Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Zapravo bi mnogo više smisla imalo da su duž Z. Đinđića rađeni KT na raskrsnicama:
- glavni pravac nije preopterećen kao u BMP
- na nekim raskrsnicama je čak jednako opterećenje na poprečnim ulicama (npr. ugao sa Omladinskih brigada)
- kad nema gužve prolazi se uvek lagano, bez nepotrebnog stajanja na semaforu
- KT svakako natera vozače da uspore pa nema ni divljaka koji se zalete kad uhvate zeleni talas
- ima dovoljno širine i mesta da se izvedu KT (napamet pričam al odokativno jeste tako).

Naravno, uz ležeće, semafore (sve redom) i po mogućstvu smislenije urađene pešačke prelaze u zoni škola

Ovo bi po meni bio i veći pripritet od proširenja koje su već uradili. Bar što se ovog bulevara tiče.

Да су оставили по две траке по смеру, и да постоје директна десна искључења из попречних улица (Антифашистичке борбе, Шпанских бораца, Бул. Уметности, Народних хероја, Студентска) онда би на тим раскрсницама КТ имао смисла. Нажалост са овим проширењима семафор сад мора и на прелазе где их пре није било.

Није то "нажалост", јер више нема балвана (лежећих п.).
А и делује урбано са пет семафора у низу, ко фотографије Манхатана :)

Ви ћете мрзети сваку јаку фигуру која оставља какав-такав траг у времену у којем живимо...​
Branko Pešić (gradonačelnik), Đoko Vještica, Duško Radović... Ostavili su trag, a ne mrzim ih.
на форуму смо, свако може и има права да каже и напише шта мисли и жели.​
Pa opet na kraju dođemo do toga da smeta kada se iznese drukčije mišljenje od onog koje ima osoba kojoj se obraćamo.
Није Шапић идеалан, као што нико није. Ипак, он је прослављени спортиста, оснивач хуманитарне организације, председник општине у два и по мандата и градоначелник (колико успешан нека покаже време).​
To što je neko bio nešto u prošlosti ne znači da sada ne treba da kažemo da je loše to što danas radi. Konkretno, Šapić vaterpolista i Šapić gradonačelnik su nebo i zemlja. Ja se na primer ne slažem sa načinom na koji se bavi rešavanjem gužvi po gradu. Ja sam oduvek kritikovao kada je nešto loše, a hvalio kada je nešto dobro. I zbog toga sam nemali broj puta bio napadan verbalno i bio prozivan, ne samo ovde na forumu nego i na drugim mestima. A kada bih pohvalio nešto što se dobro uradi, niko živi da to pohvali od onih koji se na redovnoj bazi kače na svaku kritiku. Ja sam, primera radi, spreman da prvi iznesem javnu pohvalu za onoga ko se uhvati u koštac sa proširenjem ulica u starom delu grada, a da to nisu ulice kao što je Višnjička, već ulice tipa Žička, Južni bulevar od Maksima Gorkog do Gospodara Vučića, Bulevar kralja Aleksandra od Cvetka ka Grockoj, spajanje Čingrijine sa Gospodara Vučića, izgradnjom tramvajskih šina po sredini od Cvetka do skretanja za VML, proširenjem tramvajske mreže na NBG, kupovinom novih trolejbusa, izgradnjom i puštanjem u rad kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, kupovinom novih garnitura vozova i proširenja BG voza na Grocku i Pančevo, sređivanje pruga u istočnom i južnom delu grada...​

Увек је готово комично видети исту групу људи како се утркује у избацивању отрова из себе. Колико волите да напишете "Гангула", колико волите да неког увредите на личној основи, колико волите да омаловажите све и сваког. Вероватно се осећате мало јаче када тако хорски нешто опљујете и међусобно се мало подржите у вашој беди. Још када дођу неизоставне приче о ботовима и сендвичима...
Нисам овде проблем ни ја на форуму, а чак није проблем ни Шапић или Вучић или било ко. Ви ћете мрзети сваку јаку фигуру која оставља какав-такав траг у времену у којем живимо... Није Шапић идеалан, као што нико није. Ипак, он је прослављени спортиста, оснивач хуманитарне организације, председник општине у два и по мандата и градоначелник (колико успешан нека покаже време). А што неко рече: и ја знам шта ћете ви да кажете, али и обрнуто.
Ni jedan argument nisi izneo za razliku od ostalih forumaša. Ili si bot (i to loš) ili id*** (u grčkom smislu, naravno). U svakom slučaju ne znaš šta je rasprava i nisi sposoban za učestvovanje u istoj. Uz to, ako već smatraš da su svi ljudi ovde isti i ne želiš da se raspravljaš, ukloni se sa foruma i rešen problem.

