuznim objektima i stanovima. Takav mi je posao, a i volim da putiujem.

Da preciziram, unutrašnja vrata se ljušte, a da nisam se ni uselila. Trebala su da budu prema ugovoru od farbanog medijapana, ali su u stvari kantovana i farbana i taj kant se odlepljuje. Štokovi su umesto da budu farbani presvučeni nekom folijom koja se odlepljuje.
Parket je izudaran na 100 mesta i krpljen. I to je neki spec. radjen za BW, štampan. Neću uopšte dalje to da komentarišem.

Kuhinju i zardjalu sudoperu sam već izbacila da se ne bih nervirala, pa to neću ni komentarisati.

Već mesec dana nemam podprozorsku dasku u dnevnoj sobi. I investitor i izvodjač demonstriraju silu i ne donose je. U stvari po njima je sve u redu, samo ja preterujem.
59b0d00e-5a94-4bc3-a5dd-6cb6c3fb44e3.jpeg

A tek RAL 9010, svaka novogradnja se drži ove vanilaste bele, jer misle da je posh 😅. Aj da su je stavili na zidove pa da mogu da promenim nego su i vrata i parket lajsne probali da ofarbaju u ovu nijansu. Samo što su vrata ispala kao da se u stanu pušilo 30 godina. Malo promašili.
I sad kada si promenim boju zidova ona deluju još žuće. Smor.
Nije mi jasna namera da neko odredjuje kolorit u stanu kupca tako što bira boje koje nisu neutralne.

Vrh