Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

@karim

Evo odgovora na moje pitanje. Nije u pitanju nikakvo ograđivanje parka radi radova na Bulevaru patrijarha Pavla, već je vezano za izgradnju ekološkog dečjeg igrališta.

Захваљујући Министарству заштите животне средине које је подржало реализацију пројекта општине Савски венац, на простору Топчидерског парка започети су радови на изградњи дечјег ЕКО ПАРКА.

Овај иновативан еколошки пројекат учиниће да најмлађи посетиоци зелене оазе у Топчидеру ускоро уживају у јединственом кутку који ће бити изграђен од природних материјала, по светским еколошким стандардима. Осим што ће ЕКО ПАРК бити опремљен спортско- рекреативним садржајем за децу, у оквиру пројекта биће обновљене и приступне стазе овог дела Топчидерског парка и неће се оштетити постојеће зеленило.​

decji eko park 1.jpg


decji eko park 2.jpg


izvor: FB Savski venac
 
Kad vidim u ovoj temi "РАСПИСАНА ЈАВНА НАБАВКА..." prvo sto pomislim je da je raspisana javna nabavka za obustavljanje projekta Bulevar Patrijarha Pavla, spaljivanje projektne dokumentacije i odvozenje masina na neko drugo mesto.
 
Kojih mašina? A Šapić je već rekao da projekta nije ni bilo.
 
znaci dzabe su ukljucivali semafore ponovo. sve je bilo fluidnije dok su bili ugaseni
 
Svetlo sinoć nije radilo od nadvožnjaka do raskrsnice.
 
još kad svaki treći upali duga svetla, a pre par dana neki iz leskOvac lagano stao u sred krivine kod Žandarmerije na sva četiri. Imao je prostor da ga izgura kraj puta al nije hteo. Sadizam.
 
Šahtovi su već počeli da tonu. Ima par "zdravih" mesta koja se fino osete kada se pređe točkovima preko njih
 
Sinoć su ukljanjali prugu kod parka i čačkali oko kontrolne table za osvetljenje. Inače sade i drva na deonici koja nije puštena
 
U zoni perionice (tamo gde je onih novih 50m asfalta po trotoaru) se postavljaju nekakvi privremeni šatori/tende. Nisam uspeo danas iz auta u prolazu baš najbolje da vidim o čemu se radi, izgleda kao da se tu priprema (ili je možda već bila?) nekakva svečanost. Čovek bi pomislio neko otvaranje, samo ne znam čega? Možda je renovirana auto-perionica?
 
Mislim da se snima neki film/serija. Bili su na još par lokacija u okolini(park, Most na Adi).
Nego most preko Topčiderke u parku je u jako lošem stanju i čudi me što je zatvoren samo deo. Danas sam osetio kako se puknuti deo ugiba pod bajsom. Kola normalno prolaze, zatvorena je samo jedna strana
 
Ja i dalje ne mogu da shvatim da se niko od nadležnih nije setio da na raskrsnici sa Miška Kranjca iskoristi tramvajski koridor koji se ne koristi da napravi još par traka i tako ukloni čep koji prave oni koji skreću.

bppimk.jpg


Koliko dugo već tramvaj tu ne ide? 10 godina?

To može da se preore i asfaltira za jedan vikend.
 
Vrh