Jutros su skratili i polukrug u delu kod O. brigada.

Pretpostavljam da sad i tu ide relokacija i isključivanje semafora na 3 dana, kao što je bio slučaj na drugom kraju ostrva.

Video

Zanimljivo kako se stalno ponavlja kvazi argumentacija koja se bazira na premisi da neki "mrzitelji" profesionalno mrze jadne političare. Kad ti političari dođu na neku funkciju i krenu da se bahate, da neracionalno troše pare na projekte samo da bi ispalo da nešto rade, da krše zakone i propise, itd. I kad im se ukaže da to što rade je u najmanju ruku pogrešno, a u dosta slučajeva je u pitanju čisti kriminal, kao glavni argument oni krenu sa pričom kako njih neki mrzitelji mrze i da ih zato kritikuju. Kao da iz istog udžbenika uče kako da kradu i da se vade na tamo neke mrzitelje kad ih uhvate u krađi i totalnoj inkompetentnosti.

to su ljubitelji politicira (a nacuo sam da Gangul Pasa Beznijiski igra za oba tima) tako da je to OK

Ove nedelje su krenuli da nasipaju dodatnu zemlju u baštice, rekao bih gde su odokativno ocenili da nedostaje iste...

429768767_122160805598034109_3890480741787726800_n.jpg

Бетонирали су проширени део коловоза на делу који се тренутно проширује. Најавили су још неке радове на истој деоници, пошто ће трајати до 27.9. претпостављам да ће сад ширити десну страну https://bgsaobracaj.rs/vest/4043/izmena-rezima-saobracaјa-u-bulevaru-zorana-djindjica

Увек је готово комично видети исту групу људи како се утркује у избацивању отрова из себе. Колико волите да напишете "Гангула", колико волите да неког увредите на личној основи, колико волите да омаловажите све и сваког. Вероватно се осећате мало јаче када тако хорски нешто опљујете и међусобно се мало подржите у вашој беди. Још када дођу неизоставне приче о ботовима и сендвичима...
Нисам овде проблем ни ја на форуму, а чак није проблем ни Шапић или Вучић или било ко. Ви ћете мрзети сваку јаку фигуру која оставља какав-такав траг у времену у којем живимо... Није Шапић идеалан, као што нико није. Ипак, он је прослављени спортиста, оснивач хуманитарне организације, председник општине у два и по мандата и градоначелник (колико успешан нека покаже време). А што неко рече: и ја знам шта ћете ви да кажете, али и обрнуто.
Нема никаквог проблема да Шапић буде министар за спорт или за социјалну политику.
Али не може да ломи људима телефоне, да форсира непланска проширења улица, да се хвали како није ушао у јавни превоз, а да истовремено не улаже у ГСП ( није проблем да градоначелник иде аутом на посао, али мора да улаже у јавни превоз) и да импровизује саобраћајна решења.

Најбитнији пројекти чекају, а градоначелник прави гужву у саобраћају да би проширио улице и градио кружне токове без плана.

Poslednja izmena:
Нема никаквог проблема да Шапић буде министар за спорт или за социјалну политику.
Али не може да ломи људима телефоне, да форсира непланска проширења улица, да се хвали како није ушао у јавни превоз, а да истовремено не улаже у ГСП ( није проблем да градоначелник иде аутом на посао, али мора да улаже у јавни превоз) и да импровизује саобраћајна решења.

