Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Bice izgradjene to se zna samo je pitanje u kojoj fazi. Ovo je inace najnoviji video koji vec neko vreme prikazuju na onom bimu u delta sitiju i evo sad su ga stavili na sajt.
 
Radovi na trznom centru pocinju da se vide i iz savske ulice. Proslo je 3 nedelje od Bukirine reportaze. Zanimljivo je da nisu napredovali sa kranovima zaustavili su se na 6.
 
Bukira slikao si majstore kao za licnu kartu.
Horizontalne grede se vec izlivene dovlace na gradiliste stalno prolaze kamioni pored sajma. Pa to dosta ubrzava proces izlivanja ploca. Inace vidim na slikama da rade rampu za parking koji ce biti na visim spratovima.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=517432#p517432:ri75yowl je napisao(la):
Armatura » Sub Feb 17, 2018 9:22 pm[/url]":ri75yowl]Bukira slikao si majstore kao za licnu kartu.
Eh, nekad su slike za ličnu kartu bile mnogo lepše, ove nove su pravi očaj, nema tog koji je ispao dobro :)

Šalu na stranu, izuzetno su efikasni i brzi na ovom gradilištu, a meni se čini da garaža najbrže napreduje (to je ono skroz desno). Jedino mi nije jasna onolika razlika u visinama etaža, gornja je duplo niža od prethodne. Moj dobar prijatelj je jedan od vodećih inženjera u Gradini, videću s njim zašto je to tako.
 
Meni izgleda kao da je taj veci deo za objekte u trznom centru a manji deo namenjen za garaze. Koliko ce spratova biti parking ostaje nam da brojimo.

Inace red je da se otvori novo gradiliste, ovo brzo napreduje i ubrzo ce dobiti svoj zatvoren oblik i postati manje zanimljivo za pracenje. Danas se god Geozavoda utabavala podloga za asfalt.
 
Evo par fotografija od danas. Ono što me zanima je kako su zamislili da inkorporiraju onu jedinu preostalu polukružnu građevinu ukoliko se ima u vidu da je ona dosta ispod nivoa novoizgrađenih objekata?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=518824#p518824:1sslm0ws je napisao(la):
Vlajkoni » 22 Feb 2018 01:02 pm[/url]":1sslm0ws]Evo par fotografija od danas. Ono što me zanima je kako su zamislili da inkorporiraju onu jedinu preostalu polukružnu građevinu ukoliko se ima u vidu da je ona dosta ispod nivoa novoizgrađenih objekata?
Tako što promene render :kafa:
 
U Srbiji, kad gradiš kuću, kad je staviš pod krov, onda staviš zastavu. Tradicija mora da se poštuje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523003#p523003:1n5smao2 je napisao(la):
spatiotecte » Thu Mar 08, 2018 10:06 am[/url]":1n5smao2]Otkud sad treci sprat na Trznom centru?
Prizemlje, mezanin i dva ili pre bih rekao bar tri sprata (na Bukirinim slikama se vidi tamo gde su nakacili zastavu da armatura ide dalje za sledecu etazu). Kvadrata nikad visak, a od viska glava ne boli :D
 
To su spratovi verovatno za garazu, jer su jako niski. Majstorima je plafon malo iznad glave. Cini mi se da je visina tih spratova 2.00, 2.20. tako da ne bih ja to racunao kao tri sprata. Verovatno ce ta 4 biti kao prizemlje ibdva sprata trznog centra...
 
Sledeca stvar koju cemo imati u Beogradu su one garaze na 100 spratova. Bice to dobro za snimanje filmova...
 
Današnja foto reportaža sa gradilišta tržnog centra i garaže:

Pogledajte prilog 17
Pogledajte prilog 16
Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Sa reklamama Eagle Hilsa i BW-a, stigla je i neizbežna zastava, valjda da nas podseti da je ovaj tržni centar od nacionalnog značaja:

Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Ovo gradilište uživo zaista deluje impresivno. Ogroman prostor, puno radnika i dobro uigrana ekipa koja napreduje izuzetno brzo. Garaža je već u nivou Gazele, a ide još u visinu.
 
Izvor: Beobuild.rs

Raste tržni centar u Beogradu na vodi

Tržni centar koji se gradi na savskom priobalju u okviru projekta Beograd na vodi izrasta u jedno od najvećih gradilišta u gradu, a dimenzije ovog velikog poduhvata nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Samo gradilište je nepregledno veliko, u ovoj fazi prostire se na preko 6 hektara, dok će ukupna bruto površina budućeg maloprodajnog objekta iznositi impresivnih 300.000 kvadrata. Kako se radovi polako intenziviraju na samoj konstrukciji, na delu ove ogromne parcele već izranjaju nadzemni spratovi. Radovi na iskopu i šipovima počeli su krajem 2016. godine, da bi u septembru 2017. zvaničnom ceremonijom počeli i radovi na samom objektu. Radovi najbrže napreduju na delu objekta uz most “Gazela”, gde je funkcionalno planiran nadzemni deo velike javne garaže.

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/raste-tr%C5%BEni-cen ... p2769.html
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GINhfgoyGuM[/youtube]
180319-bw-galerija-03.jpg

180319-bw-galerija-06.jpg

180319-bw-galerija-27.jpg

Celu vest kao i veliku foto reportazu mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/raste-tr%C5%BEni-cen ... p2769.html
 
пролазим сваки дан туда, и стварно брзо ниче, барем овај део ка Газели
 
I jos jednom po ko zna koji put se vidi i surovo je ocigledno kolika je bahatost, besmislenost i glupost graditi u Savskom amfiteatru trzni centar ovolikih dimenzija. Katastrofalno koncipirano arh. resenje u cilju zauzimanja sto vece povrsine zemljista kao da se gradi u sred Sremske ili Banatske ravnice a ne u samom gradskom jezgru i na lokaciji koja je tesna za tako nesto. Nonsens nad nonsensima.
 
Vrh