Ja se izvinjavam što upadam u ovu temu kao padobranac, ali prosto, toliko me kopka već neko vreme, pa moram da pitam.
Nisam neko ko se bavi gradjevinom, ne razumem se u infrastrukturu, ali već godinama pratim raznorazne teme na ovom forumu i beskrajno mi je zanimljivo sve to, svašta čovek može da nauči ovde, pročita nešto novo i sazna u kom pravcu se kreće razvoj ovog grada.
Imam tu nesreću da prolazim ovim delom puta skoro svakodnevno, i nikako ne uspevam da zaključim koji je razlog da na ovako kratkoj deonici postoji 70 šahtova koji su postavljeni tako da skoro ni jedan ne može lepo da se zaobidje točkom automobila. Je li možda pozicija nekog otvora za šaht unapred odredjena nekim predjašnjim stanjem terena, nekako mi deluje sve random, neki su postavljeni ulevo, neki na samoj sredini puta, negde su postavljeni jedan pored drugog itd, bukvalno bez ikakvog reda. Zbog čega je to tako? Zvuči mi nemoguće da se to postavlja otprilike random, bez ikakvog razloga/reda. Na kraju krajeva, je li zapravo postoji neki opravdan razlog za baš toliki broj otvora? Siguran sam da ako već hoće da otaljaju posao, lakše je valjda da naprave tako da ih jednostavno bude što manje, zar ne?
Vozeći se ovim bulevarom, 100x mi je palo na pamet kako je ovo projektovao neko ko se sigurno bavi prodajom poklopaca. Je li ti otvori moraju da budu na samoj ulici, zar nije lakše da se zbog održavanja, izmeste van kolovoza, možda na trotoar? Pokušavam da se stavim u ulogu osobe koja je projektovala ovako nešto, siguran sam da postoji razlog, samo nikako ne mogu da dokučim koji bi to razlog bio.