Најбитнији пројекти чекају, а градоначелник прави гужву у саобраћају да би проширио улице и градио кружне токове без плана.
Поздрав. Ти си заиста човек који на један пристојан и разуман начин износи своје ставове. Ово што си написао за Шапића се делимично слажем, делимично не. Поготово се не слажем око телефона. Био је испровоциран од стране стране људи према којима гајим посебно гађење. Некада се слажемо, некада не, све је то и нормално. Али ти никада не исмеваш друге људе, ти често и похвалиш нешто што ти се допада и види се да ти није циљ да етикетираш, већ да износиш своје мишљење о пројектима и проблемима. Обојица смо сигурно приметили са каквим тоном пуним отрова и личне дисквалификације пишу појединци. Баш сам гледао, постоји пар форумаша које нису похвалили ни један пројекат без обзира да ли је градски или приватни. Па онда када дођу приче о сендвичарима и ботовима. И ја сам свестан и жао ми је да сам и ја ушао у то "врзино коло" у коме се најмање прича о архитектури, али вероватно ми се неки људи већ толико гаде да ми је тешко да то не прокоментаришем.
Наравно, свима нама је јасно да и на форуму, као и у друштву нема праве добронамерне размене мишљења, већ да сви врте своју причу и сви остају закопани у својим рововима. И наравно, ко има више пара и моћи он истерује своју причу. Овде на форуму је мало другачије јер свако може да "лупи" шта год хоће и у суштини се ништа неће променити. Али добро, сви већ све знамо. Некако теби сам осетио потребу да одговорим, јер те доживљавам на позитиван начин.

Поготово се не слажем око телефона. Био је испровоциран од стране стране људи према којима гајим посебно гађење.​
Koliko god da te neko isprovocira, ti uvek treba da imaš na umu da si na nekoj funkciji a ne neki običan građanin. A on je, ni manje ni više, nego na funkciji prvog čoveka Beograda, i dokle god je tako, ne priliči mu da se tako ponaša.
Наравно, свима нама је јасно да и на форуму, као и у друштву нема праве добронамерне размене мишљења, већ да сви врте своју причу и сви остају закопани у својим рововима. И наравно, ко има више пара и моћи он истерује своју причу. Овде на форуму је мало другачије јер свако може да "лупи" шта год хоће и у суштини се ништа неће променити. Али добро, сви већ све знамо.
To što ti gotvo nigde ne vidiš dobronamernu razmenu mišljenja, ne znači da ona ne postoji, bez obzira kako verbalno reagujemo u nekim situacijama.

Поздрав. Ти си заиста човек који на један пристојан и разуман начин износи своје ставове. Ово што си написао за Шапића се делимично слажем, делимично не. Поготово се не слажем око телефона. Био је испровоциран од стране стране људи према којима гајим посебно гађење. Некада се слажемо, некада не, све је то и нормално. Али ти никада не исмеваш друге људе, ти често и похвалиш нешто што ти се допада и види се да ти није циљ да етикетираш, већ да износиш своје мишљење о пројектима и проблемима. Обојица смо сигурно приметили са каквим тоном пуним отрова и личне дисквалификације пишу појединци. Баш сам гледао, постоји пар форумаша које нису похвалили ни један пројекат без обзира да ли је градски или приватни. Па онда када дођу приче о сендвичарима и ботовима. И ја сам свестан и жао ми је да сам и ја ушао у то "врзино коло" у коме се најмање прича о архитектури, али вероватно ми се неки људи већ толико гаде да ми је тешко да то не прокоментаришем.
Наравно, свима нама је јасно да и на форуму, као и у друштву нема праве добронамерне размене мишљења, већ да сви врте своју причу и сви остају закопани у својим рововима. И наравно, ко има више пара и моћи он истерује своју причу. Овде на форуму је мало другачије јер свако може да "лупи" шта год хоће и у суштини се ништа неће променити. Али добро, сви већ све знамо. Некако теби сам осетио потребу да одговорим, јер те доживљавам на позитиван начин.
mi kritikujemo JAVNE SLUZBENIKE, koji su prihvatanjem funkcije na sebe preuzeli i pravo da budu kritikovani, a ti ides po forumu i ti lepis etikete, vredjas, diskvalifikujes forumase, delis narod i cak iznosis i ozbiljne fasistoidne kvalifikacije svojstvene bas Gangul Pasi Bezanijskom i SNS kriminalnom udruzenju.
nemoj za uzvrat da ocekujes ratluk i kaficu
i posto vrtis u krug ko pokvarena ploca, samo cu ti ostaviti ovo sto je @roland vec napisao
Zanimljivo kako se stalno ponavlja kvazi argumentacija koja se bazira na premisi da neki "mrzitelji" profesionalno mrze jadne političare. Kad ti političari dođu na neku funkciju i krenu da se bahate, da neracionalno troše pare na projekte samo da bi ispalo da nešto rade, da krše zakone i propise, itd. I kad im se ukaže da to što rade je u najmanju ruku pogrešno, a u dosta slučajeva je u pitanju čisti kriminal, kao glavni argument oni krenu sa pričom kako njih neki mrzitelji mrze i da ih zato kritikuju. Kao da iz istog udžbenika uče kako da kradu i da se vade na tamo neke mrzitelje kad ih uhvate u krađi i totalnoj inkompetentnosti.

