Šta je novo?

Buvljak .. OTC blok 43

Za novi OTC predviđeno 130 parking mesta, a u starom trenutno preko 430. Širinu ulica na NBG i na Miljakovcu da ne poredimo. Ovo će da bude težak čir za local community.
Jedinu potrencijalno dobru stranu u premeštanju buvljaka vidim u tome što će *MOŽDA* njegova nova lokacija dovesti do malo bržeg pokretanja odavno napuštenih radova na Bulevaru patrijarha Pavla, kao ***MOŽDA*** i do otvaranja novog gradilišta, od ugla sa Pere Velimirovića dalje ka Rakovici, s obzirom da se buvljak zapravo nalazi na tom narednom potezu.
 
Mislim da za Bulevar nema nade. Kad učestali kilometarski čepovi od autoperionice unazad ka NBG nisu dovoljan razlog da se pokrenu s mrtve tačke onda ne znam šta drugo reći.

Što se novog OTC tiče sviđa mi se što će biti ovako konstruisan i što će imati unificirane tezge (štandove, a valjda je to i estetski minimum koji mora da se ispoštuje). Ipak, mislim da pored ovog treba da naprave još jedan sa druge strane Save. Ok, ona lokacija u M. Čelabonovića je propala, ali ima tu još lokacija uz autoput koje su u vlasništvu države ili grada?
 
I to je 2 pozar prvo je izgorio magacin ulja da nenmora da se plati odlaganje sad prva
Hala do tog magacina se slučajno zapalilia
 
ne bih rekao jer ovde nema potrebe za požar pristupom, imaju sve dozvole već, mogu da ruše odmah al očigledno je nešto drugo ovde problem, mislim da se i investitor preračunao sa potencijalom ove lokacije iz više razloga pa čeka neka srećnija vremena da počne gradnju.
 
Malo slika iz vazduha 🚁📸
dji_fly_20231102_160610_982_1698937648232_photo_optimized.jpeg
dji_fly_20231102_160720_984_1698937693725_photo_optimized.jpeg
dji_fly_20231102_160904_986_1698937754802_photo_optimized.jpeg
 
Opa krenulo rastezanje krova nadam se da ce biti dobar pp sistem da ne zavisi ko sarajevska verzija prije neki dan i depo prije par godina.
Realno mogu da zavrse do kraja novembra sa radovima i presele ga taman za slikanje izborno
 
Ta lokacija bivše fabrike IMR ima jedan od boljih potencijala u gradu.

Pojačana gradska železnica, bulevar Patrijarha Pavla i Patrijarha Dimitrija sa 4 trake i još jednom tramvajskom linijom osim trojke bi značila i ogromno transportno poboljšanje.
Pa odatle se do Vukovig spomenika ili do Tošinog bunara vozom stiže za 10ak minuta.

Pored toga, zemljište je dovoljne površine za sasvim pismeno naselje, sa dobrim osnosom stambenih i komercijalnih sadržaja, kao i sa dovoljno zelenila i javnih površina.
Na dalje, ceo potez propalih fabrika može da se pretvori u kulturan i prijatan životni prostor, a kao što sam napisao nije veliki problem infrastruktura koja bi to ispratila.
 
Za sad je problem da se pritisne jedan prekidač, godinu dana već ne radi više od polovine novopostavljene ulične rasvete na Bulevaru.
 
Znaci ovo ce izgleda stici završiti da se slikaju za izbore
 
Videh danas na Kališu bilbord "Buvljak je na Miljakovcu". Izgleda da kreću sa kampanjom.
 
Problem je u tome što se nisu dogovorili oko podele kolača, a to u sadejstvu sa jednom polnom bolešću zvanom k.....obolja daje ovakve rezultate.
 
Skroz moguce, jer su se danas bas mucili sa natkrivanjem po vetru
 
Završen je krov, ali naravno da ne mogu da završe kompletno opremanje objekta za dva dana (Šapićeva poslednja izjava od 03.10. da će buvljak biti gotov u toku novembra), a jako teško i do izbora (uobičajeno vreme za otvaranje ovakvih objekata). Realno je očekivati kompletno preseljenje tek negde na proleće.
 
Vrh