Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
245
Pohvaljen
782
Ovu drugu završenu traku treba narod samoinicijativno da pusti u promet tu je sve gotovo sklone se oni plastikaneri i vozi...
Ima smisla, malo građanske neposlušnosti bi ovde dobro došlo. Plus možda i neki protest da se organizuje, da se shvati da takvo samoorganizovano puštanje saobraćaja nije iz puke bahatosti i neopreza, već sa jako dobrim razlogom. Dok Šapić smišlja svoja opravdanja i pokušava sve da svali na "bivšu" (u stvari potpuno istu) vlast, građani su na velikoj šteti.
 

Ronche

Higher intermediate
Učlanjen(a)
02.03.2010.
Poruke
1.017
Pohvaljen
583
Pre pola sata sam prošao kroz bulevar i nisam siguran da li sam halucinirao ili je fatamorgana ili možda još uvek sanjam i ovaj komentar pišem u snu, ali video sam ranike kako farbaju stubove sa osvetljenjem između tramvajskih šina i jednog kako kosi travu bliže pružnom nasipu. I njih 2-3 su radili neka merenja (verovatno geodetska) na tramvajskoj bašti malo pre raskrsnice sa Pere Velimirovića kad se ide iz pravca grada ka Rakovici.
 

niksem1

Novice
Učlanjen(a)
08.05.2022.
Poruke
20
Pohvaljen
76
Јуче сам из воза видео камион са коцкама за ивичњаке и раднике који преносе дуж булевар. Ваљда ће ускоро да крену и са том баштицом за трамвај.
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
245
Pohvaljen
782
Morao sam u to čudo da se uverim i svojim očima, tako da sam prošao danas trasom oko 13h. Čitavom dužinom na obe faze zatekao sam radnika 0 (slovima: nula). Ne znam, možda sam im baš potrefio pauzu za ručak. Učinilo mi se da sam video nekakva kolica ili neku drugu sitnu alatku na putu, tako da je moguće da su se sakrili u žbunju baš kad sam prolazio. Jedini na prvi pogled vidljiv progres u odnosu na stanje od pre pet meseci je da je dodato par nedostajućih svetiljki i da su ofarbani stubovi za rasvetu. Ne znam šta će nam to farbanje, ali ajde, pozdravljam bilo kakvo pomeranje sa mrtve tačke.

Današnja slika:

1666368374963.png


I na više mesta su pored baštice istovarene palete sa ivičnim kockama, mislim da ih ranije tu nisam viđao, tako da deluje da će se ipak nešto dešavati u skorije vreme:

1666368981967.png
 
Poslednja izmena:

Срлес

Intermediate
Učlanjen(a)
01.06.2012.
Poruke
370
Pohvaljen
687
Lokacija
Жарково Република

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Poruke
18.052
Pohvaljen
19.320
Lokacija
Prokop
Kad smo kod toga, videh danas da je ograđen deo Topčiderskog parka, bliže petlji Hipodrom.
 

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Poruke
18.052
Pohvaljen
19.320
Lokacija
Prokop
@karim
Citirao si moju poruku kao odgovor na moje pitanje, i to pogrešno. Ne mislim ništa loše onim što ću napisati, već samo ukazujem na grešku. Topčiderski park ≠ Park Topčiderska zvezda. Park Topčiderska zvezda je park koji je oivičen ulicama Bulevar vojvode Putnika, Andre Nikolića i Petra Čajkovskog. Topčiderski park je sve južno od ulice Petra Čajkovskog.
Petlja Hipodrom, koja sam spomenuo, služi kao odrednica i ona ide od servisa za pranje automobila, koji je na mestu gde tramvajske šine ulaze u Topčiderski park i ide sve do odvajanja za Požešku i Banovo brdo. Od tog mesta gde šine ulaze u Topčiderski park, pa negde do jezerceta u okviru istog parka, postavljena je ograda, i o njoj sam pisao. Dakle, na dva različita mesta sličnog imena je postavljena ograda.​
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
245
Pohvaljen
782
Hahaha, neverovatno! Izvinjavam se na zabuni i naravno da nisam hteo nikoga da upućujem na njegov sopstveni post ;). Kad sam video da se spominje ograđivanje parka, setih se da sam video reportažu o tome na drugoj temi i hteo sam da budem super koristan, pa me nije mrzelo da nađem tu temu i linkujem post. Samo nisam provalio da si to isto bio ti!!! U svakom slučaju, hvala puno na temeljnom praćenju i izveštavanju o dešavanjima, kao i na pojašnjenju o različitim nazivima topčiderskih parkova.
 

niksem1

Novice
Učlanjen(a)
08.05.2022.
Poruke
20
Pohvaljen
76
Први део булевара није изостављен! Раде трамвајску баштицу, постављају ивичњаке, управо видео из воза!! Штета што нисам стигао да усликам.
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
245
Pohvaljen
782
Juče (nedelja!) prošao trasom oko 10h i malo pre 17h. Ujutro sam prebrojao ukupno četiri, a popodne je i dalje bilo dva radnika, ređaju one kocke. Ovakav iznenadni nalet udarništva i radnog poleta nismo očekivali, ipak ima nade za Bulevar, možda ga puste još i ove godine.

S druge strane, na novom gradilištu od Rasadnika prema Mostu na Adi se već duže vremena ne dešava apsolutno ništa, a prošlo je već više od pola od 360 dana do najavljenog roka kompletnog završetka. Nadam se samo da nisu sad smislili da zbog onog tendera za uklanjanje perona stopiraju sve radove. Mislim, ko je to samo mogao da predvidi, radi se trasa preko pruge, da će morati i da se rasčisti teren? U najavi gledamo još tri godine i za fazu II.
 

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Poruke
18.052
Pohvaljen
19.320
Lokacija
Prokop
@karim

Evo odgovora na moje pitanje. Nije u pitanju nikakvo ograđivanje parka radi radova na Bulevaru patrijarha Pavla, već je vezano za izgradnju ekološkog dečjeg igrališta.

Захваљујући Министарству заштите животне средине које је подржало реализацију пројекта општине Савски венац, на простору Топчидерског парка започети су радови на изградњи дечјег ЕКО ПАРКА.

Овај иновативан еколошки пројекат учиниће да најмлађи посетиоци зелене оазе у Топчидеру ускоро уживају у јединственом кутку који ће бити изграђен од природних материјала, по светским еколошким стандардима. Осим што ће ЕКО ПАРК бити опремљен спортско- рекреативним садржајем за децу, у оквиру пројекта биће обновљене и приступне стазе овог дела Топчидерског парка и неће се оштетити постојеће зеленило.​

decji eko park 1.jpg


decji eko park 2.jpg


izvor: FB Savski venac
 

nikolino

Intermediate
Učlanjen(a)
20.06.2017.
Poruke
325
Pohvaljen
2.555
Kad vidim u ovoj temi "РАСПИСАНА ЈАВНА НАБАВКА..." prvo sto pomislim je da je raspisana javna nabavka za obustavljanje projekta Bulevar Patrijarha Pavla, spaljivanje projektne dokumentacije i odvozenje masina na neko drugo mesto.
 

pwl

Intermediate
Učlanjen(a)
25.12.2018.
Poruke
126
Pohvaljen
261
znaci dzabe su ukljucivali semafore ponovo. sve je bilo fluidnije dok su bili ugaseni
 
Vrh