Може ли овако?

Поштовани човек, заслужни патриота, вишеструко одликовани спортиста, и доказани хуманитарац, доктор Александар Шапић као градочачелник Београда има следеће резултате:

- Постојећу стратегију кретања по граду коју је промовисала ранија гарнитура на челу са Фолићем, и касније Стојчићем - пешак, бицикл, јавни превоз, аутомобил, и на којој су урадили практично ништа, др Шапић је додатно изопачио, тако да су пешаци практично протерани и са тротоара, кејева и осталих површина по којима су могли несметано да се крећу. Тротоари се укидају или смањују, и по њима се практично уводи бици/мото саобраћај или паркинг. Бициклистичка инфраструктура се обесмишљава, укида или просто игнорише свуда по граду. Јавни превоз се сакати, а нарочито на трамваје гос'н Шапић има неки лични пик, и очито жели да им трајно пресуди.
- Укинута је јавност, пројектовање, поступци набавки приликом реконструкција. Под плаштом одржавања, само једно јутро осване ново раскопавање, и дивље беспотребно проширење ове или оне улице (коинциденцијом случајности, некако баш тамо где се својим службеним возилима креће гос'н Шапић).
- Приликом таквог "одржавања", често се мењају профили улица, проточност, конфигурација, некако увек на лошије, без сагледавања шире слике, потенцијалних комуналних проблема, па се у ходу поново све раскопава, враћа на старо, буџи канализација или семафор или додатна трака за скретање. Дакле, онако како се радило пре 100 или 200 година. Систем држ' да набијем, у свом најгорем издању.
- И поред многих предизборних обећања, нешто не видим да се ишта ради на увођењу канализације, пречишћивача отпадних вода, или било чему сличном. Напротив.
- Многи пројекти се раде (или не раде) искључиво као последица каприца, хира и личног сукоба са такође веома уваженим гос'н Весићем, занемарујући штетне последице по функционисање града.
- Једна од најхитнијих ствари за решавање у граду је питање пуког преживљавања у условима загађеног ваздуха, топлије и сушније климе, превелике буке и светлосног загађења, загађења мозга кладионицама... То се решава доливањем уља на ватру, сечом стабала, бетонирањем постојећих зелених површина, пуштањем новопосађеног зеленила да умре, претварањем травњака у прашину, и све веће каубојштине у погледу производње буке, ноћног светла и коцкарница.

Немам више времена, а и већ са се довољно изнервирао до сада овим набрајањем, а имало би о још редова и редова да се пише.

Па добро, то је твоје мишљење. Не слажем се у потпуности, али наравно, на форуму смо, свако може и има права да каже и напише шта мисли и жели.
Слажем се са тим делом да су занемарене многе друге ствари.
Kao sto je, uostalom, samo tvoje mišljenje da Gan... Šapić zaslužuje poštovanje.

Recimo, ja se sa tim delom uopšte ne slažem, ali eto forum je, pa svako može da izv... kaže šta mu/joj je na duši... Čak i kada za sebe rezerviše, ne znam doduše na osnovu čega, ulogu vrhovnog sudije svemira. Ili bar bg.

PS. Ko je ostavio trag u našem gradu, lepo je naveo jedan od kolega forumasa gore. I to su po pravilu ljudi koje to nije zanimalo, nikada sujetni voluntaristi.

Vrh